0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Cărți pentru copii
  3. Hoinari prin anotimpuri - TOAMNA
Carte

Hoinari prin anotimpuri - TOAMNA

Hoinari prin anotimpuri - TOAMNA. Editura Casa
Cumpăr
Autor(i): Rotraut Susanne BERNER
Editura: Casa
Colecţia: Hoinari prin anotimpuri
Anul apariţiei: 2012
Pagini: 16 cartonate (24x36 cm)
Preţ: 54,90 Lei
Disponibilitate: în stoc

Deschizând cartea, se aștern în fața ochilor noștri nenumărate detalii mărunte din viața unui orășel animat. Cum decurg zilele obișnuite ale oamenilor și animalelor? Ce înseamnă o carte ilustrată? Să povestești ceea ce vezi, ceea ce se întâmplă cu personajele - o sarcină nu foarte ușoară nici chiar pentru cei mari.

În orășelul de Nicăieri a venit toamna. La Casa de Cultură se organizează Festivalul dovleacului, în piața centrală se adună oamenii cu mic cu mare la Balul strugurilor. Dans, muzică, parada lampioanelor, deschiderea oficială a grădiniței - se întâmplă atât de multe lucruri! În volumul Toamna, Rotraut Susanne Berner ilustrează noi întâmplări cu gâște, cunoștințe mai vechi, cu tineri însurăței în voiaj de nuntă sau cu animale de casă evadate și regăsite.

Cum citim cartea Toamna?

Pe coperta din spate îl remarcăm îndată pe papagalul Riri, care se pregătește să evadeze pe fereastră. Haideți să deschidem cartea la prima pagină și să îl căutăm. Dar căutarea e în zadar: Riri nu e de găsit! Se observă însă că pisica neagră privește insistent ceva. Oare ce o fi? Uite că pisica îi face cu ochiul papagalului! Vai, dar asta e destul de periculos, deoarece pisicile, dacă au ocazia, prind orice fel de pasăre. Să trecem deci la paginile următoare, fiindcă povestea începe să fie foarte interesantă. Poate ar fi o idee bună să urmărim pisica, deoarece ea e cu siguranță pe urmele papagalului.

Răsfoind paginile unele după altele, descoperim firul poveștii împreună cu copilul, inventând întâmplările alături de el. Astfel se vor naște noi și noi povești ale personajelor care apar pe coperta din spate a cărții. În tot acest timp copilul întreabă, imaginează situații, discută cu adultul, caută detaliile în carte, descoperă relații între personaje, elemente și situații noi sau deja cunoscute.

Autoarea se numără printre cei mai cunoscuți ilustratori ai prezentului. Colecția - formată din patru volume, câte unul pentru fiecare anotimp - se recomandă copiilor de la 2 ani până la vârsta școlară, dar și părinților și bunicilor.