0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Dezvoltare personală
  3. Cărţi: Motivaţional
  4. Neînvins de viaţă
Carte

Neînvins de viaţă

Neînvins de viaţă. Editura Meteor Press
CumpărDetalii carte

Autor(i): Louis Zamperini
Editura: Meteor Press
Colecţia: Istorie
Anul apariţiei: 2015
Pagini: 320 (13x20 cm)
Preţ: 28,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Aceasta este povestea uimitoare a supravieţuirii unui sportiv olimpic ca prizonier de război în Japonia în al Doilea Război Mondial

„Folosim adesea expresii cum ar fi «pe viaţă şi pe moarte» pentru a descrie evenimente sportive, folosim, cu prea multă uşurinţă, cuvântul «erou» vorbind despre sportivi. Iar după aceea apare cineva ca Louis Zamperini… pentru care cuvintele nu sunt îndeajuns.“ (New York Post)

Adolescent zurbagiu, semifondist de clasă mondială, participant la Jocurile Olimpice din 1936, bombardier în al Doilea Război Mondial, Louis Zamperini a avut o viaţă mai plină decât majoritatea oamenilor.

Dar pe 27 mai 1943, totul s-a schimbat într-o clipă, când avionul său B-24 s-a prăbuşit în Oceanul Pacific, lăsându-l pe Louis, alături de alţi doi supravieţuitori, să plutească în derivă timp de 47 de zile şi cale de 3.000 de kilometri, aşteptând zadarnic să fie salvaţi.

Dar perioada cea mai grea abia urma să înceapă, deoarece, după ce au ajuns în cele din urmă pe uscat, au fost capturaţi de japonezi. Louis a petrecut următorii doi ani ca prizonier de război – torturat şi umilit, bătut cu regularitate, supus la experimente medicale, înfometat şi pus la muncă silnică –, în timp Army Air Corps l-au declarat mort şi au trimis condoleanţe oficiale familiei.

Cartea „Neînvins de viaţă“ cuprinde impresionantele memorii ale unuia dintre cei mai remarcabili exponenţi ai „Generaţiei Măreţe“, povestea adevărată a izbânzilor sale, a gloriei, dezastrului, supravieţuirii şi adevăratului eroism. Este un document plin de viaţă despre brutalitatea războiului, tenacitatea spiritului omenesc şi puterea iertării.

„O odisee devastatoare a supravieţuirii… Un tribut adus spiritului uman.“ (Associated Press)