0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Dezvoltare personală
  3. Cărți: Motivațional
  4. Neînvins de viață
Carte

Neînvins de viață

Neînvins de viață. Editura Meteor Press
Autor(i): Louis Zamperini
Editura: Meteor Press
Colecţia: Istorie
Anul apariţiei: 2015
Pagini: 320 (13x20 cm)
Preţ: 28,00 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


Aceasta este povestea uimitoare a supraviețuirii unui sportiv olimpic ca prizonier de război în Japonia în al Doilea Război Mondial

„Folosim adesea expresii cum ar fi «pe viață și pe moarte» pentru a descrie evenimente sportive, folosim, cu prea multă ușurință, cuvântul «erou» vorbind despre sportivi. Iar după aceea apare cineva ca Louis Zamperini… pentru care cuvintele nu sunt îndeajuns.“ (New York Post)

Adolescent zurbagiu, semifondist de clasă mondială, participant la Jocurile Olimpice din 1936, bombardier în al Doilea Război Mondial, Louis Zamperini a avut o viață mai plină decât majoritatea oamenilor.

Dar pe 27 mai 1943, totul s-a schimbat într-o clipă, când avionul său B-24 s-a prăbușit în Oceanul Pacific, lăsându-l pe Louis, alături de alți doi supraviețuitori, să plutească în derivă timp de 47 de zile și cale de 3.000 de kilometri, așteptând zadarnic să fie salvați.

Dar perioada cea mai grea abia urma să înceapă, deoarece, după ce au ajuns în cele din urmă pe uscat, au fost capturați de japonezi. Louis a petrecut următorii doi ani ca prizonier de război – torturat și umilit, bătut cu regularitate, supus la experimente medicale, înfometat și pus la muncă silnică –, în timp Army Air Corps l-au declarat mort și au trimis condoleanțe oficiale familiei.

Cartea „Neînvins de viață“ cuprinde impresionantele memorii ale unuia dintre cei mai remarcabili exponenți ai „Generației Mărețe“, povestea adevărată a izbânzilor sale, a gloriei, dezastrului, supraviețuirii și adevăratului eroism. Este un document plin de viață despre brutalitatea războiului, tenacitatea spiritului omenesc și puterea iertării.

„O odisee devastatoare a supraviețuirii… Un tribut adus spiritului uman.“ (Associated Press)