0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Politică
  3. Mic curs de autoapărare intelectuală
Carte

Mic curs de autoapărare intelectuală

Mic curs de autoapărare intelectuală. Editura Paralela 45
CumpărDetalii carte

Autor(i): Normand Baillargeon
Editura: Paralela 45
Colecţia: Psihologie
Anul apariţiei: 2011
Pagini: 320 (13x20 cm)
Preţ: 25,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

„Exercitarea autoapărării intelectuale este un act de responsabilitate civică. Este ceea ce m-a motivat să scriu cartea de faţă, care oferă o introducere în gândirea critică.“ (Normand Baillargeon)

Care este relaţia dintre democraţie şi gândirea critică?

Ce trebuie să ştie un cetăţean dintr-o democraţie pentru a face să aibă sens cuvântul democraţie?

În cartea de faţă, pedagogul radical Normand Baillargeon îi învaţă pe cititori cum să citească, să deconstruiască şi să pună întrebările necesare pentru a se proteja de manipulările guvernanţilor, ale autorităţilor şi ale altor elite.

Indiferent dacă subiectul este chemarea la ceea ce ni se prezintă drept război fără vărsare de sânge, controversa din jurul Designului Inteligent, înţelegerea cheltuielilor militare ale guvernului sau pur şi simplu cititul presei, Baillargeon îi învaţă pe cititori să evalueze informaţia şi să aleagă realităţile din amalgamul informaţional generat de oficialităţi sau de media.

În spiritul apărătorilor gândirii critice din fiecare epocă, şi incluzând Detectorul de baliverne al regretatului celebru om de ştiinţă Carl Sagan şi părerile lui George Orwell cu privire la uzul şi abuzul politic asupra limbajului, cartea de faţă îi înzestrează pe cititori cu instrumentele necesare pentru a-şi lua în propriile mâini educaţia de cetăţeni.