0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Politică
  3. Ultimul avertisment
Carte

Ultimul avertisment

Ultimul avertisment. Editura Trei
CumpărDetalii carte

Autor(i): Rebecca D. Costa
Editura: Trei
Anul apariţiei: 2012
Pagini: 480 (13x20 cm)
Preţ: 43,34 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

  • A intrat omenirea într-un impas?
  • A venit timpul să ne gândim la pericolul dispariţiei?
  • De ce ameninţări precum recesiunea mondială, terorismul sau încălzirea globală par, dintr-odată, de neoprit?
  • Chiar ne confruntăm cu probleme insolubile?

Teza cărţii este aceea că viteza cu care evoluează tehnologia depăşeşte capacitatea de adaptare a creierului uman la lumea creată de această tehnologie.

Preluând exemple sugestive despre ascensiunea şi decăderea marilor imperii ale istoriei, precum Imperiul Mayaş, Khmer sau Imperiul Roman, Rebecca D. Costa demonstrează că toate marile civilizaţii au generat progrese pe care nu au mai fost capabile să le gestioneze.

Tendinţa oamenilor de a adapta în continuare vechile soluţii la noile probleme care apar pe parcursul evoluţiei a dus la consecinţe catastrofale. Mai exact, capacitatea societăţilor de a soluţiona chestiunile cele mai provocatoare s-a blocat, ducând finalmente la colapsul civilizaţiei.

O nouă voce pertinentă în tradiţia gânditorilor Thomas Friedman sau Malcolm Gladwell, Rebecca D. Costa ne demonstrează cum putem schimba cursul descendent pe care îl urmează omenirea. Îmbinare de date istorice, ştiinţe sociale şi biologie, „Ultimul avertisment“ ridică întrebări esenţiale privind viitorul nostru în calitate de cetăţeni ai acestei planete.