0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Agricultură-Grădinărit
  3. Cărți: Cultura ciupercilor

Cărți: Cultura ciupercilor


Cultura ciupercilor


Trufele

O afacere profitabilă pe termen lung

Autor(i): Dr. ing. Ioana Tudor,
Editura: Nomina Lex
Anul apariţiei: 2010
Pagini: 166 (13x20 cm)
ISBN:9786068153087
Preţ: 35,00 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


Trufele sunt ciuperci comestibile cu un gust și o aromă excepționale, bogate în substanțe nutritive, minerale, vitamine și cu steroizi care sunt feromoni sexuali.Trufele sunt numite și diamantele negre ale pământului sau diamantele gastronomiei, perle rare, delicatese de neegalat.

Cultura ciupercilor Pleurotus

Autor(i): Dr. ing. Ioana Tudor,
Editura: Nomina Lex
Anul apariţiei: 2010
Pagini: 227 (14x20 cm)
ISBN:9786068153032
Preţ: 29,99 Lei
Disponibilitate: în stoc

Structurată pe capitole „Cultura ciupercilor Pleurotus“ este o monografie a culturii ciupercilor Pleurotus spp. în țara noastră, cu actualizare la zi, ce va răspunde problemelor cultivatorilor cu suprafețe restrânse, în sistem clasic sau celor cu ciupercării intensive.

Miceliul de ciuperci. Sușe și hibrizi

Autor(i): Dr. ing. Ioana Tudor,
Editura: Gramen
Colecţia: Afaceri agricole
Anul apariţiei: 2012
Pagini: 220 (15x20 cm)
Preţ: 39,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Aceasta e prima carte din țara noastră, cu referire directă la producerea miceliului comercial de ciuperci, dar care conține și descrierea celorlalte etape intermediare până la obținerea acestuia: prelevare de țesut, recoltare de spori, factorii care influențează creșterea miceliului, preparare de medii de cultură sau de laborator, inocularea și transferul miceliului pe mediul de cultură, etc.

Cultura Shiitake - Ciuperca longevității

Ghid practic pentru începători și avansați

Autor(i): Dr. ing. Ioana Tudor,
Editura: Gramen
Colecţia: Afaceri agricole
Anul apariţiei: 2014
Pagini: 194 (14x21 cm)
Preţ: 45,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Înainte de 1982, aceste ciuperci au putut fi cultivate doar în locații tradiționale, folosind metode vechi. La sfârșitul anilor ’70, F. Gary Leatham a publicat o teză de doctorat bazată pe cercetări privind creșterea acesteia.

Dr. Leatham este cunoscut astăzi ca „Tatăl culturii ciupercii shiitake în Statele Unite ale Americii“, pentru că a ajutat la cultivarea comercială a acesteia.

Punerea ei în valoare s-a făcut la sfârșitul secolului al XIX-lea, când a început și obținerea de miceliu.