0 titluri

Tel: 0722.940.581

 1. Acasă
 2. Cărți: Dezvoltare personală
 3. Cărți: Prosperitate și succes
 4. Inima prosperă
Carte

Inima prosperă

Crearea unei vieți îndestulătoare

Autor(i): Julia Cameron, Emma Lively
Editura: ACT și Politon
Anul apariţiei: 2016
Pagini: 401 (17x23 cm)
Preţ: 48,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

„Inima prosperă“ este o carte de dezvoltare personală utilă tuturor celor care doresc să dobândească o mai bună cunoaștere asupra noțiunii de prosperitate.

Julia Cameron spune: „În această carte voi folosi cuvântul Dumnezeu. Îl poți înlocui cu Direcția cea Bună a Lucrurilor, flux, chiar prosperitate. Nu lăsa semantica să fie o piedică în calea ta.“

Această carte este un curs de 12 săptămâni, împărțit în 12 capitole. Recomandarea autoarei este să parcurgeți un capitol pe săptămână.

Unele dintre eseurile cuprinse în capitole includ scurte exerciții de rezolvat pe măsură ce avansați cu lectura cărții. La sfârșitul fiecărei săptămâni, există exerciții și o listă de „puncte de prosperitate“.

Străduiți-vă să încercați instrumentele timp de 12 săptămâni. Rezultatele vă pot surprinde. Julia Cameron spune că „de multe ori, cursanții mei descoperă că, atunci când scutură un măr, cad portocale. Și portocalele pot fi exact ce căutau ei, de fapt.“

Iată câteva informații despre cartea „Inima prosperă“

Instrumentele

Două dintre instrumentele simple care vă vor cultiva sentimentele de prosperitate în voi sunt reprezentate de Paginile matinale și Plimbarea.

Trei pagini sunt suficiente pentru a face schimbări profunde, menținând, în același timp, și o existență funcțională în lume. Scrieți despre absolut orice, iar în cazul în care vă este greu să vă gândiți ce să scrieți, scrieți așa: „Nu mă pot gândi ce să scriu.“ Continuați, pur și simplu să scrieți. Nu există nicio direcție greșită de a concepe Paginile matinale.

Paginile matinale despre care se vorbește în această carte sunt menite să vă provoace și să vă consoleze. În paginile voastre, vă puneți întrebări și primiți răspunsuri.

Autoarea, menționează contabilizarea, ca fiind instrumentul esențial al prosperității. Contabilizarea aduce claritate, iar claritatea este una dintre primele și cele mai bune roade ale prosperității.

Un alt principiu de bază al prosperității este reprezentat de abstinență. Abstinența înseamnă să nu mai faceți împrumuturi.

Spre deosebire de Paginile matinale sau de contabilizare, plimbarea este un instrument ce vă poate oferi ocazia de a vă cufunda în prezent.

Al cincilea instrument prezentat în carte este pauza. O pauză deliberată vă oferă șansa unei autoevaluări și autoconfirmări. Pauzele nu tind să vă pună în legătură cu o voce critică, mânată de ego, ci mai degrabă să vă pună în legătură cu o latură a voastră mai profundă, mai bună și mai înțeleaptă.

Prosperitatea nu are nimic de-a face cu banii! Contabilizarea este un instrument care funcționează pentru oricine. Vă face să fiți conștienți în privința banilor. Deseori observați că tiparul vostru de cheltuire nu este sincronizat cu valorile voastre. Contabilizarea vă arată unde vă abateți. Vă aduce claritatea necesară și, cu timpul, vă aduce speranță. Contabilizând mereu, în timp, vi se va diminua anxietatea legată de bani.

Cartea „Inima prosperă“ vă prezintă patru tipuri elementare de cheltuitor. Voi în care tipar vă regăsiți?

 • Cumpărătorul de articole scumpe;
 • Căutătorul de chilipiruri;
 • Cheltuitorul strâns la pungă;
 • Facilitatorul.

Pe măsură ce realizați ce tip de cheltuitori sunteți, veți recunoaște și veți suprima tiparele autodistructive legate de anxietatea financiară. Cheltuielile compulsive întotdeauna maschează ceva.

Comportamentul care provoacă cea mai mare anxietate este îndatorarea. Datoria financiară creează o datorie spirituală și emoțională. Încercând să umpleți golul din identitatea voastră, de multe ori vă îndatorați mai mult și vă simțiți mai rău.

În prima săptămâna, autoarea cărții vă propune să vă autoevaluați:

Paginile matinale: Le-ați scris săptămâna aceasta? Câte zile?

Contabilizarea: Ați contabilizat săptămâna aceasta? Ce ați învățat?

Abstinența: V-ați abținut din a face datorii săptămâna aceasta? Dacă v-ați îndatorat, pentru ce a fost? Cum v-ați simțit?

Plimbarea: V-ați plimbat săptămâna aceasta? Ce perspective ați avut?

Pauzele: V-ați luat pauzele? Ce ați învățat?

Opusul prosperității este anxietatea

Inima anxioasă este îngrijorată, este zgârcită. Profesorul budist,Thich Nhat Hanh, recomandă cursanților săi să practice „mersul acasă, acea casă dinlăuntrul lor.“ El spune că fiecare ființă are în ea o oază de liniște, lipsită de anxietate.

„Dorința este Dumnezeu care bate la ușa minții tale, încercând să-ți facă un bine suprem.“ (Catherine Ponder)

Dependența este boala măștilor, boala negării. Când cheltuiți sau strângeți bani la modul cronic, când vă îndatorați sau luați împrumuturi negarantate, anxietatea vă ipotechează viețile. Fără contabilizare nu vă puteți aminti

Din această carte aflați că o inimă prosperă este o inimă onestă. Smerenia și integritatea devin puterea voastră. Începând cu banii, aceste atribute se răspândesc în toate domeniile vieții voastre. Astfel, comportamentele voastre de dependență nu vă mai servesc. A vă recunoaște problemele este de multe ori primul pas spre recuperare.

A o duce bine și a fi bine nu sunt unul și același lucru.

Pierderea este întotdeauna un câștig mascat. Unele pierderi sunt atât de dureroase încât nu pot fi privite cu ușurință ca un câștig. Însă acesta este momentul când intră în scenă credința. Dacă vedeți pierderea ca pe un câștig, nu înseamnă că pierderea nu trebuie să vă întristeze. Dar dacă vă încăpățânați să căutați speranța sau lecția chiar și în cea mai neagră situație, întotdeauna acest lucru va duce către progres.

„Prosperitatea nu înseamnă doar să ai lucruri. Este conștiința care atrage lucrurile.“ (Eric Butterworth)

„Inima prosperă“, vă ajută să înțelegeți că prosperitatea înseamnă mai mult decât fluxul monetar. Este o chestiune de credință. „Inima prosperă“ nu se teme de abandon. Îl declară pe Dumnezeu însoțitorul său permanent.

Să fiți buni cu voi înșivă creează o inimă prosperă. Acest lucru presupune un efort conștient. Inima prosperă este prietenoasă, își trage susținerea din abundența lui Dumnezeu. În timp ce sunteți buni cu alții, Îi îngăduiți lui Dumnezeu să acționeze prin voi.

„În scopul de a demonstra prosperitatea, trebuie să o acceptăm mai întâi la nivel mintal.“ (Catherine Ponder)

Este necesar să vă iertați pentru greșelile pe care le-ați făcut și pe care le veți face. Singurătatea este ceea ce simțiți când îl îndepărtați pe Dumnezeu. Iertându-vă, îi îngăduiți lui Dumnezeu să vă ajute, deschideți poarta pentru ca adevărata prosperitate să intre în viețile voastre.

În societatea de astăzi a culturii telefoanelor mobile și a tuturor celorlalte dispozitive de informare și divertisment, sunteți bombardați cu solicitări vizând timpul și atenția voastră. Conform autoarei acestei cărți prea multe solicitări la adresa conștiinței voastre creează un blocaj mental.

O inimă anxioasă este o inimă grăbită, pe când o inimă prosperă își reglează ritmul la cel al lui Dumnezeu. Nu există goană. Fiecare moment vine cât de repede sau de încet trebuie.

Oriunde există ambiguitate sau incertitudine, există loc pentru obsesie.

„Pentru a putea lucra cu Puterea lui Dumnezeu, trebuie să-i dai dreptul să treacă și să-ți domolești mintea rațională. În clipa în care întrebi, Inteligența Infinită cunoaște calea împlinirii. Omul trebuie să se bucure și să mulțumească și să-și manifeste credința.“ (Florence Scovel Shinn, autoarea cărții „Ușa secretă către succes“.)

Exersând, învățați să ascultați (și să cooperați cu) intuițiile care vă parvin. Inima prosperă are un ritm constant, blând. Permite evenimentelor să se desfășoare. Întâmpină evenimentele de peste zi cu grație.

„Nu-ți fie rușine de ceea ce vrei sau dacă simți că nu ar trebui să ai dorințele pe care le ai. Dorințele tale sunt sfinte. Nu le-ai inventat. Au fost puse în tine de către Dumnezeu.“ (Edwne Gaines)

Dumnezeu este generos cu voi și, la rândul vostru, puteți fi generoși cu voi înșivă și cu ceilalți. În cadrul acestui curs de dezvoltare personală veți explora și numeroase căi prin care se manifestă generozitatea în viața voastră și vă veți gândi cum să vă cultivați un spirit generos.

Generozitatea este definită ca „a fi darnic în a ajuta sau a împărtăși.“ Este nevoie să vă găsiți echilibrul pentru a vă simți prosperi. Afirmând că Dumnezeu este sursa voastră, nu sunteți tulburați de evenimentele din jur.

Primul pas spre generozitate este rugăciunea. La începutul zilei, a scrie o rugăciune pentru a fi protejat și călăuzit dă tonul. O cerere spre a cunoaște voința lui Dumnezeu și a primi puterea de a o împlini așază inima pe calea cea dreaptă. Venit de la Dumnezeu, actul generozității este posibil. Inima experimentează un simț al abundenței. Urmează impulsul de a împărtăși larghețea lui Dumnezeu, prin oferirea timpului, atenției, ospitalității sau banilor tăi. Inima prosperă împărtășește abundența ei.

A vă simți neliniștiți sau chiar umiliți în timpul instabilității financiare sau a șomajului, este, până la urmă, ceva normal. Dar, uneori, în acel timp, datorită sentimentelor învolburate din acea perioadă, se pot naște idei geniale. Chiar și în momentele neîndestulătoare, sunt daruri de primit. Sunt căi de a ieși la liman.

Când oamenii sunt obsedați de nesiguranța financiară, sunt lipsiți de claritatea de a-și urma visurile.

Această carte de dezvoltare personală vine și cu ideea unui Plan de Prosperitate. Cea mai importantă parte a Planului de Prosperitate este să creați un plan de economisire a banilor. Trebuie să începeți cu cheltuielile pe care știți că le aveți: chirie, mâncare, distracții – și apoi să vă uitați la cât de mult cheltuiți și unde. Ideea de a crea un Plan de Prosperitate este să planificați pe ce anume veți cheltui banii.

„Banii sunt un lucru bizar. Sunt la egalitate cu dragostea ca cea mai mare sursă de fericire a omului, și cu moartea ca cea mai mare sursă de anxietate.“ (John Kenneth Galbraith)

Ce face din noi oameni fericiți? Dacă ar fi vorba de bani, ar fi ușor. Dar răspunsul este mai complex de atât. Fericirea – adevărata prosperitate spirituală – este o atitudine, o alegere pe care o facem în fiecare moment. Tegan, fetița de șapte ani, găsind o monedă, poate că se simte bogată, în timp ce altcineva, stând pe un munte de bani, s-ar putea simți cu adevărat sărac. Privați de stresul față de bani care ne distrage în mod convenabil atenția – că nu avem destul, că nu am avut destul, că într-o zi s-ar putea să nu mai avem destul – suntem întregiți. Uneori vulnerabili, uneori nesiguri, uneori veseli, uneori plictisiți, inspirați, confuzi, entuziasmați – aceasta este experiența umană – dar întotdeauna noi înșine. Și asta este destul.

A avea o inimă prosperă presupune muncă zilnică.

Cuprinsul cărţii: „Inima prosperă“

 • Introducere
 • Cum să folosești această carte
 • Instrumentele de bază
 • Prima săptămână - Mitul banilor
 • Săptămâna a doua - Să ai destul
 • Săptămâna a treia - Să ai încredere
 • Săptămâna a patra - Să faci curat în casă
 • Săptămâna a cincea - Să îți găsești comunitatea
 • Săptămâna a șasea - Bunătatea
 • Săptămâna a șaptea - Iertarea
 • Săptămâna a opta - Viteza
 • Săptămâna a noua - Generozitatea
 • Săptămâna a zecea - Să menții cursul
 • Săptămâna a unsprezecea - Prosperitatea și visurile noastre
 • Săptămâna a douăsprezecea - Planul de prosperitate
 • Epilog
 • Mulțumiri