0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Ecologie
  3. Gestiunea deşeurilor
Carte

Gestiunea deşeurilor

Gestiunea deşeurilor. Editura Sitech
CumpărDetalii carte

Refolosire, reciclare, reducere

Autor(i): Elena Gavrilescu, Gilda Diana Buzatu
Editura: Sitech
Anul apariţiei: 2014
Pagini: 419 (17x24 cm)
Preţ: 42,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Gestionarea deşeurilor reprezintă una dintre problemele importante cu care se confruntă România în ceea ce priveşte protecţia mediului. Aceasta se referă la activităţile de colectare, transport, tratare, valorificare şi eliminare a deşeurilor.

Responsabilitatea pentru activităţile de gestionare a deşeurilor revine generatorilor acestora, conform principiului „poluatorul plăteşte“ sau după caz, producătorilor, în conformitate cu principiul „responsabilitatea producătorului“.

Autorităţile administraţiei publice locale joacă un rol deosebit de important în asigurarea implementării la nivel local a obligaţiilor privind gestionarea deşeurilor asumate de România prin Tratatul de Aderare la Uniunea Europeană.

Activităţile componente ale gestionării deşeurilor trebuie să se desfăşoare cu respectarea normelor de protecţie a mediului, care reflectă cerinţele impuse de legislaţia europeană.

Directivele europene transpuse în legislaţia românească au determinat o nouă abordare a problemei deşeurilor, acordând atenţie necesităţii protejării şi economisirii resurselor naturale, reducerii costurilor de gestiune şi găsirii de soluţii eficiente pentru reducerea poluării.

Politicile UE din domeniul managementului deşeurilor evidenţiază importanţa unei abordări integrate în gestionarea deşeurilor, care include construcţia instalaţiilor de eliminare a deşeurilor împreună cu măsuri de prevenire a producerii deşeurilor şi de reciclare, conforme cu ierarhia principiilor: prevenirea producţiei de deşeuri şi a impactului negativ al acesteia,