0 titluri

Tel: 0722.940.581

 1. Acasă
 2. Cărţi: Dezvoltare personală
 3. Cărţi: Autoeducare
 4. Cele 10 secrete ale succesului şi păcii lăuntrice
Carte

Cele 10 secrete ale succesului şi păcii lăuntrice

Cele 10 secrete ale succesului şi păcii lăuntrice. Editura ACT şi Politon
Detalii carte

Autor(i): Wayne W. Dyer
Editura: ACT şi Politon
Anul apariţiei: 2016
Pagini: 124 (13x20 cm)
Preţ: 24,00 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


Cartea „Cele 10 secrete ale succesului şi păcii lăuntrice“ prezintă zece modalităţi deosebite care sunt foarte valoroase pentru oricine a decis să fie evolueze conştient pe calea vieţii sale.

Cărţile de acest gen pun accentul pe importanţa muncii asidue, pe dedicare, pe alegerea carierei potrivite, respectului faţă de reguli, adoptării unui stil de viaţă sănătos etc. Dar Wayne W. Dyer spune că acest tip de sfat s-ar putea să vă facă să vă întrebaţi: „Şi asta-i tot?“

Această carte a fost scrisă cu speranţa că vă va ajuta să evitaţi acele sentimente de inadecvare (remuşcări lăuntrice, care este posibil să vă facă să vă simţiţi plini de resentimente din pricina insatisfacţiilor profesionale şi personale) şi să simţiţi pacea lui Dumnezeu, care defineşte cu adevărat succesul. Autorul vă îndeamnă să citiţi aceste secrete cu inima deschisă şi să le aplicaţi pe cele care vi se potrivesc.

Cele zece secrete prezentate în carte sunt:

Mintea deschisă către orice şi ataşată de nimic

Opuneţi-vă pesimismului. Imaginaţi-vă ce ar gândi un pesimist care a trăit cu doar 200 de ani în urmă despre lumea de astăzi. Avioane, electricitate, automobile, internet, telefoane mobile etc. Toate acestea au fost posibile datorită acelei scântei de deschidere mentală care a permis progresului, dezvoltării şi creativităţii să înflorească.

„În absolut fiecare caz în care cineva a experimentat o vindecare spontană sau a depăşit ceva ce era considerat imposibil de depăşit, persoana în cauză a trecut printr-o schimbare completă de personalitate…Pentru a experimenta miracole spontane divine, trebuie să te percepi pe tine însuţi ca fiind divin.“

Conform autorului acestei cărţi a fi deschis către orice înseamnă a renunţa la ataşamentele voastre faţă de ceea ce aţi fost instruiţi să credeţi. Deschideţi-vă mintea către toate posibilităţile, pentru că indiferent dacă voi credeţi că ceva este posibil sau imposibil, oricum veţi avea dreptate. Dacă sunteţi convinşi că nu puteţi deveni faimoşi, înstăriţi, înzestraţi din punct de vedere artistic, atunci veţi acţiona în baza acelei convingeri lăuntrice care vă împiedică să manifestaţi ceea ce v-ar plăcea efectiv.

Eliberaţi muzica dinăuntrul vostru

„Dacă un om nu ţine pasul cu tovarăşii săi, e poate din cauză că el aude un alt toboşar. Să păşească după muzica pe care o aude, oricât de domoală sau de îndepărtată ar fi ea.“ (Henry David Thoreau)

Care este munca voastră? Scopul vostru? Îl trăiţi în felul în care vă îndeamnă inima? Alegeţi o situaţie şi întrebaţi-vă ce este mai important pentru voi, să ştiţi sau să simţiţi?

Ce înseamnă cuvântul inspiră? A apărut din alăturarea cuvintelor „în“ şi „spirit“. Când sunteţi inspiraţi, nu trebuie să întrebaţi niciodată despre scopul vostru. Întrebaţi-vă ce face ca sufletul vostru să tresară şi voi să vă simţiţi ca şi cum aţi fi în deplină armonie cu motivul pentru care, de la bun început, aţi apărut aici.

Muzica pe care o auziţi înăuntrul vostru este legătura voastră intuitivă cu scopul pe care-l purtaţi în inima voastră încă de la naştere.

Nu puteţi dărui ceea ce nu aveţi

Nu există mulţi oameni care să răspundă cu afecţiune la energia negativă îndreptată spre ei. Autorul acestei cărţi spune că dacă doriţi să dăruiţi iubire şi bucurie, trebuie să dispuneţi de aceste lucruri înlăuntrul vostru.

Dezvoltaţi în gândurile voastre o atitudine lăuntrică prin care să vă puteţi programa, spre exemplu, un anumit moment al zilei pe care să vi-l dedicaţi total vouă.

„Una din lecţiile pe care continui să le deprind şi să le practic este că universul răspunde cu aceeaşi energie pe care noi o trimitem afară…dacă ceea ce dăruieşti este respect de sine şi iubire de sine, universul, prin energia de atracţie, îţi va întoarce iubirea şi respectul pe care le-ai emanat.“

Acceptaţi tăcerea

Pentru mulţi oameni a fi singur este un coşmar, iar a fi singur în tăcere este o adevărată tortură. Omul de ştiinţă şi filosoful Blaise Pascal a observat: „toate suferinţele omului derivă din faptul că el nu este capabil să stea singur într-o cameră, în tăcere“.

Spaţiul dintre note este cel care face muzica de care vă bucuraţi. Fără spaţii, muzica ar fi o singură notă zgomotoasă, neîntreruptă. Sentimentul de pace lăuntrică depinde de momentele petrecute în tăcere.

Tăcerea este singura experienţă indivizibilă pe care o puteţi avea. Tot ea este şi singura cale de a experimenta unitatea şi indivizibilitatea lui Dumnezeu.

Renunţarea la istoria personală

Autorul spune că, din experienţa lui, a observat că majoritatea oamenilor îşi trăiesc viaţa privind spre trecut. Există o listă uriaşă a gândurilor de tipul „Am fost abandonat în copilărie, sunt alcoolic, părinţii mei au divorţat şi nu am trecut niciodată peste asta“ etc.

Legându-vă de trecut veţi împiedica vindecarea. Trebuie să recunoaşteţi că a trebuit să treceţi prin ceea ce aţi trecut pentru a ajunge unde sunteţi astăzi.

Mintea nu trebuie lăsată să rătăcească spre alte timpuri şi alte locuri. Aveţi un trecut, dar nu acum. Aveţi un viitor, dar nu acum. Observaţi tot ceea ce se află în spaţiul vostru imediat – oamenii, fiinţele, vegetaţia, totul. Rămâneţi în prezent prin meditaţie şi apropiindu-vă de prezentul suprem…Dumnezeu.

O problemă nu se rezolvă cu aceeaşi minte care a creat-o

Gândurile voastre sunt practic sursa oricărui lucru în viaţa voastră. Fiecare relaţie o purtaţi în mintea voastră. Experimentaţi fiecare lucru şi pe fiecare om în gândurile voastre. Dacă vă schimbaţi gândurile, schimbaţi ceea ce purtaţi în mintea voastră ca fiind probleme.

Cele trei niveluri ale conştiinţei sunt:

 • Conştiinţa egoului;
 • Conştiinţa de grup;
 • Conştiinţa mistică.
În conştiinţa egoului accentuaţi cu precădere personalitatea şi corpul vostru. Să câştigaţi, să fiţi numărul unu, par să fie cele mai importante lucruri pe care le puteţi face când trăiţi la nivelul conştiinţei egoului.

Apartenenţa voastră este bazată pe familie, moştenire, fondul rasial, religie, limbă, afiliere politică etc. Vi se cere să gândiţi şi să acţionaţi ca grupul căruia i-aţi fost atribuiţi. La nivelul conştiinţei de grup, sunteţi adesea dedicaţi perpetuării problemelor sociale precum războiul, brutalitatea şi persecuţia religioasă, izvorâte din duşmănii ancestrale.

La nivelul conştiinţei mistice, vă simţiţi conectaţi cu fiecare individ, cu fiecare creatură, cu întreaga planetă şi cu Dumnezeu.

Nu există resentimente justificate

Înlăturarea vinei presupune a nu atribui nimănui responsabilitatea pentru ceea ce experimentaţi. Trebuie să fiţi dispuşi să spuneţi: „Poate nu înţeleg de ce mă simt astfel, de ce am această boală, de ce am fost victimizat sau de ce am avut acest accident, dar sunt dispus să spun fără vinovăţie sau resentimente că îmi aparţine. Trăiesc cu acest lucru şi sunt responsabil pentru că el există în viaţa mea.“

Conform autorului acestei cărţi, egoul vă cere ca lumea şi toţi oamenii din ea să fie aşa cum credeţi voi că ar trebui să fie. Când răspundeţi cu ură la ura îndreptată către voi, aţi devenit parte din problemă, care este ura, mai degrabă decât parte din soluţie, care este iubirea.

Comportamentul

Comportaţi-vă ca şi cum aţi fi deja ceea ce vă doriţi să fiţi. În gândurile voastre începeţi să vă imaginaţi ca având abilităţile de a face aceste lucruri. Începeţi să acţionaţi ca şi cum aceste lucruri ar fi deja realitatea voastră. Cu cât vă vedeţi mai mult ca ceea ce v-ar plăcea să deveniţi, cu atât veţi fi mai inspiraţi. Aproape că vă veţi forţa să acţionaţi într-o manieră nouă, spirituală şi încântătoare.

Autorul acestei cărţi susţine că nu există coincidenţe. Pe măsură ce puneţi din ce în ce mai mult din energia voastră în ceea ce intenţionaţi să manifestaţi, începeţi să vedeţi acele intenţii materializându-se.

Acest proces de a vă trata „ca şi cum“ începe cu gândurile voastre, are un impact asupra stării voastre emoţionale şi într-un final vă mână în acţiune.

Preţuirea divinităţii

Nu puteţi fi niciodată separaţi de ceea ce v-a creat.

„Dacă te poţi gândi la Dumnezeu ca la ocean şi la tine ca la un recipient…când îţi cufunzi paharul în ocean, ce ai apoi este o parte din Dumnezeu. Nu este ceva la fel de mare sau de puternic, dar este totuşi Dumnezeu.“

Egoul este o idee pe care o purtaţi cu voi oriunde vă duceţi. El vă spune că sunteţi suma totală a ceea ce aveţi, ceea ce faceţi şi a ceea ce sunteţi. Vă menţine într-o stare constantă de frică, grijă, anxietate şi stres, deoarece insistă cu faptul că personalitatea şi corpul vostru sunt esenţa voastră şi că sunteţi într-o competiţie cu fiecare alt ego pentru a obţine partea voastră, care este limitată şi finită.

Nu există nici un loc în care Dumnezeu să nu fie.

Evitarea gândurilor care slăbesc

Fiecare gând pe care îl aveţi poate fi evaluat întrebându-vă dacă vă întăreşte sau slăbeşte.

Ruşinea este gândul care îi slăbeşte cel mai mult pe oameni. Dacă nutriţi gânduri de ruşine în legătură cu ceea ce aţi făcut în trecut, vă slăbiţi atât fizic cât şi emoţional.

După ruşine, gândurile de vinovăţie şi apatie vă slăbesc cel mai mult. Ele produc emoţiile vinovăţiei şi disperării. Nici un sentiment de vinovăţie, oricât de mare sau de mic, nu va desface vreodată ceea ce a fost făcut. A vă elibera de vinovăţie este ca şi cum v-aţi lua o uriaşă povară de pe umeri.

Fiecare moment din fiecare zi prezintă un număr nelimitat de opţiuni pentru a trăi pe deplin şi a fi legat de viaţă. Nu aveţi nevoie de un televizor sau radio. Dispuneţi de propria voastră minte, care este un regat al potenţialului nelimitat.

Gândurile puternice, bucuroase şi afectuoase izvorăsc din bunăvoinţa voastră de a permite lumii să fie cum este.

Cuprinsul cărţii: „Cele 10 secrete ale succesului şi păcii lăuntrice“

 • Introducere
 • PRIMUL SECRET: Să ai o minte deschisă către orice şi ataşată de nimic
 • AL DOILEA SECRET: Nu muri fără să eliberezi muzica dinăuntrul tău
 • AL TREILEA SECRET: Nu poţi dărui ceea ce nu ai
 • AL PATRULEA SECRET: Acceptă tăcerea
 • AL CINCILEA SECRET: Renunţă la istoria ta personală
 • AL ŞASELEA SECRET: Nu poţi rezolva o problemă cu aceeaşi minte care a creat-o
 • AL ŞAPTELEA SECRET: Nu există resentimente justificate
 • AL OPTULEA SECRET: Tratează-te pe tine însuţi ca şi cum ai fi deja ceea ce ţi-ar plăcea să fii
 • AL NOUĂLEA SECRET: Preţuieşte-ţi divinitatea
 • AL ZECELEA SECRET: Înţelepciunea înseamnă să eviţi toate gândurile care te slăbesc
 • Despre autor