0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Afaceri
  3. Cărţi: Management
  4. Dezvoltarea afacerilor sociale
Carte

Dezvoltarea afacerilor sociale

Dezvoltarea afacerilor sociale. Editura Curtea Veche
CumpărDetalii carte

Autor(i): Dr. Muhammad Yunus, Karl Weber,
Editura: Curtea Veche
Colecţia: Responsabilitatea socială în afaceri
Anul apariţiei: 2010
Pagini: 192 (15x24 cm)
Preţ: 30,83 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

„În numai câţiva ani, afacerea socială a trecut de la stadiul de simplă idee la acela de realitate vie, cu o evoluţie rapidă. Deja produce îmbunătăţiri în vieţile multor oameni şi este pe cale să devină, într-o manieră explozivă, una dintre cele mai importante tendinţe sociale şi economice ale lumii. Pe parcursul acestei cărţi, voi explica în detaliu teoria afacerii sociale, voi relata câteva exemple de afaceri sociale care deja funcţionează şi voi face sugestii practice despre cum vă puteţi implica în susţinerea acestei noi mişcări. […]

Visurile noastre par imposibile?

Dacă aşa stau lucrurile, înseamnă că ele nu se pot transforma în realitate decât dacă credem în ele şi facem demersuri pentru ca ele să devină reale. Iată ce ne-au învăţat ultimii 40 de ani. Aşa că vă propun să credem împreună în aceste visuri şi să ne dedicăm cu toţii transformării imposibilului în posibil. Dacă vreţi să îmi împărtăşiţi visurile dumneavoastră – şi să vă alăturaţi tuturor celor care au început deja să îşi transforme visurile în realitate cu ajutorul afacerilor sociale, vă invit să pornim împreună în această călătorie.“ (Muhammad Yunus)

„În nouă capitole scurte, dar bine scrise, Yunus ne oferă câteva perspective inedite asupra sărăciei globale şi o abordare unică a modului în care pot coexista afacerile sociale cu cele tradiţionale, în scopul de a reduce sărăcia şi a îmbunătăţi vieţile locuitorilor planetei.“ (Malaysia Star, 10 iulie 2010)

„«Afacerile sociale înseamnă bucurie», spune Yunus. Într-adevăr, însăşi lectura cărţii aduce bucurie. Într-un limbaj nepretenţios, Yunus ne povesteşte despre iniţiative care insuflă speranţă. Mai mult, el oferă o mulţime de idei, dar şi sfaturi practice, pentru cei care sunt gata să se implice în universul afacerilor sociale. În anii ce vor veni, pare cert că afacerile sociale vor deveni parte integrantă a structurilor noastre economice şi vor schimba în mod pozitiv vieţile multor oameni.“ (Daily Times (Pakistan), 7 august 2010)

„Yunus poate fi un abil om de afaceri (sociale), dar dispune şi de multă perspicacitate. Dovedeşte agerime în a demonstra că munca pentru o afacere socială nu înseamnă să tratezi pe cineva sub standarde, având în vedere că aceste organizaţii le oferă angajaţilor salarii şi beneficii competitive; pur şi simplu, înseamnă să nu profiţi de pe urma celor săraci… Yunus a câştigat în 2006 Premiul Nobel pentru Pace (împreună cu Grameen Bank), ca o recunoaştere a eforturilor sale, şi deja combină elementele de construcţie necesare unei noi ordini mondiale, din care sărăcia e absentă.“ (The Spectator, iunie 2010)

„Iată un reper ce aminteşte că şi capitalismul poate lua forme agreabile: Yunus, un pionier în domeniul microfinanţării, explică felul în care o companie socială poate compensa eşecul pieţei libere.“ (Sacramento Book Review, 22 iunie 2010)

„Oferindu-le celor săraci resursele de a se ajuta ei înşişi, dr. Yunus le pune la dispoziţie acestor oameni ceva mai mult decât o vitală farfurie cu mâncare – ca să ilustrăm siguranţa vieţii în forma sa primară… Dr. Yunus invocă o nouă bază pentru capitalism, în cadrul căreia afacerile sociale au potenţialul de a îndeplini promisiunea nerealizată de întreprinderile care urmăresc profitul.“ (The Independent, 6 iunie 2010)

„Uneori, obiectivele profesorului Yunus pentru Glasgow sună atipic în raport cu noţiunile fundamentale promovate în cadrul teoriei «Big Society», elaborată de Partidul Conservator. Cea mai recentă carte a sa, «Dezvoltarea afacerilor sociale», reprezintă o pledoarie de 300 de pagini în favoarea ideii că oamenii trebuie să preia iniţiativa şi să creeze afaceri care să genereze bani şi să contribuie, în acelaşi timp, la mai binele societăţii.“ (Daily Star (Pakistan), 1 august 2010)

„Chiar şi un sceptic cu inima de piatră ar găsi că e dificil să nu viseze, odată ce cuvintele magice aşternute pe hârtie de dr. Muhammad Yunus încep să prindă contur.“ (Stanford Social Innovation Review, toamna lui 2010)

„Am găsit multe lucruri de admirat în această carte şi la acest om, a cărui muncă o respect de multă vreme. Lectura cărţii este înviorător de uşoară. Autorul umple paginile cu exemple, tactici, idei şi perspective pragmatice.“