0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Știință
  3. Cărți: Grafologie
  4. Personalități ale lumii și profilul lor grafologic - Vol. 1
Carte

Personalități ale lumii și profilul lor grafologic - Vol. 1

Personalități ale lumii și profilul lor grafologic - Vol. 1. Editura Asab
Autor(i): Radu Constantin
Editura: Asab
Colecţia: Grafologie
Anul apariţiei: 2014
Pagini: 1090 (17x24 cm)
Preţ: 59,95 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


Profilurile grafologice de personalitate pe care le prezentăm în această carte, sunt rezultatul unei științe care, cum aminteam și într-o lucrare anterioară, nu este îndeajuns cunoscută, motiv pentru care în paginile ce urmează facem o scurtă introducere, arătând ce este grafologia, valoarea și limitele acesteia, paralelism între grafoscopie (ramură a Criminalisticii) și grafologie, aplicațiile grafologiei ș.a.

Cartea de față vine în întâmpinarea celor interesați de grafologie, dar și a celor doritori de a se informa și cu alte date mai puțin cunoscute până în prezent care privesc personalitățile studiate, iar pentru a introduce cititorii în atmosfera specifică acestei științe, am reprodus și un mic îndrumar de termeni grafologici după valorosul psiholog-grafolog spaniol Augusto Vels (1917-2000).

Este foarte important să se înțeleagă că nu devii grafolog (consultant) mai repede decât, de exemplu, arhitect sau medic.

Cunoașterea oamenilor implica mult studiu, observație, experiență, și poate de aceea grafologia nu își permite să afirme că vede totul în scris, ci în jurul cifrei de 80% și aceasta pentru că scrisul nu este în mod necesar reflexul întregii personalități. Nu toți subiecții exteriorizează totul în gesturile lor. Ceea ce este proiectat de un individ în scrisul sau reflectă în general trăsăturile caracteriale corespunzătoare. Prin aceasta chiar putem să le cunoaștem și să spunem că ele există, dar nu putem să epuizăm subiectul, sau cum a spus Dostoievski: „Nimeni nu știe exact cum suntem, decât poate numai Dumnezeu“.