0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Religie
  3. Cărţi: Creştinism
  4. Sfântul Mare Mucenic Gheorghe Purtătorul de Biruinţă
Carte

Sfântul Mare Mucenic Gheorghe Purtătorul de Biruinţă

Sfântul Mare Mucenic Gheorghe Purtătorul de Biruinţă. Editura Meteor Press
CumpărDetalii carte

Autor(i): * * *
Editura: Meteor Press
Anul apariţiei: 2015
Pagini: 144 (13x20 cm)
Preţ: 15,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Cultul Sfântului Gheorghe a cunoscut o imensă trecere în toată lumea creştină, atât în Orient, cât şi în Occident.

Din veacul al V-lea, creştinii din Siria şi Egipt au început să-i dedice biserici şi mănăstiri. El a fost ales drept protector de unele ţări, precum Georgia sau Marea Britanie. Mii de biserici l-au ales de patron, în toată lumea. Orice suflet creştin vede în el întruparea virtuţilor curajului, răbdării în necazuri şi încrederii în ajutorul harului dumnezeiesc.

Dintre toţi sfinţii sărbătoriţi în lumea creştină, puţini au ajuns la faimă de care s-a bucurat şi se bucură Sfântul Gheorghe la poporul nostru. În satele şi oraşele ţării noastre, foarte multe biserici sunt ridicate în cinstea lui. Mulţi oameni, bărbaţi şi femei, îi poartă numele.

Cinstirea Sfântului Gheorghe este probată atât de deasa folosire a numelui său ca nume de botez, îndeosebi în lumea tradiţională, cât şi de locul pe care îl ocupă numărul de icoane care-l au drept personaj în ansamblul de reprezentări.

Creştinii se roagă Sfântului Gheorghe, ca unui izbăvitor al celor robiţi, unui doctor al neputincioşilor, unui ajutător al conducătorilor, ca Purtătorului de Biruinţă.