0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Istorie
  3. Întoarcerea în Tibet
Carte

Întoarcerea în Tibet

Întoarcerea în Tibet. Editura Polirom
CumpărDetalii carte

Autor(i): Heinrich Harrer
Editura: Polirom
Colecţia: Istorie
Anul apariţiei: 2016
Pagini: 240 (13x20 cm)
Preţ: 26,95 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Aceasta este continuarea bestsellerului „Şapte ani în Tibet“

Între 1944 şi 1951, într-o perioadă în care străinii nu erau doriţi în Tibet şi doar puţini vizitatori primeau permisiunea de a vedea această ţară, Heinrich Harrer a trăit printre tibetani, în principal în Lhasa, „oraşul interzis“.

El şi-a relatat experienţa în cartea „Şapte ani în Tibet“, care a devenit imediat un bestseller internaţional.

După treizeci de ani, Heinrich Harrer vizitează din nou Tibetul şi scrie o nouă carte: în „Întoarcerea în Tibet“ vedem o ţară transformată sub stăpânirea chinezilor, foarte diferită de Tibetul liber, unde religia era odinioară în centrul vieţii de zi cu zi.

Harrer reîntâlneşte în Lhasa vechi prieteni, povesteşte despre revoluţia culturală, despre distrugeri de mănăstiri şi bunuri culturale, despre tibetanii din exil şi despre credinţa nestrămutată a poporului tibetan, care înfruntă toate vicisitudinile.

„Prin această carte doresc în primul rând să atrag atenţia asupra unor valori culturale foarte preţioase care s-au pierdut şi să arăt cât este de important să se găsească o cale de a salva autonomia şi patria acestui popor fascinant din multe puncte de vedere, un popor al cărui destin m-a impresionat foarte puternic.“ (Heinrich Harrer)