0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Istorie
  3. Întoarcerea în Tibet
Carte

Întoarcerea în Tibet

Întoarcerea în Tibet. Editura Polirom
Cumpăr
Autor(i): Heinrich Harrer
Editura: Polirom
Colecţia: Istorie
Anul apariţiei: 2016
Pagini: 240 (13x20 cm)
Preţ: 26,95 Lei
Disponibilitate: în stoc

Aceasta este continuarea bestsellerului „Șapte ani în Tibet“

Între 1944 și 1951, într-o perioadă în care străinii nu erau doriți în Tibet și doar puțini vizitatori primeau permisiunea de a vedea această țară, Heinrich Harrer a trăit printre tibetani, în principal în Lhasa, „orașul interzis“.

El și-a relatat experiența în cartea „Șapte ani în Tibet“, care a devenit imediat un bestseller internațional.

După treizeci de ani, Heinrich Harrer vizitează din nou Tibetul și scrie o nouă carte: în „Întoarcerea în Tibet“ vedem o țară transformată sub stăpânirea chinezilor, foarte diferită de Tibetul liber, unde religia era odinioară în centrul vieții de zi cu zi.

Harrer reîntâlnește în Lhasa vechi prieteni, povestește despre revoluția culturală, despre distrugeri de mănăstiri și bunuri culturale, despre tibetanii din exil și despre credința nestrămutată a poporului tibetan, care înfruntă toate vicisitudinile.

„Prin această carte doresc în primul rând să atrag atenția asupra unor valori culturale foarte prețioase care s-au pierdut și să arăt cât este de important să se găsească o cale de a salva autonomia și patria acestui popor fascinant din multe puncte de vedere, un popor al cărui destin m-a impresionat foarte puternic.“ (Heinrich Harrer)