0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Istorie
  3. Vânătoare de nazişti
Carte

Vânătoare de nazişti

Vânătoare de nazişti. Editura Meteor Press
CumpărDetalii carte

Autor(i): Guy Walters
Editura: Meteor Press
Colecţia: Istorie
Anul apariţiei: 2012
Pagini: 576 (13x20 cm)
Preţ: 27,94 Lei
Disponibilitate: în stoc

La sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, unii dintre membrii proeminenţi ai Partidului Nazist au scăpat din ruinele celui de-al Treilea Reich.

Numele multora – Adolf Eichmann, Josef Mengele, Franz Stangl, Klaus Barbie etc. – au rezonante adânci în istoria secolului al XX-lea, nu numai prin monstruozitatea crimelor comise, ci şi din cauza naturii obscure a existenţei lor postbelice, în adâncurile Americii Latine, mereu cu un pas înaintea urmăritorilor.

Modul în care au fugit din Germania este spectaculos. Au călătorit pe rute tainice, pitindu-se în castele sinistre pe înălţimile Alpilor austrieci şi au fost preluaţi de agenţi secreţi argentinieni tenebroşi. Tentativele de a-i aduce în faţa justiţiei sunt la fel de impresionante, cu supravieţuitori răzbunători din Holocaust, politicieni incompetenţi şi planuri îndrăzneţe de a-i răpi sau a-i asasina pe fugari.

Pentru a reconstitui istoria adevărată a fugii naziştilor la sfârşitul războiului şi a sorţii lor ulterioare, Guy Walters a călătorit prin toată lumea, a intervievat vânători de nazişti şi nazişti deopotrivă, foşti agenţi secreţi, a parcurs personal rutele de evadare şi a cernut arhive din Germania, Marea Britanie, Statele Unite, Austria şi Italia.