0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Știință
  3. Gena egoistă
Carte

Gena egoistă

Autor(i): Richard Dawkins
Editura: Publica
Anul apariţiei: 2013
Pagini: 584 (14x20 cm)
Preţ: 59,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Această carte ar trebui să fie citită și poate fi citită aproape de către oricine.

Ea descrie cu mare abilitate o nouă față a teoriei evoluționiste.

Deși regăsim în mare măsură stilul lejer și accesibil, care, în ultimul timp, a făcut vânzare bună unor teorii biologice noi și câteodată eronate, aici avem de-a face, în opinia mea, cu o realizare mai serioasă.

Ea izbutește să ducă la bun sfârșit misiunea aparent imposibilă de a folosi un limbaj simplu și accesibil, pentru a prezenta unele din temele încifrate și cvasimatematice ale gândirii evoluționiste de dată recentă.

Văzute, în sfârșit, prin prisma acestei cărți, într-o perspectivă largă, acestea îi vor surprinde și îi vor înviora chiar și pe mulți dintre cercetătorii în domeniul biologiei, care s-ar fi putut considera drept cunoscători.

W. D. HAMILTON, SCIENCE

Strălucire și spirit, un splendid exemplu al felului în care pot fi explicate idei științifice dificile de către cineva care le înțelege și e dispus să se înhame la așa ceva.

THE NEW YORKER

Această carte importantă cu greu ar fi putut să fie și mai incitantă.

THE ECONOMIST

Dawkins are un superb dar al comunicării. Cartea lui este una dintre cele mai bune cărți științifice din câte s-au scris. Dawkins scrie frumos și limpede, conducându-vă prin ascunzișurile unor domenii precum genetica, pe care ați pierdut, poate, orice speranță de-a o pricepe vreodată.

THE GUARDIAN

Cad cu seriozitate pe gânduri atunci când îmi dau seama de faptul că am trăit aproape jumătate din viața mea cu „Gena egoistă“ – însoțiți la bine și la rău. De-a lungul anilor, pe măsură ce-a apărut fiecare dintre cele șapte cărți pe care le-am scris ulterior, editorii m-au trimis prin lume în turnee de promovare. Publicul reacționează față de noua carte, oricare ar fi, cu încântător entuziasm, aplaudă politicos și pune întrebări inteligente. După care oamenii stau la rând să cumpere, cerându-mi un autograf pe… „Gena egoistă“.

RICHARD DAWKINS