0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Religie
  3. Cărţi: Creştinism
  4. Anul în care am trăit după Biblie
Carte

Anul în care am trăit după Biblie

Anul în care am trăit după Biblie. Editura Philobia
CumpărDetalii carte

Autor(i): A.J. Jacobs
Editura: Philobia
Anul apariţiei: 2012
Pagini: 471 (13x20 cm)
Preţ: 37,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

„Anul în care am trăit după Biblie“ ilustrează încercarea mea de a duce o existenţă esenţialmente biblică, de a respecta fiecare regulă din Biblie, cât mai îndeaproape.

M-am supus faimoaselor zece porunci, dar şi altor sute de reguli, ignorate deseori: nu purta haine din fibre mixte, nu-ţi rade barba, aruncă cu pietre în infideli. De ce? Pentru că am crescut într-un cămin cu tradiţie seculară (oficial sunt evreu, dar, de fapt, sunt evreu la fel cum Olive Garden este un restaurant italian).

Am presupus întotdeauna că religia se va veşteji şi că vom trăi într-o lume a neo-iluminismului. M-am înşelat spectaculos, desigur. Deci, am sărit peste esenţialul existenţei umane sau jumătate de lume a fost înşelată? Am decis să mă arunc cu capul înainte, să încerc experienţa biblică şi să descopăr atât lucrurile sale bune, cât şi pe cele irelevante pentru secolul XXI.

Anul astfel petrecut a fost fascinant, distractiv şi informativ. A fost în egală măsură ireverenţios şi reverenţios. A fost plin de introspecţii surprinzătoare aproape în fiecare zi (ştiu că nu e biblic să mă laud, vă cer iertare pentru asta…).

„Anul în care am trăit după Biblie“ a fost ales pentru ecranizare de Paramount Pictures şi Plan B Productions.