0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Biografii
  3. Fata de laborator
Carte

Fata de laborator

Fata de laborator. Editura Publica
CumpărDetalii carte

O poveste despre plante, ştiinţă şi dragoste

Autor(i): Dr. Hope Jahren,
Editura: Publica
Anul apariţiei: 2017
Pagini: 424 (14x21 cm)
Preţ: 55,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

O uimitoare carte de memorii – debutul editorial al unei femei cercetător; un portret emoţionant al unei prietenii îndelungate; o viziune uimitor de proaspătă asupra plantelor, care va schimba pentru totdeauna modul în care priviţi natura.

Hope Jahren a construit trei laboratoare în care a studiat arbori, flori, seminţe şi tipuri de sol.

„Fata de laborator“, primul ei volum, este un tratat revelator despre viaţa plantelor, dar şi o carte despre muncă, dragoste şi munţii care pot fi mutaţi din loc de acestea două puse laolaltă.

Este o carte despre copilăria din Minnesota rurală, alături de o mamă neînduplecată şi un tată care o încuraja să se joace ore în şir în laboratoarele de la şcoala la care preda, despre cum şi-a găsit un refugiu în ştiinţă şi a învăţat munca de laborator făcută „şi cu inima, şi cu mâinile“ şi despre inevitabilele dezamăgiri, triumfuri şi descoperiri entuziasmante ale muncii ştiinţifice.

Însă în centrul cărţii se află povestea legăturii lui Jahren cu un om minunat şi rănit pe nume Bill, care devine partenerul ei de laborator şi cel mai bun prieten. Aventurile lor ştiinţifice – uneori neortodoxe – îi duc din Midwest până în cealaltă parte a Americii şi înapoi, peste Atlantic, până la cerurile veşnic luminate ale Polului Nord şi în tropicalul Hawaii.

Privirea scrutătoare a lui Jahren asupra plantelor, tenacitatea uimitoare a spiritului ei şi descrierile amănunţite ale naturii dau viaţă fiecărei pagini a acestei cărţi extraordinare.

„Fata de laborator“ îţi deschide ochii către mecanismele minunate şi complicate din fiecare frunză, fir de iarbă şi petală. Este o dovadă vie a ce se poate întâmpla când ai puterea, pasiunea şi simţul sacrificiului necesare pentru a trăi din ce-ţi place cu adevărat, descoperind pe parcurs cine eşti.

Profund emoţionantă… O operă întru totul originală, deopotrivă îndrăzneaţă şi entuziasmantă. O scriitoare făcută din acelaşi aluat cu Oliver Sacks, care ne arată într-un mod extraordinar cum se face ştiinţa. Jahren este un observator atent, rezistent şi al naibii de amuzant.

Elle

Onestă de-ţi taie respiraţia… Minunată… În esenţă, „Fata de laborator“ este o carte despre a vedea – cu ochii, dar şi cu mâinile şi cu inima.

American Scientist

Fascinantă. Abilă şi pigmentată cu umor. Amintirile unui om de ştiinţă, despre o viaţă capricioasă, curajoasă, fascinantă. Ca şi „A Primate`s Memoir“ a lui Robert Sapolsky sau „H is for Hawk“ a lui Helen MacDonald, ne transmite energia unei minţi frumoase în mijlocul naturii.

The Seattle Times

Memorii ştiinţifice minunat de omeneşti.

Popular Science

Cuprinsul cărţii: „Fata de laborator“

  • Prefață
  • Rădăcini și frunze
  • Lemn și noduri
  • Flori și fructe
  • EPILOG: icre
  • Mulțumiri
  • Notă finală