0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Istorie
  3. Panorama lumii clasice
Carte

Panorama lumii clasice

Panorama lumii clasice. Editura All
Cumpăr
Autor(i): Nigel Spivey, Michael Squire
Editura: All
Anul apariţiei: 2007
Pagini: 368 (22x29 cm)
Preţ: 129,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Lumea Greciei și Romei antice ne captivează poate mai mult decât orice altă civilizație. Ea reprezintă punctul de plecare a tot ceea ce știm despre filosofie, știință, literatură și artă, este o legendă în sine.

Cu atât mai lăudabila este această nouă evaluare realizată de doi specialiști, care nu numai că au pornit de la izvoare, ci au prezentat punctele de vedere referitoare la viața și civilizația clasică elaborate în ultimele decenii.

Spivey și Squire au preferat o prezentare tematică în locul obișnuitei abordări cronologice și au analizat ideile și valorile esențiale pentru istorie: importanța corpului în viață și moarte; societatea, sexualitatea, familia; igiena și dieta; cultul zeilor și admirația față de eroi, materializate în mituri; atitudinea față de natură și mediu; banii și viața economică; războiul și conflictele militare; politica, în teorie și în realitate.

Există capitole referitoare la performanțele intelectuale – acea structură de gândire abstractă pe care continuăm să o îmbrățișăm și astăzi – și la contextul creării și îndelungata tradiție a artei clasice.

Autorii ne oferă o prezentare originală a fiecăruia dintre aceste subiecte, susținută de o antologie de fragmente din lucrări clasice care ne transmit parfumul lumii antice.

Întreaga carte este presărată cu numeroase ilustrații, multe dintre ele mai puțin cunoscute, din epoci, genuri și zone geografice diferite.

Vase pictate, sculpturi de marmură, bronzuri, picturi murale, monede, clădiri, situri arheologice fiecare subiect este așadar însoțit de o bogată iconografie, multe imagini fiind folosite pentru prima oară într-o lucrare de acest gen.

Cartea beneficiază și de mici „dicționare“ ilustrate de personaje clasice și mitologice, un glosar, o cronologie și o hartă.

„Panorama lumii clasice“ ii readuce la viață în fața cititorului obișnuit pe greci, etrusci și romani, iar specialiștilor le oferă informații noi. Este scrisă într-un stil antrenant și putem spune că este o lucrare pentru o nouă generație.