0 titluri

Tel: 0722.940.581

 1. Acasă
 2. Cărţi: Dezvoltare personală
 3. Cărţi: Prosperitate şi succes
 4. Inima prosperă
Carte

Inima prosperă

Inima prosperă. Editura ACT şi Politon
Detalii carte

Crearea unei vieţi îndestulătoare

Autor(i): Julia Cameron, Emma Lively
Editura: ACT şi Politon
Anul apariţiei: 2016
Pagini: 401 (17x23 cm)
Preţ: 48,00 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


„Inima prosperă“ este o carte de dezvoltare personală utilă tuturor celor care doresc să dobândească o mai bună cunoaştere asupra noţiunii de prosperitate.

Julia Cameron spune: „În această carte voi folosi cuvântul Dumnezeu. Îl poţi înlocui cu Direcţia cea Bună a Lucrurilor, flux, chiar prosperitate. Nu lăsa semantica să fie o piedică în calea ta.“

Această carte este un curs de 12 săptămâni, împărţit în 12 capitole. Recomandarea autoarei este să parcurgeţi un capitol pe săptămână.

Unele dintre eseurile cuprinse în capitole includ scurte exerciţii de rezolvat pe măsură ce avansaţi cu lectura cărţii. La sfârşitul fiecărei săptămâni, există exerciţii şi o listă de „puncte de prosperitate“.

Străduiţi-vă să încercaţi instrumentele timp de 12 săptămâni. Rezultatele vă pot surprinde. Julia Cameron spune că „de multe ori, cursanţii mei descoperă că, atunci când scutură un măr, cad portocale. Şi portocalele pot fi exact ce căutau ei, de fapt.“

Iată câteva informaţii despre cartea „Inima prosperă“

Instrumentele

Două dintre instrumentele simple care vă vor cultiva sentimentele de prosperitate în voi sunt reprezentate de Paginile matinale şi Plimbarea.

Trei pagini sunt suficiente pentru a face schimbări profunde, menţinând, în acelaşi timp, şi o existenţă funcţională în lume. Scrieţi despre absolut orice, iar în cazul în care vă este greu să vă gândiţi ce să scrieţi, scrieţi aşa: „Nu mă pot gândi ce să scriu.“ Continuaţi, pur şi simplu să scrieţi. Nu există nicio direcţie greşită de a concepe Paginile matinale.

Paginile matinale despre care se vorbeşte în această carte sunt menite să vă provoace şi să vă consoleze. În paginile voastre, vă puneţi întrebări şi primiţi răspunsuri.

Autoarea, menţionează contabilizarea, ca fiind instrumentul esenţial al prosperităţii. Contabilizarea aduce claritate, iar claritatea este una dintre primele şi cele mai bune roade ale prosperităţii.

Un alt principiu de bază al prosperităţii este reprezentat de abstinenţă. Abstinenţa înseamnă să nu mai faceţi împrumuturi.

Spre deosebire de Paginile matinale sau de contabilizare, plimbarea este un instrument ce vă poate oferi ocazia de a vă cufunda în prezent.

Al cincilea instrument prezentat în carte este pauza. O pauză deliberată vă oferă şansa unei autoevaluări şi autoconfirmări. Pauzele nu tind să vă pună în legătură cu o voce critică, mânată de ego, ci mai degrabă să vă pună în legătură cu o latură a voastră mai profundă, mai bună şi mai înţeleaptă.

Prosperitatea nu are nimic de-a face cu banii! Contabilizarea este un instrument care funcţionează pentru oricine. Vă face să fiţi conştienţi în privinţa banilor. Deseori observaţi că tiparul vostru de cheltuire nu este sincronizat cu valorile voastre. Contabilizarea vă arată unde vă abateţi. Vă aduce claritatea necesară şi, cu timpul, vă aduce speranţă. Contabilizând mereu, în timp, vi se va diminua anxietatea legată de bani.

Cartea „Inima prosperă“ vă prezintă patru tipuri elementare de cheltuitor. Voi în care tipar vă regăsiţi?

 • Cumpărătorul de articole scumpe;
 • Căutătorul de chilipiruri;
 • Cheltuitorul strâns la pungă;
 • Facilitatorul.
Pe măsură ce realizaţi ce tip de cheltuitori sunteţi, veţi recunoaşte şi veţi suprima tiparele autodistructive legate de anxietatea financiară. Cheltuielile compulsive întotdeauna maschează ceva.

Comportamentul care provoacă cea mai mare anxietate este îndatorarea. Datoria financiară creează o datorie spirituală şi emoţională. Încercând să umpleţi golul din identitatea voastră, de multe ori vă îndatoraţi mai mult şi vă simţiţi mai rău.

În prima săptămâna, autoarea cărţii vă propune să vă autoevaluaţi:

Paginile matinale: Le-aţi scris săptămâna aceasta? Câte zile?

Contabilizarea: Aţi contabilizat săptămâna aceasta? Ce aţi învăţat?

Abstinenţa: V-aţi abţinut din a face datorii săptămâna aceasta? Dacă v-aţi îndatorat, pentru ce a fost? Cum v-aţi simţit?

Plimbarea: V-aţi plimbat săptămâna aceasta? Ce perspective aţi avut?

Pauzele: V-aţi luat pauzele? Ce aţi învăţat?

Opusul prosperităţii este anxietatea

Inima anxioasă este îngrijorată, este zgârcită. Profesorul budist,Thich Nhat Hanh, recomandă cursanţilor săi să practice „mersul acasă, acea casă dinlăuntrul lor.“ El spune că fiecare fiinţă are în ea o oază de linişte, lipsită de anxietate.

„Dorinţa este Dumnezeu care bate la uşa minţii tale, încercând să-ţi facă un bine suprem.“ (Catherine Ponder)

Dependenţa este boala măştilor, boala negării. Când cheltuiţi sau strângeţi bani la modul cronic, când vă îndatoraţi sau luaţi împrumuturi negarantate, anxietatea vă ipotechează vieţile. Fără contabilizare nu vă puteţi aminti

Din această carte aflaţi că o inimă prosperă este o inimă onestă. Smerenia şi integritatea devin puterea voastră. Începând cu banii, aceste atribute se răspândesc în toate domeniile vieţii voastre. Astfel, comportamentele voastre de dependenţă nu vă mai servesc. A vă recunoaşte problemele este de multe ori primul pas spre recuperare.

A o duce bine şi a fi bine nu sunt unul şi acelaşi lucru.

Pierderea este întotdeauna un câştig mascat. Unele pierderi sunt atât de dureroase încât nu pot fi privite cu uşurinţă ca un câştig. Însă acesta este momentul când intră în scenă credinţa. Dacă vedeţi pierderea ca pe un câştig, nu înseamnă că pierderea nu trebuie să vă întristeze. Dar dacă vă încăpăţânaţi să căutaţi speranţa sau lecţia chiar şi în cea mai neagră situaţie, întotdeauna acest lucru va duce către progres.

„Prosperitatea nu înseamnă doar să ai lucruri. Este conştiinţa care atrage lucrurile.“ (Eric Butterworth)

„Inima prosperă“, vă ajută să înţelegeţi că prosperitatea înseamnă mai mult decât fluxul monetar. Este o chestiune de credinţă. „Inima prosperă“ nu se teme de abandon. Îl declară pe Dumnezeu însoţitorul său permanent.

Să fiţi buni cu voi înşivă creează o inimă prosperă. Acest lucru presupune un efort conştient. Inima prosperă este prietenoasă, îşi trage susţinerea din abundenţa lui Dumnezeu. În timp ce sunteţi buni cu alţii, Îi îngăduiţi lui Dumnezeu să acţioneze prin voi.

„În scopul de a demonstra prosperitatea, trebuie să o acceptăm mai întâi la nivel mintal.“ (Catherine Ponder)

Este necesar să vă iertaţi pentru greşelile pe care le-aţi făcut şi pe care le veţi face. Singurătatea este ceea ce simţiţi când îl îndepărtaţi pe Dumnezeu. Iertându-vă, îi îngăduiţi lui Dumnezeu să vă ajute, deschideţi poarta pentru ca adevărata prosperitate să intre în vieţile voastre.

În societatea de astăzi a culturii telefoanelor mobile şi a tuturor celorlalte dispozitive de informare şi divertisment, sunteţi bombardaţi cu solicitări vizând timpul şi atenţia voastră. Conform autoarei acestei cărţi prea multe solicitări la adresa conştiinţei voastre creează un blocaj mental.

O inimă anxioasă este o inimă grăbită, pe când o inimă prosperă îşi reglează ritmul la cel al lui Dumnezeu. Nu există goană. Fiecare moment vine cât de repede sau de încet trebuie.

Oriunde există ambiguitate sau incertitudine, există loc pentru obsesie.

„Pentru a putea lucra cu Puterea lui Dumnezeu, trebuie să-i dai dreptul să treacă şi să-ţi domoleşti mintea raţională. În clipa în care întrebi, Inteligenţa Infinită cunoaşte calea împlinirii. Omul trebuie să se bucure şi să mulţumească şi să-şi manifeste credinţa.“ (Florence Scovel Shinn, autoarea cărţii „Uşa secretă către succes“.)

Exersând, învăţaţi să ascultaţi (şi să cooperaţi cu) intuiţiile care vă parvin. Inima prosperă are un ritm constant, blând. Permite evenimentelor să se desfăşoare. Întâmpină evenimentele de peste zi cu graţie.

„Nu-ţi fie ruşine de ceea ce vrei sau dacă simţi că nu ar trebui să ai dorinţele pe care le ai. Dorinţele tale sunt sfinte. Nu le-ai inventat. Au fost puse în tine de către Dumnezeu.“ (Edwne Gaines)

Dumnezeu este generos cu voi şi, la rândul vostru, puteţi fi generoşi cu voi înşivă şi cu ceilalţi. În cadrul acestui curs de dezvoltare personală veţi explora şi numeroase căi prin care se manifestă generozitatea în viaţa voastră şi vă veţi gândi cum să vă cultivaţi un spirit generos.

Generozitatea este definită ca „a fi darnic în a ajuta sau a împărtăşi.“ Este nevoie să vă găsiţi echilibrul pentru a vă simţi prosperi. Afirmând că Dumnezeu este sursa voastră, nu sunteţi tulburaţi de evenimentele din jur.

Primul pas spre generozitate este rugăciunea. La începutul zilei, a scrie o rugăciune pentru a fi protejat şi călăuzit dă tonul. O cerere spre a cunoaşte voinţa lui Dumnezeu şi a primi puterea de a o împlini aşază inima pe calea cea dreaptă. Venit de la Dumnezeu, actul generozităţii este posibil. Inima experimentează un simţ al abundenţei. Urmează impulsul de a împărtăşi largheţea lui Dumnezeu, prin oferirea timpului, atenţiei, ospitalităţii sau banilor tăi. Inima prosperă împărtăşeşte abundenţa ei.

A vă simţi neliniştiţi sau chiar umiliţi în timpul instabilităţii financiare sau a şomajului, este, până la urmă, ceva normal. Dar, uneori, în acel timp, datorită sentimentelor învolburate din acea perioadă, se pot naşte idei geniale. Chiar şi în momentele neîndestulătoare, sunt daruri de primit. Sunt căi de a ieşi la liman.

Când oamenii sunt obsedaţi de nesiguranţa financiară, sunt lipsiţi de claritatea de a-şi urma visurile.

Această carte de dezvoltare personală vine şi cu ideea unui Plan de Prosperitate. Cea mai importantă parte a Planului de Prosperitate este să creaţi un plan de economisire a banilor. Trebuie să începeţi cu cheltuielile pe care ştiţi că le aveţi: chirie, mâncare, distracţii – şi apoi să vă uitaţi la cât de mult cheltuiţi şi unde. Ideea de a crea un Plan de Prosperitate este să planificaţi pe ce anume veţi cheltui banii.

„Banii sunt un lucru bizar. Sunt la egalitate cu dragostea ca cea mai mare sursă de fericire a omului, şi cu moartea ca cea mai mare sursă de anxietate.“ (John Kenneth Galbraith)

Ce face din noi oameni fericiţi? Dacă ar fi vorba de bani, ar fi uşor. Dar răspunsul este mai complex de atât. Fericirea – adevărata prosperitate spirituală – este o atitudine, o alegere pe care o facem în fiecare moment. Tegan, fetiţa de şapte ani, găsind o monedă, poate că se simte bogată, în timp ce altcineva, stând pe un munte de bani, s-ar putea simţi cu adevărat sărac. Privaţi de stresul faţă de bani care ne distrage în mod convenabil atenţia – că nu avem destul, că nu am avut destul, că într-o zi s-ar putea să nu mai avem destul – suntem întregiţi. Uneori vulnerabili, uneori nesiguri, uneori veseli, uneori plictisiţi, inspiraţi, confuzi, entuziasmaţi – aceasta este experienţa umană – dar întotdeauna noi înşine. Şi asta este destul.

A avea o inimă prosperă presupune muncă zilnică.

Cuprinsul cărţii: „Inima prosperă“

 • Introducere
 • Cum să foloseşti această carte
 • Instrumentele de bază
 • Prima săptămână - Mitul banilor
 • Săptămâna a doua - Să ai destul
 • Săptămâna a treia - Să ai încredere
 • Săptămâna a patra - Să faci curat în casă
 • Săptămâna a cincea - Să îţi găseşti comunitatea
 • Săptămâna a şasea - Bunătatea
 • Săptămâna a şaptea - Iertarea
 • Săptămâna a opta - Viteza
 • Săptămâna a noua - Generozitatea
 • Săptămâna a zecea - Să menţii cursul
 • Săptămâna a unsprezecea - Prosperitatea şi visurile noastre
 • Săptămâna a douăsprezecea - Planul de prosperitate
 • Epilog
 • Mulţumiri