0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Istorie
  3. Vânătoare de naziști
Carte

Vânătoare de naziști

Vânătoare de naziști. Editura Meteor Press
Autor(i): Guy Walters
Editura: Meteor Press
Colecţia: Istorie
Anul apariţiei: 2012
Pagini: 576 (13x20 cm)
Preţ: 27,94 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


La sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, unii dintre membrii proeminenți ai Partidului Nazist au scăpat din ruinele celui de-al Treilea Reich.

Numele multora – Adolf Eichmann, Josef Mengele, Franz Stangl, Klaus Barbie etc. – au rezonante adânci în istoria secolului al XX-lea, nu numai prin monstruozitatea crimelor comise, ci și din cauza naturii obscure a existenței lor postbelice, în adâncurile Americii Latine, mereu cu un pas înaintea urmăritorilor.

Modul în care au fugit din Germania este spectaculos. Au călătorit pe rute tainice, pitindu-se în castele sinistre pe înălțimile Alpilor austrieci și au fost preluați de agenți secreți argentinieni tenebroși. Tentativele de a-i aduce în fața justiției sunt la fel de impresionante, cu supraviețuitori răzbunători din Holocaust, politicieni incompetenți și planuri îndrăznețe de a-i răpi sau a-i asasina pe fugari.

Pentru a reconstitui istoria adevărată a fugii naziștilor la sfârșitul războiului și a sorții lor ulterioare, Guy Walters a călătorit prin toată lumea, a intervievat vânători de naziști și naziști deopotrivă, foști agenți secreți, a parcurs personal rutele de evadare și a cernut arhive din Germania, Marea Britanie, Statele Unite, Austria și Italia.