0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Biografii
  3. Birlic
Carte

Birlic

Birlic. Editura Eikon
CumpărDetalii carte

Tăvălugul râsului eclatant, tordantă năvalnică molipsitoare veselie la scenă, când la trap, când la galop…

Autor(i): Gaby Michailescu
Editura: Eikon
Anul apariţiei: 2015
Pagini: 246 (14x20 cm)
Preţ: 29,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Grigore Vasiliu-Birlic, necunoscut, dat în vileag celor de azi de nedespărţitul său impresar de-o viaţă, preaslăvindu-i cumetria hohotelor de râs… consfinţindu-i geniul comic al tordantei cariere.

Birlic n-a fost numai marele comic care mai bine de patru decenii a încântat publicul cu hazul său devastator… N-a fost numai artistul care punea în pericol prin simplă prezenţă, chiar fără vorbe, orice ansamblu. A fost mai mult - o entitate a străvechii commedia dell`arte.

Făptura aceasta firavă, marcată de ochi calzi, tulburători, de nasul proeminent şi gura voluptos desenată pentru muşcătura poantelor, cu acel mers caracteristic, şui legănat ce încurca aerul şi-i dădea dezinvoltură, s-a zbenguit trasă de invizibile iţe, cât i-a fost vremea, în credinţa veseliei vărsate cu nemiluita. De la copilărie la moarte, râsul s-a ţinut după el declanşat de resorturile resurselor într-adevăr miraculoase.

Rara avis (pasăre rară) cum i-au spus italienii după ce l-au văzut la „Fenice“, la Veneţia, patria lui Goldoni, în Bădăranii. Sau cum a afirmat marele regizor rus, Zavatski de la MHAT, după ce l-a uluit în rolul lui Bobcinski, din Revizorul lui Gogol, că marele continent slav nu are un comedian de atare anvergură.