0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Ecologie
  3. Metode de depoluare a mediului înconjurător
Carte

Metode de depoluare a mediului înconjurător

Metode de depoluare a mediului înconjurător. Editura Sitech
CumpărDetalii carte

Autor(i): Gilda Diana Buzatu
Editura: Sitech
Anul apariţiei: 2013
Pagini: 392 (17x24 cm)
Preţ: 36,75 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

În prezent, protecţia mediului este o problemă majoră a întregii umanităţi.

Activitatea omului, orientată spre valorificarea resurselor naturale, a afectat întotdeauna starea factorilor de mediu.

În secolul XXI, secolul dezvoltării explozive a tuturor activităţilor umane, în special a activităţii din sectorul industriei, agriculturii şi urbanizării, intervenţia omului în modificarea condiţiilor de mediu a depăşit pragurile limită de regenerare a naturii.

Toate acestea au determinat societatea internaţională să devină conştientă de importanţa mediului, nu numai pentru omenire, ci şi pentru supravieţuirea întregii planete.

Astfel, relaţia mediu-societate umană a căpătat dimensiuni concrete. Nu se mai pune problema „îmblânzirii naturii“, ci a conştientizării faptului că omul este o parte intrinsecă a mediului, fapt pentru care protecţia şi conservarea acestuia înseamnă, de fapt, asigurarea habitatului necesar pentru continuarea existenţei sale.

Lucrarea „Metode de depoluare a mediului înconjurător“ încearcă să explice pe parcursul celor 7 capitole probleme legate de factorii şi sursele de poluare a mediului, dispersia poluanţilor, monitorizarea calităţii mediului şi metodologia aplicată, în linii mari, pentru realizarea activităţilor de poluare a mediului.