0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Dezvoltare personală
  3. Cărţi: Creşterea copiilor
  4. Drama copilului dotat
Carte

Drama copilului dotat

Drama copilului dotat. Editura Herald
Detalii carte

În căutarea adevăratului sine

Autor(i): Alice Miller
Editura: Herald
Colecţia: Parentaj
Anul apariţiei: 2014
Pagini: 160 (13x20 cm)
Preţ: 21,00 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


Experienţa ne-a învăţat că avem o singură armă ce ne stă mereu la dispoziţie în lupta împotriva bolii mentale: descoperirea emoţională a adevărului despre istoria unică a copilăriei noastre.

Este posibil, aşadar, să ne eliberăm cu totul de iluzii?

Istoria demonstrează că ele se furişează peste tot, că fiecare viaţă este plină de ele – poate pentru că adevărul ni se pare adesea insuportabil.

Cu toate acestea, adevărul este esenţial într-o asemenea măsură, încât pierderea lui se plăteşte scump, luând forma unei boli grave. Pentru a deveni întregi, trebuie să încercăm, parcurgând un proces îndelungat, să ne descoperim adevărul personal, un adevăr care poate provoca durere înainte de a ne oferi o nouă sferă a libertăţii.

În schimb, dacă alegem să ne mulţumim cu „înţelepciunea“ intelectuală, vom rămâne în sfera iluziei şi a autoamăgirii.

Răul care ni s-a făcut în copilărie nu poate fi înlăturat, întrucât nu putem schimba nimic din trecutul nostru. Putem, totuşi, să ne schimbăm pe noi înşine. Ne putem reface pe noi şi ne putem câştiga integritatea pierdută, alegând să acordăm mai multă atenţie cunoaşterii înmagazinate înăuntrul corpurilor noastre şi devenind mai conştienţi de această cunoaştere.

Această cale, deşi nu este deloc uşoară, reprezintă singura modalitate prin care putem lăsa în spate în cele din urmă închisoarea invizibilă şi crudă a copilăriei noastre.

Devenim liberi transformându-ne din victime inconştiente ale trecutului în indivizi responsabili în prezent, conştienţi de trecutul nostru şi capabili, astfel, să trăiască împreună cu acesta.