0 titluri

Tel: 0722.940.581

 1. Acasă
 2. Cărţi: Dezvoltare personală
 3. Cărţi: Motivaţional
 4. Manifest pentru motivaţie
Carte

Manifest pentru motivaţie

Manifest pentru motivaţie. Editura ACT şi Politon
Detalii carte

9 declaraţii pentru a-ţi revendica puterea personală

Autor(i): Brendon Burchard
Editura: ACT şi Politon
Anul apariţiei: 2016
Pagini: 258 (13x21 cm)
Preţ: 49,00 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


„Manifest pentru motivaţie“ este cartea unuia dintre cei mai bine vânduţi autori New York Times, Brendon Burchard.

În inima umanităţii sălăşluieşte instinctul natural pentru libertate şi independenţă, o predispoziţie psihologică pentru auto-direcţionare, un imperativ biologic către o dezvoltare şi o bucurie de a alege şi de a înainta în propria existenţă.

Dacă graba a devenit stăpână, atunci totul trebuie încetinit. Brendon Burchard spune că generaţie după generaţie eşuează în menţinerea standardului idealurilor şi al virtuţilor umanităţii. Talentele şi concentrarea colectivă nu sunt pe deplin investite în măiestria personală şi în contribuţiile sociale, ci sunt irosite pe voyeurism şi pe un senzaţional mediocru.

Citiţi mai multe informaţii despre cartea „Manifest pentru motivaţie“

Libertatea

Oamenii încă nu înţeleg că o viaţă vibrantă, autentică şi cu scop, este dreptul tuturor. Chemarea oamenilor este aceea de a avea o viziune măreaţă asupra vieţii şi de a revendica vastitatea acestei viziuni.

»Principala motivaţie a umanităţii este căutarea şi trăirea Libertăţii Personale.«

„Libertatea Personală înseamnă libertatea faţă de restricţiile oprimării sociale şi faţă de tragica auto-oprimare care este frica.“

Libertatea Personală presupune:

 • Să trăiţi liberi, construindu-vă viaţa conform propriilor termeni;
 • Să fiţi liberi de opresiuni în acest moment, liberi de rănile trecute şi de neliniştile prezente;
 • Să aveţi inima uşoară şi să fiţi spontani, în calitate de spirite libere;
 • Să vă exprimaţi cu curaj gândurile, sentimentele şi ambiţiile faţă de cei din jurul vostru, fără să vă preocupe acceptarea lor;
 • Să vă bucuraţi de voinţa voastră liberă de a urmări fericirea abundentă, bogăţia, sănătatea, realizările şi contribuţiile;
 • Să iubiţi liber pe cine alegeţi, abandonându-vă pasional;
 • Să fiţi liberi, pe propriile picioare, proclamându-vă şi protejându-vă ideile şi integritatea;
 • Să serviţi unei misiuni pe care voi aţi ales-o;

 • Să luptaţi pentru a le oferi copiilor voştri o bază pentru o astfel de libertate, clădind în inimile lor voinţa de a trăi aşa cum aleg ei, astfel încât să poată să întâmpine opresiunea cu curaj şi oportunitatea cu o intenţie virtuoasă de a-şi aduce contribuţia.

Totuşi, până şi în culturile abundente şi „libere“ din punct de vedere politic există o tiranie: tirania conformismului, însoţită de frământările interioare. O anumită formă de presiune socială va exista întotdeauna şi mereu veţi avea nevoie să vă eliberaţi de vanităţile lumii moderne.

Oprimarea socială se manifestă atunci când metodele altora diminuează ceea ce sunteţi sau vă opresc din urmărirea propriilor obiective. Totuşi, sentimentul de siguranţă pe care oamenii îl obţin prin conformism nu poate fi trecut cu vederea; acesta este unul dintre cei mai mari inamici ai Libertăţii Personale.

Oare câţi oameni nu au renunţat la visurile lor pentru a urma o cale mai sigură, mai profitabilă şi mai acceptată social?

Libertatea necesită responsabilitatea de a alege cine sunteţi, peste şi dincolo de impulsurile, nevoile şi presiunile sociale imediate, astfel încât să puteţi să vă exprimaţi autentic ca tipul de persoană care vreţi să fiţi, să trăiţi viaţa pe care vreţi să o trăiţi cu adevărat, să lăsaţi ce moştenire vă doriţi.

Teama

Teama este distrugătoarea măreţiei. Frica vă deposedează de libertate. Stăpânirea temerilor reprezintă primul salt către libertate. Vitalitatea, creşterea şi destinul cer, toate, să scăpaţi de frică.

Frica ne-a fost dată ca mobil pentru evitarea vătămării fizice şi morţii. Asta-i tot. Noi suntem cei care eu pervertit-o într-o unealtă pentru protecţia ego-ului.

Oamenii evită să vorbească despre frică, deoarece acest lucru expune, inevitabil, adevărul dureros că ei fug mai des de ei înşişi decât de pericolul efectiv. Aproape toată frica trăită astăzi împreună cu gândirea şi comportamentul generate de teamă, sunt o dramă socială imaginară, creată de impulsurile şi condiţionările mentale necontrolate.

Frica guvernează doar dacă o lăsaţi. Lipsa libertăţii, lipsa exprimării în mod autentic a întregii personalităţi, reprezintă alegerea omului de a acţiona mai degrabă prin aversiuni decât prin ascensiune.

Motivaţia

Dacă aveţi libertatea ca punct de reper principal, v-aţi putea aştepta ca cei mai mulţi dintre dumneavoastră să înţeleagă cum funcţionează motivaţia în propria viaţă. Succesul şi împlinirea se bazează pe capacitatea susţinută de a vă ridica, de a fi voi înşivă, de a vă urmări visurile cu pasiune în fiecare zi, de a vă păstra voinţa de a trece la următorul nivel de prezenţă, performanţă şi potenţial.

»Alegerea este mama motivaţiei.«

Mintea alege un motiv pentru acţiune şi se dedică sau nu alegerii, omul trăind astfel un nivel înalt sau unul scăzut al motivaţiei. Vă puteţi alege scopul şi motivele pentru acel scop, iar o concentrare continuă asupra scopului va trezi o dorinţă de acţiune pe care voi o simţiţi ca energie.

Oamenii motivaţi nu sunt norocoşi, sunt conştienţi. Aleg să-şi folosească minţile, deoarece ei ştiu că raţiunea este secretul pentru dezvoltarea unei identităţi motivate şi independente. Aleg să-şi folosească minţile într-un mod deliberat, pentru a se umple de energie şi pentru a evolua.

Cineva nu „se simte motivat“ brusc, tot la fel cum cineva nu se simte fericit brusc şi fără nicio cauză. Fericirea este rezultatul gândirii, nu al impulsului. În acelaşi mod funcţionează şi motivaţia. Vă simţiţi motivaţi pentru că alegeţi să vă simţiţi astfel, nu pentru că se întâmplă să strălucească soarele pe strada dumneavoastră.

Brendon Burchard prezintă factorii care stau la baza declanşării motivaţiei şi atitudinea responsabilă de amplificare a motivaţiei.

Nouă declaraţii pentru revendicarea Puterii Personale

Cele nouă declaraţii pentru revendicarea Puterii Personale sunt:

 • Vom întâmpina viaţa cu prezenţă deplină şi cu putere;
 • Ne vom recupera agenda;
 • Ne vom învinge demonii;
 • Vom progresa abandonându-ne;
 • Vom practica bucuria şi recunoştinţa;
 • Nu vom încălca integritatea;
 • Vom amplifica iubirea;
 • Vom inspira măreţia;
 • Vom încetini timpul.

Dacă doriţi din toată inima să fiţi liberi şi plini de viaţă, trebuie să vă decideţi să aduceţi toată puterea minţii voastre conştiente în experienţele din prezent. Trebuie să alegeţi să simţiţi această viaţă.

»În anumite momente poate fi imaginat un viitor mai bun, dar numai în timpul prezent poate fi construit un viitor mai bun.«

Oamenii liberi şi motivaţi nu neglijează realitatea. Ei întâmpină dificultăţile cu atenţie, văzându-le ca pe nişte oportunităţi pentru a-şi testa credinţa, puterea şi iubirea.

Nicio persoană importantă nu a făcut vreodată istorie fără să fie împroşcată cu vină sau să sufere represalii din partea celor cărora nu le plăcea sau nu apreciau independenţa, disciplina sau determinarea lor. Toţi eroii, conducătorii şi inovatorii care au luminat drumul omenirii dinspre întuneric şi ignoranţă au făurit în interiorul lor curajul de a-şi depăşi conflictele interioare atunci când conta cel mai mult. În multe feluri, ei au fost la fel ca majoritatea: se îngrijorau, tărăgănau, uneori aveau păreri proaste despre semenii lor. Dar ceea ce a făcut să fie comemoraţi, ceea ce a împins societatea înainte, ceea ce a dat naştere legendei lor a fost voinţa lor clară de a depăşi astfel de impulsuri şi de a lupta cu credinţă, activi şi iubitori pentru o viaţă mai bună pentru ei înşişi şi pentru ceilalţi.

Micile minciuni pe care le spuneţi pentru a-i proteja pe cei pe care îi iubiţi, cu care lucraţi sau de care vă pasă, devin minciuni mari. Atunci când minţiţi pentru alţii, se dezvoltă o mentalitate de tipul „noi împotriva lor“, în care vă separaţi de restul lumii, nereuşind să recunoaşteţi că minciunile dumneavoastră afectează alţi oameni.

În această eră zgomotoasă, amorţită, narcisistă, există o automulţumire confuză – toţi oamenii ştiu că există mai multe lucruri pentru ei, dar este pur şi simplu un deranj prea mare să se organizeze pentru a le urmări.

»Ochiul curios şi fără grabă readuce culoare vieţii.«

„Scopul vieţii este să fie trăită, iar să trăieşti înseamnă să fii conştient; să fii conştient cu bucurie, cu beţie, cu serenitate, cu divinitate.“ (Henry Miller)

Cuprinsul cărţii: „Manifest pentru motivaţie“

 • Declaraţia de putere personală
 • DESPRE NATURA UMANĂ
  • Despre libertate
  • Despre frică
  • Despre motivaţie
 • CELE 9 DECLARAŢII
  1. Vom întâmpina viaţa cu prezenţă deplină şi cu putere
  2. Ne vom recupera agenda
  3. Ne vom învinge demonii
  4. Vom progresa abandonându-ne
  5. Vom practica bucuria şi recunoştinţa
  6. Nu vom încălca integritatea
  7. Vom amplifica iubirea
  8. Vom inspira măreţia
  9. Vom încetini timpul
 • Faceţi cunoştinţă cu autorul