0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Călătorii
  3. Şapte ani în Tibet
Carte

Şapte ani în Tibet

Şapte ani în Tibet. Editura Polirom
CumpărDetalii carte

Autor(i): Heinrich Harrer
Editura: Polirom
Anul apariţiei: 2013
Pagini: 384 (13x20 cm)
Preţ: 29,95 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Cunoscut alpinist, austriacul Heinrich Harrer este invitat în 1939 să participe la o expediţie germană de identificare a unei noi căi de acces pe muntele Nanga Parbat din India.

Izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial îi împiedică însă pe membrii expediţiei să se întoarcă în Europa.

Transferaţi dintr-un lagăr în altul, ei plănuiesc să evadeze şi să meargă în Tibet.

Dintre toţi, doar Heinrich Harrer şi prietenul său Peter Aufschnaiter reuşesc, după o călătorie lungă şi epuizantă, să ajungă în Lhasa, capitala Tibetului, „oraşul interzis“ în care nici un european nu fusese primit până atunci.

În cei şapte ani petrecuţi în Tibet, au învăţat limba tibetană şi au fost definitiv cuceriţi de această ţară şi de locuitorii ei.

Heinrich Harrer a devenit chiar prietenul şi învăţătorul lui Dalai Lama, pe care l-a însoţit în India atunci când Tibetul a fost invadat de China.

Fascinantele poveşti despre evadările din lagăr şi traversarea plină de peripeţii a masivului Himalaya, despre viaţa de zi cu zi în Lhasa şi despre oamenii pe care i-a cunoscut se regăsesc în cartea sa, care a devenit încă de la apariţie un bestseller, fiind tradusă în peste cincizeci de limbi.

„Şapte ani în Tibet îşi merită locul printre cele mai frumoase cărţi de călătorie ale timpurilor noastre.“ (The Times)

Cartea „Şapte ani în Tibet“ a fost ecranizată de mai multe ori, ultima dată fiind în 1997, cu Brad Pitt în rolul lui Heinrich Harrer.