0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Politică
  3. Ultimul avertisment
Carte

Ultimul avertisment

Ultimul avertisment. Editura Trei
Cumpăr
Autor(i): Rebecca D. Costa
Editura: Trei
Anul apariţiei: 2012
Pagini: 480 (13x20 cm)
Preţ: 43,34 Lei
Disponibilitate: în stoc

  • A intrat omenirea într-un impas?
  • A venit timpul să ne gândim la pericolul dispariției?
  • De ce amenințări precum recesiunea mondială, terorismul sau încălzirea globală par, dintr-odată, de neoprit?
  • Chiar ne confruntăm cu probleme insolubile?

Teza cărții este aceea că viteza cu care evoluează tehnologia depășește capacitatea de adaptare a creierului uman la lumea creată de această tehnologie.

Preluând exemple sugestive despre ascensiunea și decăderea marilor imperii ale istoriei, precum Imperiul Mayaș, Khmer sau Imperiul Roman, Rebecca D. Costa demonstrează că toate marile civilizații au generat progrese pe care nu au mai fost capabile să le gestioneze.

Tendința oamenilor de a adapta în continuare vechile soluții la noile probleme care apar pe parcursul evoluției a dus la consecințe catastrofale. Mai exact, capacitatea societăților de a soluționa chestiunile cele mai provocatoare s-a blocat, ducând finalmente la colapsul civilizației.

O nouă voce pertinentă în tradiția gânditorilor Thomas Friedman sau Malcolm Gladwell, Rebecca D. Costa ne demonstrează cum putem schimba cursul descendent pe care îl urmează omenirea. Îmbinare de date istorice, științe sociale și biologie, „Ultimul avertisment“ ridică întrebări esențiale privind viitorul nostru în calitate de cetățeni ai acestei planete.