0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Dezvoltare personală
  3. Cărţi: Creşterea copiilor
  4. Tu. În aşteptarea unui bebeluş
Carte

Tu. În aşteptarea unui bebeluş

Tu. În aşteptarea unui bebeluş. Editura Curtea Veche
CumpărDetalii carte

Ghid pentru o sarcină sănătoasă şi fără probleme

Autor(i): Dr. Michael F. Roizen, Dr. Mehmet C. Oz
Editura: Curtea Veche
Colecţia: Să fii sănătos
Anul apariţiei: 2015
Pagini: 472 (18x23 cm)
Preţ: 55,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

V-aţi fi imaginat vreodată că sarcina poate fi la fel de elegantă ca valsul, la fel de impetuoasă ca salsa şi la fel de zbuciumată ca twistul?

Iată metafora de la care pornesc, animaţi de ingeniozitatea şi spiritul năstruşnic dintotdeauna, celebrii medici americani Michael Roizen şi Mehmet Oz.

Fireşte, e vorba despre un „dans biologic“, cel mai uluitor din existenţa umană, întrucât femeia a primit din partea Naturii un rol mirabil: acela de a purta în adâncul fiinţei sale, de a hrăni cu sângele ei şi de a oferi o nouă minune lumii noastre – un copil.

Însă, ca în toate artele, este nevoie de un coregraf talentat şi priceput, care să urmărească şi să perfecţioneze paşii protagoniştilor, intervenind la nevoie. Iar autorii şi echipa lor de colaboratori sunt extrem de avizaţi să ofere sfaturile cele mai competente, pentru ca dansul să se desfăşoare în deplină armonie.

Cum rolul cel mai important îi revine viitoarei mame, de-a lungul cărţii, cei doi „coregrafi“ o vor ghida pas cu pas.

Totul începe cu felul în care ea ar trebui să se alimenteze, să-şi controleze emoţiile şi să-şi antreneze trupul, căci acestea vor influenţa sănătatea pruncului, şi se încheie cu modul cel mai judicios de a face faţă travaliului şi naşterii, dar şi cu alegerea optimă a personalului medical.

Dar sfaturile şi îndrumările practice – însoţite de ilustraţii sugestive şi adesea amuzante – nu se opresc nicidecum aici. Deoarece autorii tratează exhaustiv aspectele aferente unei sarcini şi naşteri lipsite de neplăceri, lectura întregii cărţi devine indispensabilă pentru orice tânără însărcinată care doreşte să devină o „dansatoare“ desăvârşită – odată cu inegalabila fericire de a fi mamă.

Puţine experienţe de viaţă presupun schimbări de dispoziţie la fel de radicale precum cele din sarcină – un amestec uimitor de emoţie intensă şi nelinişte dătătoare de palpitaţii.

Cum reacţionaţi într-o astfel de situaţie?

Dacă sunteţi asemenea majorităţii, căutaţi pe site-uri, citiţi cărţi, scotociţi pe bloguri şi vă interogaţi toţi prietenii, rudele, ba chiar şi vânzătorii de la magazin care au copii.

Discutaţi despre bucuriile şi neplăcerile sarcinii, despre pofte şi greţuri, despre haine pentru gravide şi vergeturi.

Pe parcursul acestei călătorii de 280 de zile, o stare temporară de derută e cât se poate de firească – şi deloc periculoasă.

Totuşi, în multe cazuri, aveţi nevoie de ajutor ca să ieşiţi la liman.

În această carte, dr. Mehmet Oz şi dr. Michael Roizen – „medicii Americii“ – vă vor ajuta să vă liniştiţi, învăţându-vă nu numai ce puteţi întreprinde, ci şi de ce ar trebui să faceţi lucrurile respective.

Cei doi experţi analizează biologia umană şi vă înfăţişează date tulburătoare despre un domeniu nou, revoluţionar, numit „epigenetică“; acesta vă permite să schimbaţi „destinul genetic“ al copilului dumneavoastră.

De asemenea, autorii vă vor dezvălui toate tainele alimentaţiei, exerciţiilor fizice, activităţii hormonale şi dezvoltării fetale, precum şi multe alte probleme legate de sarcină.

Dând dovadă ca întotdeauna de umor şi înţelepciune, vă vor testa cunoştinţele, vor demonta numeroase prejudecăţi şi vă vor asigura că instinctele dumneavoastră materne funcţionează perfect.

La urma urmei, medicii doresc exact acelaşi lucru – un bebeluş sănătos (şi o mămică sănătoasă). Fiţi încredinţată că acest util ghid de sarcină va fi unul dintre tovarăşii de drum preferaţi în călătoria minunată care vă aşteaptă.