0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Afaceri
  3. Cărți: Management
  4. Administrategie
Carte

Administrategie

Obținerea succesului personal în managementul administrației publice

Autor(i): Maciej Kisilowski, Codrina Rusu
Editura: Curtea Veche
Anul apariţiei: 2017
Pagini: 344 (14x21 cm)
Preţ: 33,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Dacă ești managerul unei organizații din sectorul public – o școală, un spital, o instituție culturală, o agenție guvernamentală locală sau centrală –, felicitări! Ai ocazia unică să influențezi lumea, iar „Administrategie“ este un ghid practic care te va ajuta să profiți la maximum de această ocazie.

Adunând numeroase cercetări din mai multe agenții guvernamentale din Europa Centrală și de Est, inclusiv din România, și prezentând cele mai bune practici în domeniul managementului public din lume, cartea oferă, pas cu pas, sugestii utile în privința modului în care poate fi condusă cu succes o agenție guvernamentală, în timp ce managerul își poate construi și propria carieră profesională.

„Administrategie“ este, de asemenea, o invitație de a regândi unele paradigme foarte vechi ale administrației noastre publice. A clădi un spital eficient, a pune umărul la dezvoltarea unei țări sau a unui oraș, a susține economia pe drumul ei spre competitivitatea globală sunt provocări care necesită existența unor strategii bine elaborate și a unor echipe de angajați creativi, talentați și energici.

Este în interesul nostru ca instituțiile publice să aibă, în mod strategic, scopuri precise și o cultură organizațională profesionistă, astfel încât munca în administrația publică să-i atragă pe cei mai pregătiți și pe cei mai inteligenți.

Această carte este un ghid practic pentru inițierea reformei administrației publice în Europa de Est, care îi motivează pe manageri să-și stabilească precis valorile publice și, în același timp, să-și dezvolte cariere personale și să impulsioneze dezvoltarea carierelor membrilor echipelor lor. Autorii preiau idei de succes din afacerile private ce activează în industrii bazate pe infrastructura de cunoștințe, dar subliniază valorile distincte și recompensele lucrului în serviciul public din țări în care gânditorii strategici pot realiza multe lucruri bune.

Susan Rose-Ackerman, profesor de drept și științe politice la Yale University, codirector al John M. Olin Center for Law, Economics, and Public Policy

Nu sugerez că recomandările din această carte ne vor oferi soluții simple la toate problemele noastre de guvernare. Aceste probleme sunt atât de adânc înrădăcinate, încât trebuie să fim precauți față de oricine propune remedii simple. Cu toate acestea, această carte reprezintă un demers concret și bine gândit în direcția corectă și poate că este tot ceea ce putem spera în prezent.

Grigore Pop-Elecheș, profesor de politică și afaceri publice și internaționale la Princeton University

„Administrategie“ este o carte inteligentă care transmite un mesaj important: strategia guvernamentală ar trebui și poate funcționa la fel ca o strategie de business. Viziunile importante de la vârful unei instituții trebuie să se traducă în schimbări la nivelul motivațiilor și al comportamentelor în cadrul întregii organizații. Această carte vă arată cum se poate întâmpla acest lucru.

Anne-Marie Slaughter, președinte și CEO, New America

Este dificil pentru orice manager, public sau privat, să elaboreze o viziune, însă este și mai greu să-și dea seama cum să o pună în practică și cum să facă acest lucru pentru a-și atinge scopurile în viață.

Acest fapt este dovedit de numeroasele rapoarte ignorate ale consultanților, precum și de stagnarea multor cariere ale birocraților.

Această carte unică furnizează sfaturi valoroase atât pentru formularea și realizarea deciziilor guvernamentale, cât și pentru obținerea de beneficii în urma luării acestora. Fiecare funcționar public ar trebui să o citească.

Michael E. Levine, profesor la NYU și fost decan al Yale School of Management