Construiți propria dronă
Un ghid practic pentru construcția, operarea și întreținerea unui aparat de zbor fără pilot
Autor(i): Alex ElliottEditura: MAST
Colecţia: Poți face și singur
Anul apariţiei: 2016
Pagini: 160 (20x27 cm)
ISBN:9786066490696
Preţ: 39,00 Lei
Disponibilitate: în stoc
Astăzi, dronele sunt utilizate din ce în ce mai mult în scopuri comerciale, pentru satisfacerea entuziaștilor particulari, precum și pentru operațiuni militare bine documentate.
Există o mare varietate de drone „gata-de-zbor“ și de kituri pentru construirea acestora, pentru toate buzunarele și pentru diverse scopuri. Totuși, cel mai bun mijloc de a ne asigura că o dronă satisface toate. cerințele individuale - fie pentru recreere, concursuri, fotografiere, teledetectare, fie pentru alte diverse scopuri - este de a construi o dronă pe comandă, folosind componentele care se găsesc în comerț.
Acest manual practic, intens ilustrat, prezintă pe scurt originile și istoria dezvoltării aparatelor de zbor fără echipaj uman și a dronelor, înainte de a explora diversele tipuri de drone disponibile astăzi, precum și aplicațiile acestora.
Vă stă la dispoziție un ghid cuprinzător care vă ajută să selectați cele mai bune componente și echipamente, răspunzând celor mai variate cerințe și bugete, și care vă oferă sfaturi spre a decide cu privire la cea mai bună configurație în funcție de nevoile dumnevoastră.
Sunt prezentate pas cu pas trei exemple de cum se construiește o dronă – atât cu aripi fixe cât și cu aripi rotative – pentru a ilustra ceea ce se poate obține utilizând componente autonome, disponibile din abundență. Mai există și un ghid cuprinzător care vă învață cum să faceți să zboare o dronă, cu informații legislative și cu privire la locațiile în care puteți opera o dronă în siguranță.
Este un ghid esențial pentru oricine se gândește să dețină o dronă sau să construiască una.
În carte veți găsi:
- Scurtă istorie a dronelor - de la primele planoare fără echipaj uman până la dronele miniaturale acționate electric din ziua de astăzi;
- Tipuri de drone – opțiuni de configurații cu aripi fixe, elicoptere convenționale și numeroasele opțiuni de multi-rotoare;
- Aplicații ale dronelor – cartografiere și inspecție aeriană, fotografiere, supraveghere, livrări și hobby;
- Selecția componentelor și a echipamentului - inclusiv rama aeriană, pilotul automat, aparatul de control radio, motoarele, aparatele de control electronic al vitezei, elicea, bateriile, articulația cardanică pentru cameră, echipamentul de vedere la persoana întâi (FPV);
- Construcții de drone – trei exemple de construcții, incluzând quadcopterul pentru fotografiere aeriană, mini quadcopterul FPV proiectat pentru concursuri și drona cu aripi fixe cu pilot automat;
- Zborul și securitatea – linii directoare cu privire la securitate, legislație și considerații legale, precum și la modul în care trebuie să învățăm cum să facem o dronă să zboare în condiții de siguranță.
Cuprinsul cărţii: „Construiți propria dronă“
- O scurtă istorie a dronei
- Ce este o dronă?
- Istoricul dronelor
- Tipuri de drone
- Construim drone de la zero sau le luăm de ocazie
- Aripi fixe
- Aparate de zbor cu rotor
- Aplicațiile dronelor
- Cartografierea și inspectarea
- Fotografierea aeriană
- Supravegherea
- Livrări cu ajutorul dronei
- Hobby
- Anatomia unei drone
- Rama aeriană
- Pilotul automat
- Controlul radio
- Motoarele
- Aparatele electronice pentru controlul vitezei
- Elicele
- Bateriile
- Articulațiile cardanice și camerele
- Vederea la Persoana întâi
- Alegerea componentelor pentru drona dumneavoastră
- Construcții de drone
- Drona pentru fotografii aeriene
- Mini Quadcopterul FPV
- Drona cu aripi fixe
- Zborul și siguranța
- Informații legate de securitate
- Învățați să zburați
- Controlul de siguranță dinaintea zborului
- Unde să căutăm ajutor
- Appendix: Tabele cu date de performanță
- Lista prescurtărilor