0 titluri

Tel: 0722.940.581

 1. Acasă
 2. Cărţi: Dezvoltare personală
 3. Cărţi: Prosperitate şi succes
 4. Alege-te pe tine însuţi (CARTE AUDIO)
Carte

Alege-te pe tine însuţi (CARTE AUDIO)

Alege-te pe tine însuţi (CARTE AUDIO). Editura
Detalii carte

Fii fericit, fă milioane, trăieşte-ţi visul

Autor(i): James Altucher
Editura: ACT şi Politon
Anul apariţiei: 2015
Pagini: 1 CD (14x14 cm)
Preţ: 58,00 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


Aceasta este varianta audio a cărţii „Alege-te pe tine însuţi“

Cartea vă va pune în temă despre continua schimbare a lumii prezente, autorul subliniind importanţa de a miza pe propria fericire, alegându-vă pe voi înşivă. Lumea nu stă în loc. Pieţele pică, joburile încep să dispară sau să fie automatizate. Industriile se reconfigurează şi se reproiectează sub proprii ochi.

James Altucher spune că în anul, criza economică a fost diferită. Lumea se schimba, banii părăseau sistemul. Senzaţia era că oportunităţile dispar la fel de repede ca banii. „Nu există nicio scăpare. Nu există nicio scăpare. Am continuat să-mi repet asta în minte. Am simţit că mă puteam condamna la moarte cu acele cuvinte. Dar nu puteam. Aveam copii. Trebuia să-mi revin….şi atunci s-a produs declicul, atunci s-a schimbat totul. Dacă îmi doream să prosper, să supravieţuiesc, trebuia să mă aleg pe mine însumi. Din toate punctele de vedere. Miza era prea mare ca să n-o fac.“

Iată şi alte informaţii despre cartea audio „Alege-te pe tine însuţi“

„A te alege pe tine însuţi“ nu este echivalentul manipulării. Nu este echivalent cu a obţine întotdeauna ceea ce vreţi. Acest audiobook nu este despre legea atracţiei. Este despre celelalte aspecte şi despre punerea lor în ordine. Este despre înţelegerea miturilor externe care s-au prăbuşit, aceleaşi mituri care au creat uriaşa clasă de mijloc americană. Oamenii merg orbeşte. Dacă voi veţi fi cei care pot vedea, vă veţi putea croi un drum în această lume nouă.

În această carte audio, autorul declară că în ultimii cinci mii de ani, oamenii au fost în cea mai mare parte înrobiţi de câţiva stăpâni exclusivişti care au înţeles cum violenţa, religia, comunicaţiile îndatorarea şi războiul de clasă conlucrează, pentru a subjuga un grup mare de oameni.

În audiobookul „Alege-te pe tine însuţi“, James Altucher vorbeşte despre Visul American, despre nevoia de spaţiu pe care o aveau oamenii, despre avânturile şi căderile spectaculoase ale economiei de-a lungul timpului.

„Preţurile vor creşte întotdeauna. Motivul este simplu: deflaţia este mai înspăimântătoare decât inflaţia. Într-un mediu deflaţionist, oamenii încetează să mai cumpere lucruri deoarece îşi spun în sinea lor: «De ce să cumpăr astăzi când pot cumpăra mâine mai ieftin?» Aşadar, guvernul va susţine întotdeauna politici care cresc inflaţia. Lucru care va forţa tendinţa veniturilor medii să scadă.“

Se pare că ascensiunea corporatismului (ca principiu opus capitalismului) i-a forţat pe oameni să se închidă în birourile lor cubice, în loc să-i trimită în lume, să exploreze, să inventeze şi să se manifeste. Etica epocii „Alege-te pe tine însuţi“ este aceea de a nu depinde de acele tendinţe sufocante care vă înfrâng. În loc de asta, creaţi-vă propria scenă. Aveţi credinţă şi încredere în voi înşivă, nu într-un sistem măsluit. Definiţi succesul în termenii voştri!

Cele mai mari obstacole cu care se confruntă oameni în a se alege pe ei înşişi, sunt reprezentate de respingere şi frica de respingere.

Iată un mic exerciţiu pe care îl găsiţi în acest audiobook: „Gândiţi-vă pentru o clipă la zece momente diferite în care aţi fost respinşi. Aţi fost respinşi pentru o slujbă? V-a fost respins un roman? Aţi fost respinşi de un (o) potenţial(ă) iubit(ă)? Enumeraţi zece cazuri. Acum, gândiţi-vă la asta: cât de uşor v-ar fi să enumeraţi o sută? Eu cred că pot prezenta o mie.“

„Imaginaţi-vă că aveţi încă trei corpuri, alături de corpul vostru fizic: un corp emoţional, unul mintal şi altul spiritual. Imaginaţi-vă o forţă vitală care curge printre ele, foarte asemănătoare sângelui. Imaginaţi-vă un nucleu central care trebuie să menţină totul sănătos. Tot aşa cum trebuie să vă menţineţi inima sănătoasă pentru a trăi o viaţă lungă, productivă şi chiar fericită, tot aşa trebuie să păstraţi aceste corpuri sănătoase şi să le exersaţi în mod regulat. Zilnic. Clipă de clipă.“

În acest audiobook, autorul oferă propriul exemplu pentru exersarea celor trei corpuri. În privinţa corpului emoţional, Altucher spune că încearcă să fie înconjurat doar de oameni pozitivi, care îl inspiră. E important să evitaţi oamenii care vă descurajează. Mintea trebuie educată pentru a nu claca, pentru a nu face ceea ce ştie cel mai bine să facă: să devină obsedată, să-şi facă griji, să se teamă, să fie deprimată, să se gândească la viitor, să gândească în exces. În ceea ce priveşte corpul spiritual, majoritatea oamenilor sunt obsedaţi de regrete din trecut sau de anxietatea faţă de viitor. Însă, trecutul şi viitorul nu există. Trebuie să trăiţi în prezent!

Sintagma libertate financiară include cuvântul financiar, dar în aceeaşi măsură include şi cuvântul libertate. Libertatea de a explora binecuvântările care vă înconjoară. Libertatea de a vă ajuta pe voi înşivă pentru a-i putea ajuta pe alţii. Libertatea de a trăi viaţa pe care aţi ales s-o duceţi, în loc de a trebui să trăiţi viaţa care a fost aleasă pentru voi.

Autorul spune că indiferent cât de mult ar încerca, un val mic de apă care clipoceşte pe ţărm nu va fi niciodată la fel de puternic ca oceanul care l-a creat. Ţelul este acela de a fi oceanul. Acest audiobook este despre cum puteţi deveni oceanul. Despre a vă alege pe voi înşivă să fiţi oceanul. Astfel încât tot ceea ce faceţi voi să se propage ca undele, să pună în mişcare pământul şi să vă transforme viaţa şi vieţile tuturor celor din jurul vostru.

Practica zilnică

Practica zilnică simplă înseamnă să faceţi în fiecare zi unul din lucrurile următoare:

 • Dormiţi opt ore;
 • Fără TV;
 • Fără junk food;
 • Fără văicăreală o zi întreagă;
 • Fără bârfă;
 • Răspundeţi unui e-mail de acum cinci ani;
 • Mulţumiţi-i unui prieten;
 • Urmăriţi o comedie sau un număr de stand-up;
 • Scrieţi o listă de idei. Ideile se pot referi la orice;
 • Citiţi un text spiritual;
 • Spuneţi-vă vouă înşivă atunci când vă treziţi: „Azi voi salva o viaţă“. Uitaţi-vă atent în jur după viaţa pe care o puteţi salva;
 • Scrieţi întregul vostru program. Programul pe care îl urmaţi în fiecare zi. Tăiaţi de pe listă un punct şi încetaţi să mai faceţi lucrul acela;
 • Surprindeţi pe cineva;
 • Gândiţi-vă la zece oameni pentru a căror existenţă sunteţi recunoscători.

Cum să vă găsiţi ţelul în viaţă

Cuvântul ţel presupune un lucru în viitor, pe care îl veţi găsi şi care vă va face fericiţi, însemnând că până atunci aţi fost nefericiţi. Dar lucrurile nu funcţionează aşa. De multe ori, oamenii au dobândit succesul după ce au schimbat de mai multe ori cariera. Iată câteva exemple oferite de audiobookul „Alege-te pe tine însuţi“:„Rodney Dangerfield nu a avut succes în comedie până la patruzeci de ani. Unul dintre cei mai amuzanţi tipi dintotdeauna a fost vânzător de placaj de aluminiu. După aceea, a trebuit să-şi înfiinţeze propriul club de comedie, Dangerfield`s, pentru a putea face, de fapt, roluri de comic.“„Ray Kroc a fost un vânzător de milkshake-uri până la vârsta de cincizeci de ani. După aceea, a dat de un restaurant curat unde se servea un hamburger bun, condus de doi fraţi cu numele de familie McDonald. El a cumpărat McDonald’s la vârsta de cincizeci şi doi de ani.“

Oamenii trăiesc încă într-o lume a consumului în care acumulează calculatoare, maşini, televizoare, mobilier etc. Dar nimic din toate acestea nu este necesar. În cele din urmă, căutarea tot mai intensă a unei frontiere – fizice, tehnologice, materiale şi spirituale – este cea care creează oportunităţi pentru cei care le vânează.

Planeta se află într-un punct de cotitură. Spiritual, trebuie să recunoaştem importanţa intenţiei de a ne dori mai puţin în vieţile noastre, până într-acolo încât ne dorim să dispărem. Tehnologic, avem instrumentele necesare pentru a ne câştiga traiul oriunde ne dorim. Şi cele mai multe dintre aceste instrumente încap într-un dispozitiv care încape în buzunarele noastre. Faptul că eşti sănătos fizic, emoţional şi mintal îţi va permite să îmbini spiritualul cu tehnologicul şi să-ţi modelezi viaţa care este cel mai mult pe placul tău, şi nu viaţa care ar fi cel mai mult pe placul societăţii.

Nu costă mult să faceţi un miliard

Nimeni nu se trezeşte şi îşi spune: „Voi face tot posibilul pentru a câştiga mulţi bani“. Vă puteţi trezi spunând: „Am o problemă mare. Şi mulţi oameni au aceeaşi problemă, iar nimeni în afară de mine nu va rezolva această problemă.“

În acest audiobook aveţi exemplul Sarei Blakely, care a hotărât că are o problemă. Aceeaşi problemă pe care o aveau multe alte femei de pretutindeni. Astfel, Sarah, a devenit inventatoarea pantalonilor Spanx. Ea citea cărţi motivaţionale şi de dezvoltare personală de la vârsta de 16 ani. Şi-a antrenat mintea fără să îşi dea seama de asta, până în ziua când i-a venit ideea Spanx-ului. Odată cu crearea acestui tip de pantaloni, a rezolvat o problemă uriaşă pentru femei.

Pentru a reuşi ceva, pregătiţi-vă! Învăţaţi despre fiecare produs din domeniu, învăţaţi despre fiecare brevet, încercaţi toate produsele, înţelegeţi felul în care sunt făcute produsele, creaţi un produs pe care l-aţi utiliza în fiecare zi.

Cele şapte obiceiuri ale oamenilor extrem de eficienţi şi mediocri

Autorul acestui audiobook se prezintă ca fiind „destul de mediocru“. A fondat multe companii, a dat greş cu majoritatea, a investit în firme noi şi a vândut câteva, însă a avut noroc. Dacă doriţi să deveniţi bogaţi, vindeţi-vă compania şi faceţi-vă timp pentru hobby-urile voastre.

Procrastinarea se manifestă atunci când corpul vostru încearcă să vă spună că trebuie să vă retrageţi puţin şi să vă gândiţi mai mult la ceea ce faceţi. Ar putea să fie un semn că sunteţi perfecţionişti. Că sunteţi plini de nesiguranţe. Acestea vă vor împiedica să vă dezvoltaţi şi să vă vindeţi afacerea. Examinaţi-vă procrastinarea din toate unghiurile. Când apare, înseamnă că propriul corp încearcă să vă spună ceva. Ascultaţi-l.

Zero-Tasking. Există un mit comun conform căruia oamenii extraordinari pot face, în mod eficient, mai multe lucruri simultan. „Dar din moment ce, prin definiţie, cei mai mulţi dintre noi nu suntem extraordinari (99% dintre noi nu se află în primii 1%), este mult mai bine să faci o singură sarcină. Ocupă-te de un singur lucru în fiecare moment. Atunci când te speli pe mâini, nu încerca să te speli pe dinţi. Ascultă sunetul apei, simte apa pe mâini, curăţă fiecare parte. Fii curat. Concentrează-te pe ceea ce faci.“

Eşecul. Antreprenorii mediocri greşesc foarte mult. Astfel, ei deprind această incredibilă aptitudine de a deveni foarte buni la a face faţă eşecurilor. Iar asta se traduce în succes bănesc.

Deloc original. „Nu am descoperit o idee originală în toată viaţa mea. Prima mea afacere reuşită a constat în dezvoltarea de software web, strategii şi site-uri pentru companiile din Fortune 500. Nu era o idee originală, dar la momentul acela, în anii 1990, oamenii plăteau sume exorbitante pentru astfel de afaceri.“

Networking slab. Mulţi oameni se ocupă prea mult de networking. Antreprenoriatul este suficient de dificil.

Fă orice pentru a obţine un „DA“. „Eu sunt reprezentant de vânzări. Îmi place ca oamenii să-mi răspundă cu da. Mă simt nesigur atunci când ei răspund cu nu sau, chiar mai rău, atunci când nu mă plac. Atunci când am fondat o companie care crea website-uri, încercam să-i convingem pe cei de la Miramax.com. Eu am avansat un preţ de de 50000 de dolari. Ei au spus: Nu mai mult de 1000, iar şi aşa este prea mult. Eu am aplicat tehnica mea obişnuită: De acord!“

Un psiholog slab. „Antreprenorul mediocru nu Clipeşte în sensul enunţat de Malcolm Gladwell. În cartea sa, Malcolm Gladwell vorbeşte frecvent despre oamenii care pot emite judecăţi corecte pe loc, în două sau trei secunde.“

Dacă sunteţi mediocri nu înseamnă că nu veţi schimba lumea. Înseamnă să fiţi cinstiţi faţă de voi înşivă şi faţă de oamenii din jurul vostru. Dacă vreţi să aveţi succes, faptul că sunteţi cinstiţi la fiecare nivel este cu adevărat cel mai util obicei dintre toate.