0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Dezvoltare personală
  3. Cărţi: Prosperitate şi succes
  4. Uşa secretă către succes (CARTE AUDIO)
Carte

Uşa secretă către succes (CARTE AUDIO)

Uşa secretă către succes (CARTE AUDIO). Editura
Detalii carte

Autor(i): Florence Scovel Shinn
Editura: ACT şi Politon
Anul apariţiei: 2015
Pagini: 1 CD (14x14 cm)
Preţ: 26,00 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


Florence Scovel Shinn ne vorbeşte în cartea sa, „Uşa secretă către succes“, despre faptul că toată lumea are potenţialul de a fi un om de succes, dar că de multe ori acest succes pare foarte greu de atins. Autoarea susţine că oamenii au nevoie de un sistem în care credinţa, perseverenţa şi intuiţia reprezintă cheile potrivite.

„Uşa secretă către succes“ reprezintă o culegere de cuvântări şi discursuri ale autoarei Florence Scovel Shinn, în care aceasta îi învaţă pe oameni cum să fie stăpânii propriilor lor gânduri şi să se bucure de abundenţă şi prosperitate printr-o cunoaştere efectivă a Legii Spirituale.

Un om de succes este întotdeauna întrebat: „Care este secretul succesului tău?“ Nimeni însă nu-l va întreba pe un ratat: „Care este secretul eşecului tău?“ Asta este destul de uşor de văzut şi nu interesează pe nimeni. Oamenii vor cu toţii să ştie cum să deschidă uşa secretă a succesului. Succesul există pentru fiecare om, dar pare a se ascunde în spatele unei uşi sau al unui zid. Din lectura biblică, am aflat minunatul episod al prăbuşirii zidurilor Ierihonului.

Bineînţeles că toate episoadele biblice au o interpretare metafizică. Acum, vom vorbi despre propriul tău zid al Ierihonului: zidul care te desparte pe tine de succes. Aproape fiecare şi-a construit un zid în jurul propriului Ierihon. Această cetate în care nu reuşeşti să intri ascunde comori de preţ; în ea se află succesul tău menit de la Dumnezeu, dorinţa sufletului tău! Tu ce fel de zid ai ridicat în jurul propriului Ierihon? Deseori este vorba despre un zid al resentimentului, iar resentimentele faţă de o persoană sau faţă de o situaţie te împiedică să prosperi.

Dacă eşti un ratat şi invidiezi succesul altcuiva, nu faci decât să îţi ţii la distanţă propriul succes. Am oferit următoarea afirmaţie, menită să neutralizeze invidia şi resentimentul. Ceea ce Dumnezeu a făcut pentru alţii face acum şi mai mult pentru mine. O femeie era plină de invidie, deoarece prietena ei primise un cadou. A făcut această afirmaţie şi cineva i-a oferit un cadou exact la fel, şi încă un cadou pe deasupra.

Zidurile Ierihonului s-au prăbuşit atunci când fiii Israelului au strigat. Când faci o afirmaţie a Adevărului, zidurile Ierihonului tău se clatină. I-am oferit următoarea afirmaţie unei femei: Zidurile lipsurilor şi ale amânării se prăbuşesc acum, iar eu intru în propria Ţară a Făgăduinţei, binecuvântată. Ea a avut o imagine vie, cu ea păşind peste un zid dărâmat şi, aproape imediat, binele pe care îl aştepta s-a manifestat. Cuvintele realizării sunt cele care aduc o schimbare în viaţa ta; căci gândurile şi cuvintele sunt o formă a radioactivităţii. Dacă eşti preocupat de munca pe care o desfăşori, şi îţi place ceea ce faci, uşa secretă a succesului se va deschide.

Acum câţiva ani, am mers în California, pe Canalul Panama, pentru a vorbi în diferite centre, şi pe vas am întâlnit un om numit Jim Tully. Timp de mai mulţi ani, acesta fusese un vagabond. Se autointitula Regele Vagabonzilor. Era ambiţios şi a reuşit să se educe. Avea o imaginaţie bogată şi a început să scrie povestiri despre experienţele sale. A scris despre viaţa lui de vagabond, i-a plăcut ceea ce făcea şi a devenit un autor de mare succes.

Îmi amintesc de una dintre cărţile lui, „Privind de afară înăuntru“. A fost şi ecranizată. Acum, el locuieşte la Hollywood şi este faimos şi prosper. Ce anume a deschis uşa secretă a succesului pentru Jim Tully? Faptul că a scris despre viaţa lui – a fost interesat de ceea ce făcea şi a scos tot ce era mai bun dintr-o viaţă de vagabond. Pe vapor, am stat cu toţii la masa căpitanului, lucru care ne-a oferit ocazia să vorbim. Doamna Grace Stone era şi ea printre cei aflaţi la bord. Scrisese cartea „Ceaiul amar al generalului Yen“ şi mergea la Hollywood pentru a o ecraniza. A locuit în China şi a fost inspirată să scrie cartea.

Acesta este Secretul Succesului – să faci ca activităţile tale să fie interesante şi pentru ceilalţi. Fii tu însuţi interesat şi alţii te vor găsi interesant. Buna dispoziţie, un zâmbet deschid deseori o uşă secretă. Chinezii spun că „Cine nu ştie să zâmbească să nu deschidă o prăvălie!“

Succesul zâmbetului a fost evidenţiat într-un film franţuzesc numit „Cu un zâmbet“, în care Chevalier joacă rolul principal. Unul dintre personaje devenise sărac, posomorât şi era aproape o epavă. Acesta i-a spus lui Chevalier: „Ce bine mi-a adus mie onestitatea?“ Chevalier i-a răspuns: „Nici măcar onestitatea nu te poate ajuta, în lipsa unui zâmbet“, aşa că personajul se schimbă pe loc, se înveseleşte şi devine un om de mare succes.

Trăind în trecut şi plângându-te de nenorocirile tale, îţi ridici un zid gros în jurul propriului tău Ierihon. Vorbind prea mult despre ce ai de făcut, risipindu-ţi forţele, ajungi în faţa unui zid înalt. Am întâlnit un om inteligent şi capabil, care era complet ratat. Acesta trăia împreună cu mama şi cu mătuşa lui, şi am înţeles că, în fiecare seară când ajungea acasă, le povestea acestora la cină tot ce se întâmplase la serviciu în timpul zilei; discuta cu ele despre speranţele, temerile şi nereuşitele lui.

I-am zis: „Îţi risipeşti forţele vorbind despre treburile tale. Nu mai discuta despre asta cu familia ta. Tăcerea e de Aur!“ Mi-a urmat sfatul. În timpul cinei a refuzat să mai vorbească despre afacerile lui. Mama şi mătuşa lui erau disperate, pentru că le plăcea mult să fie la curent cu noutăţile. Tăcerea lui s-a dovedit însă a fi de aur! Nu după mult timp, i s-a oferit un post de o sută de dolari pe săptămână, în câţiva ani ajungând la un salariu de trei sute de dolari pe săptămână. Succesul nu este un secret, este un Sistem.

Pe CD se află un fişier MP3 cu durata de 2 ore şi 31 min.