0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Dezvoltare personală
  3. Cărţi: Managementul timpului
  4. Arta de a (nu) pierde timpul
Carte

Arta de a (nu) pierde timpul

Arta de a (nu) pierde timpul. Editura Litera Internaţional
Detalii carte

Vindecă delăsarea, fii eficient

Autor(i): Piers Steel
Editura: Litera Internaţional
Anul apariţiei: 2013
Pagini: 304 (14x21 cm)
Preţ: 28,80 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


Dacă te-ai săturat să tot amâni lucrurile importante din viaţa ta, să cedezi tentaţiilor de moment în defavoarea a ceea ce ştii că trebuie să faci, să spui mereu că „de mâine“ vei face tot ce-ţi propui, este obligatoriu să citeşti această carte.

Arta de a pierde timpul, de a amâna nejustificat începerea unei acţiuni, în special din cauza neglijenţei sau a lenei, se numeşte, în limbaj ştiinţific, procrastinare.

Cu alte cuvinte, a procrastina înseamnă a tergiversa, a tărăgăna lucrurile, a găsi o mie de pretexte ca să nu te apuci de ceva sau ca să nu termini ceva, a amâna totul până în ultima clipă.

Îţi sună cunoscut?

Cu toţii facem asta, într-o măsură mai mică sau mai mare, indiferent de profesie sau de sex. O facem pentru că nu ştim ce vrem, pentru că nu ne place, pentru că ne este lene sau, pur şi simplu, pentru că nu avem chef.

Iar când în jurul nostru tentaţiile se înmulţesc – emisiuni interesante la televizor, prieteni noi pe Facebook, mii de site-uri web fascinante, jocuri video care dau dependenţă – ne este greu să renunţăm la procrastinare.

La fel de banală ca gravitaţia, ea ne trage în jos cu aceeaşi putere şi ne însoţeşte pretutindeni, îngreunându-ne viaţa.

Piers Steel, doctor în psihologie, autoritate recunoscută pe plan mondial, ne oferă în acest volum o prezentare cuprinzătoare a fenomenului procrastinării, de la resorturile psihologice care îl declanşează până la remediile împotriva lui.