0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Ştiinţă
  3. Cărţi: Grafologie
  4. Personalităţi ale lumii şi profilul lor grafologic - Vol. 1
Carte

Personalităţi ale lumii şi profilul lor grafologic - Vol. 1

Personalităţi ale lumii şi profilul lor grafologic - Vol. 1. Editura Asab
CumpărDetalii carte

Autor(i): Radu Constantin
Editura: Asab
Colecţia: Grafologie
Anul apariţiei: 2014
Pagini: 1090 (17x24 cm)
Preţ: 59,95 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Profilurile grafologice de personalitate pe care le prezentăm în această carte, sunt rezultatul unei ştiinţe care, cum aminteam şi într-o lucrare anterioară, nu este îndeajuns cunoscută, motiv pentru care în paginile ce urmează facem o scurtă introducere, arătând ce este grafologia, valoarea şi limitele acesteia, paralelism între grafoscopie (ramură a Criminalisticii) şi grafologie, aplicaţiile grafologiei ş.a.

Cartea de faţă vine în întâmpinarea celor interesaţi de grafologie, dar şi a celor doritori de a se informa şi cu alte date mai puţin cunoscute până în prezent care privesc personalităţile studiate, iar pentru a introduce cititorii în atmosfera specifică acestei ştiinţe, am reprodus şi un mic îndrumar de termeni grafologici după valorosul psiholog-grafolog spaniol Augusto Vels (1917-2000).

Este foarte important să se înţeleagă că nu devii grafolog (consultant) mai repede decât, de exemplu, arhitect sau medic.

Cunoaşterea oamenilor implica mult studiu, observaţie, experienţă, şi poate de aceea grafologia nu îşi permite să afirme că vede totul în scris, ci în jurul cifrei de 80% şi aceasta pentru că scrisul nu este în mod necesar reflexul întregii personalităţi. Nu toţi subiecţii exteriorizează totul în gesturile lor. Ceea ce este proiectat de un individ în scrisul sau reflectă în general trăsăturile caracteriale corespunzătoare. Prin aceasta chiar putem să le cunoaştem şi să spunem că ele există, dar nu putem să epuizăm subiectul, sau cum a spus Dostoievski: „Nimeni nu ştie exact cum suntem, decât poate numai Dumnezeu“.