0 titluri

Tel: 0722.940.581

 1. Acasă
 2. Cărţi: Dezvoltare personală
 3. Cărţi: Autoeducare
 4. Calea hamacului
Carte

Calea hamacului

Calea hamacului. Editura ACT şi Politon
Detalii carte

Designul calmului pentru o viaţă ocupată

Autor(i): Marga Odahowski
Editura: ACT şi Politon
Anul apariţiei: 2016
Pagini: 176 (13x20 cm)
Preţ: 29,00 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


Cartea „Calea hamacului“ oferă persoanelor ocupate o cale agreabilă şi practică de a dezvolta abilităţile voioşiei, compasiunii şi minţii sclipitoare.

În cartea de faţă, autoarea prezintă un proces de subliniere a valorii formării unei mentalităţi de designer pentru a vă îmbunătăţi stilul de viaţă şi pentru a uşura luarea deciziilor şi creativitatea.

Această carte este un instrument de zi cu zi pentru transformare, care poate deveni o resursă personală şi practică pentru voi.

Astăzi, presiunea socială de a realiza înfăptuind mai mult este omniprezentă. Astfel este necesară găsirea unor tehnici interioare de relaxare şi pozitivitate pentru a vă menţine concentraţi şi împăcaţi.

Alte informaţii despre cartea „Calea hamacului“

Câteva dintre beneficiile aplicării strategiilor conţinute în „Calea hamacului“ sunt:

 • Sporirea atenţiei mintale, concentrării şi luării deciziilor;
 • Sporirea conştientizării de sine prin auto-reflecţie continuă;
 • Îmbunătăţirea rezistenţei prin dezvoltarea de răspunsuri sănătoase la situaţii stresante;
 • Sporirea energiei şi vitalităţii prin nutriţie, exerciţiu şi somn adecvat;
 • Sporirea inventivităţii şi creativităţii.
Multe dintre beneficii vor avea un impact direct asupra performanţei voastre la muncă, la şcoală sau acasă. Este necesar să vă asumaţi responsabilitatea de a face ca obiceiurile de viaţă sănătoase să devină parte din propria viaţă şi să vă construiască încrederea.

Printre obiceiurile unui designer este acela de a crea ritualuri zilnice de expresie creativă. Ţinerea unui jurnal cu ideile, succesele şi progresul vostru este un instrument valoros de design.

Iată un proces de design pentru provocări: vizualizaţi problema; înţelegeţi provocarea prin culegerea de informaţii; concentraţi-vă pe soluţie sau pe rezultatul final; căutaţi înţelesul şi generaţi idei; scrieţi în jurnalul vostru despre rezultatele posibile şi ce să faceţi cu obstacolele; luaţi măsuri inspirate pentru cel mai bun rezultat.

Fiecare persoană are puterea înnăscută de a-şi vindeca trupurile şi de a prelua controlul asupra propriei vieţi prin practica relaxării, mindfulness şi a pozitivităţii. Aceste stări pline de resurse creează noi tipare creier-corp care de-a lungul timpului devin naturale pentru felul vostru de a fi.

Poate că nu aveţi nevoie de un hamac, dar aveţi nevoie să vă acordaţi momente de voioşie, relaxare şi linişte în viaţă. Cel mai probabil sunteţi asaltaţi de alegeri şi informaţii. O mare parte din stresul vostru de astăzi este cauzat de prea multe gânduri. Nu puteţi încetini lumea, dar puteţi fi atenţi la minte. Vă puteţi dirija energia folosind intenţia şi acţiunea pozitive, ca să creaţi un nou obicei de calm.

 • V-aţi simţit vreodată copleşiţi de toate cerinţele vieţii?
 • Vă face rău cafeina pe care o consumaţi ca să ţineţi pasul cu ritmul rapid al vieţii?
 • Trec pe lângă voi idei noi pentru că stresul a devenit un obicei?
Dacă aţi răspuns cu „da“ la oricare dintre aceste trei întrebări, poate ar fi timpul să vă refaceţi stilul de viaţă.

Mindfulness înseamnă cultivarea conştientizării, acceptării şi compasiunii. Mindfulness vă perfecţionează conştientizarea şi compasiunea (dorinţa de a atenua suferinţa), cele două elemente necesare pentru a schimba relaţia cu stresul.

Cheia energiei durabile este propria abilitate de a vă linişti mintea, de a asculta de înţelepciunea propriei intuiţii şi de a acţiona cu bun-simţ şi integritate. În cazul în care căutaţi o nouă cale de a vă trăi viaţa, care să vă aducă atât răsplată, cât şi reînnoire, aceste practici calmante sunt bune pentru voi.

Unul dintre instrumentele principale în trusa unui designer este reprezentat de ţinerea unui jurnal. În timp ce vă construiţi abilităţile minţii de designer (descoperă, concepe, înfăptuieşte), scrierea şi schiţarea sunt cheile designerului către propriul progres şi propria activitate.

În campusurile universitare, hammocking (statul în hamac) este acum un verb. Studenţii folosesc hamace portabile ca să-şi petreacă ceva timp singuri şi să se relaxeze. Calitatea vieţii chiar depinde de ceea ce faceţi. Este dictată de starea minţii voastre. Acţiunea urmează acolo unde vă plasaţi intenţia.

Cuprinsul cărţii: „Calea hamacului“

 • Prefaţă
 • Introducere
 • GÂNDEŞTE CA UN DESIGNER: Descoperă, concepe, înfăptuieşte
 • RELAXARE: Designul voioşiei
 • MINDFULNESS: Designul compasiunii
 • POZITIVITATE: Designul minţii sclipitoare
 • IMBOLDURI: Designul de obiceiuri ale stilului de viaţă
 • Postfaţă
 • Bibliografie recomandată
 • Mulţumiri