0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Afaceri
  3. Cărți: Marketing
  4. This is retention
Carte

This is retention

This is retention. Editura All
Cumpăr

Prima carte din România despre păstrarea clienților

Autor(i): Mihai Dragnea
Editura: All
Anul apariţiei: 2016
Pagini: 160 (13x20 cm)
Preţ: 26,90 Lei
Disponibilitate: în stoc

Aceasta este prima carte din România despre păstrarea clienților.

Nu este o biblie în domeniu, dar este necesară pentru oricine vrea să păstreze un client.

„Cred în Customer Retention. Cred în Lovemarks. Cred în Customer Experience ca formă evoluată a loialității. Cred în cei mai buni. Cred în experți, în cei care nu se vor mulțumi cu a fi experți din titulatură, ci din convingeri și idei proprii.“

Acesta este manifestul cu care își începe Mihai Dragnea pledoaria pentru autenticitate, responsabilitate și creativitate în relația cu clienții.

În goana după cotă de piață și profit se investesc foarte multe resurse în atragerea clienților noi, iar relația cu clienții existenți este adeseori neglijată.

Foarte important: Customer Retention nu se referă la loializarea clienților, ci la păstrarea celor care intenționează să renunțe.

Customer Loyalty este pentru cei pe care vrei să îi răsplătești că îți sunt clienți.

Este vorba despre două segmente diferite cărora trebuie să le corespundă abordări de business distincte.

Clienții își exprimă opiniile oriunde, online mai ales, și au o mare putere de decizie, inclusiv pe aceea de a schimba valorile și credințele unei companii.

A-i trata nediferențiat pe cei care vor să renunțe la produsele și serviciile tale și pe cei care îți sunt fideli este ca și cum ai trage cu tunul la un concurs de tir cu arcul.

Păreri despre cartea „This is retention“

„Aș recomanda această carte ca lectură obligatorie pentru toate persoanele dintr-o companie, de la front office până la management. În orice moment și la orice palier ierarhic, pot fi luate decizii care să ajute compania să își păstreze clienții mulțumiți și această mulțumire să fie tradusă în fidelitate. Mihai ne arată exact cum trebuie tratată problema retenției și reușește să explice importanța unor decizii potrivite luate în deplină cunoștință de cauză, atât business, cât și customer oriented.“ (Andrei Cismaru, Social Media Manager la Bitdefender)

„Mihai este un artist desăvârșit. Iar arta sa stă în măiestria cu care reușește să pună în practică una dintre cele mai frumoase discipline de business, relația cu clienții.“ (Mădălina Vilău, Managing Director, Marketing Insiders Group)

This is retention vine cu informații foarte bine documentate despre loializare și retenție, două instrumente de marketing despre care nu mulți știu că sunt diferite. Cu un stil diplomatic și pe alocuri umoristic, Mihai ne vorbește despre proveniența acestor instrumente și ne ajută să le diferențiem prin simpla aprofundare a istoriei lor. Specialiștii în marketing vor înțelege, după citirea acestei cărți, că uneori și-au targetat greșit clienții, dar vor ști ce și cum să îmbunătățească pe viitor.“ (Gabriela Udeanu, Founder, Buzzle.ro)