0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Alimentaţie sănătoasă
  3. Cărţi: Reţete culinare
  4. Studiul China – Carte de bucate
Carte

Studiul China – Carte de bucate

Studiul China – Carte de bucate. Editura Adevăr Divin
CumpărDetalii carte

Peste 120 de reţete de preparate integrale, pe bază de legume şi fructe

Autor(i): LeAnne Campbell
Editura: Adevăr Divin
Colecţia: Vindecă natural
Anul apariţiei: 2014
Pagini: 284 (16x21 cm)
Preţ: 45,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Una dintre particularităţile cărţii lui LeAnne este folosirea unor reţete care nu conţin grăsimi adăugate şi puţină sare - sau chiar fără sare - şi care recurg la minimum, în modul cel mai judicios, utilizarea de agenţi de îndulcire.

Unele persoane, care nu pot în ruptul capului să accepte ideea de a nu folosi zahăr sau grăsime în dieta cotidiană pot să-i pună la îndoială strategia fără-grăsimi, dar dovezile ştiinţifice arată că ar trebui să încercăm să evităm să folosim grăsimi adăugate, mai ales persoanele care fie se confruntă cu un risc sporit de apariţie a unei boli degenerative (respectiv majoritatea oamenilor) sau cei care au fost deja diagnosticaţi cu o asemenea boală (de exemplu, boli cardiovasculare, cancer, diabet şi alte tulburări metabolice şi obezitate).

Folosesc termenul grăsimi „adăugate“ pentru a face distincţia faţă de alimentele pe bază de legume şi fructe care au un conţinut bogat de grăsimi, deoarece acestea au adeseori o rezervă naturală de antioxidanţi, fibre şi genul adecvat de proteine.

Ştiu că pentru mulţi oameni care au avut întotdeauna o dietă tipic americană - tipică omului modern din ţările dezvoltate - trecerea la o dietă fără grăsimi adăugate poate constitui o foarte mare provocare - cel puţin la început.

Dar este important să se ştie că s-a dovedit că grăsimile dau dependenţă, făcându-i adeseori pe oameni să consume cantităţi tot mai mari de-a lungul timpului. În cele din urmă, devine cât se poate de dificil pentru mulţi oameni să îşi revină de pe urma acestei dependenţe. La fel ca în cazul multor altor dependenţe, unora li se pare nu numai dificil să facă schimbarea, ci devin şi neobişnuit de defensivi în privinţa preferinţelor lor.

Însă schimbarea este posibilă. Este nevoie doar de timp, poate câteva luni pentru unele persoane. Iar din momentul în care schimbarea este împlinită, descoperim gusturi noi la alimentele pe bază de legume şi fructe, gusturi despre care aproape că nici nu ştiam că există. Din momentul în care ajung în acest punct mai sănătos, mulţi dintre ei descoperă că dacă, din curiozitate, revin la vechile preparate care plutesc în grăsime, se confruntă cu dificultăţi - poate chiar tulburări intestinale reale - sau este posibil să constate că mâncarea de odinioară are gust mai curând de unsoare stricată.

Vândută în aproape un milion de exemplare şi aclamată drept una dintre cele mai importante cărţi de sănătate şi nutriţie contemporane, „Studiul China“ dezvăluie faptul că dieta tradiţională occidentală a condus la o dezvoltare pe scară largă a celor mai mari probleme de sănătate ale momentului, inclusiv obezitatea, diabetul, afecţiunile cardiace şi cancerul.

Bazată pe cel mai cuprinzător studiu de nutriţie care a fost realizat vreodată, cartea îi pune în mâini cititorului dovezi imposibil de contestat că o alimentaţie bazată pe plante duce la o stare optimă de sănătate având capacitatea de a opri sau vindeca numeroase afecţiuni.

Pentru prima oară, o carte de bucate porneşte de la aceste descoperiri şi pune la dispoziţie reţete de preparate culinare bazate pe dovezile ştiinţifice ale „Studiului China“.

Scrisă de LeAnne Campbell, fiica unuia dintre autorii Studiului China - dr. T. Colin Campbell - şi mamă a doi adolescenţi înzestraţi cu o sănătoasă poftă de mâncare, „Studiul China - Carte de bucate“ cuprinde reţete delicioase, uşor de realizat, bazate pe plante, fără adaos de grăsimi, cu zahăr şi sare la minimum, reţete verificate, care asigură o stare optimă de sănătate - fără niciun sacrificiu în ce priveşte savoarea şi aromele.

„Studiul China – Carte de bucate combină cele mai bune şi mai sănătoase practici ale alimentaţiei bazate pe plante, cu preparate fără ulei, de care te vei îndrăgosti de-a dreptul, împreună cu întreaga ta familie.“ (Lindsay S. Nixon, autoarea uriaşului succes, Seria Happy Herbivore)

Cuprinsul cărţii: „Studiul China – Carte de bucate“

  • Cuvânt înainte
  • Introducere
    • Călătoria mea către o dietă bazată pe legume şi fructe
    • Educarea copiilor în spiritul unei diete bazate pe legume şi fructe
    • Abordarea grădinii: alegerea unei varietăţi cât mai mari de alimente bazate pe legume şi fructe
    • Culesul grădinii: pregătirea unor mese delicioase
  • Planificarea
  • Conservarea factorilor nutritivi: păstrarea şi prepararea atentă a alimentelor
  • Adaugă mai puţină grăsime, zahăr şi sare
    • Tranziţia la o alimentaţie bazată pe legume şi fructe
  • Alimentele bazate pe produse de origine animală şi procesate
  • Marea schimbare: înlocuitori pentru reţete de preparate sănătoase, bazate pe legume şi fructe
    • Ustensilele maestrului bucătar
    • Porneşte în propria călătorie culinară
  • PÂINE ŞI BRIOŞE
    • Brioşe cu banană
    • Fursecuri de mure cu lămâie
    • Brioşe simple din dovleac
    • Pâine Fiesta cu mălai
    • Brioşe cu lămâie şi mac
    • Pâine cu nuci şi stafide
    • Pâine senzaţională cu plante aromatice
    • Pâine rapidă cu merişoare, fără grăsimi
    • Pâine rapidă cu mere
  • PREPARATE PENTRU MICUL DEJUN
    • Chec cu afine pentru cafea
    • Cartofi pentru micul dejun
    • Pâine prăjită franţuzească favorită
    • Clătite cu fructe
    • Smoothie-uri de fructe
    • Terci de ovăz G-Mom!
    • Clătite Panana
    • Muesli
    • Granola naturală
    • Burrito-ul nostru preferat
    • Clătite de dovleac
    • Tofu bătut
    • Ruladă cu mere uluitor de gustoasă
  • APERITIVE ŞI SALATE
    • Cea mai bună salată de broccoli
    • Salată de fasole ochi negru
    • Salată de ţelină cu măsline
    • Ceviche cu fasole
    • Salată Coleslaw
    • Salată de cuş-cuş
    • Sos de înmuiat din castraveţi cu mărar
    • Ensalada Azteca
    • Salată de cartofi Fiesta
    • Salată de paste cu roşii proaspete şi avocado
    • Salată cu nuci în stil grecesc
    • Salată de quinoa cu tahini şi lămâie
    • Pacheţele de salată verde
    • Maioneză Grădina verde
    • Salată mexicană de jicama
    • Samosa perfectă
    • Salată de tăiţei cu susan
    • Salată Southwestern
  • SUPE
    • Supă aztecă
    • Supă cremă de porumb şi nucă de cocos
    • Chapea dominicană
    • Supă de varză murată în stil german
    • Tocană copioasă
    • Supă de linte
    • Supă rapidă din trei feluri de fasole
    • Supă de ciuperci asezonată
    • Supă de dovleac condimentată
    • Supă de roşii cu tortilla
    • Supă thailandeză de arahide
  • SANDVIŞURI
    • Baghetă cu legume
    • Sandvişuri delicioase fără ouă
    • Burgeri de năut şi spanac
    • Pacheţele de granola cu fructe
    • Pacheţele cu hummus
    • Sandvişuri marine cu năut
    • Baghetă cu chiftele de pecan
    • Sandvişuri cu ciuperci portobello şi cimbru
    • Tortilla prăjite savuroase
    • Pacheţele thailandeze
    • Sandvişuri cu sos de roşii şi busuioc
    • Pacheţele fajita de legume
  • ANTREURI
    • Legume africane
    • Clătite cu sparanghel
    • Roşii la cuptor umplute cu cuş-cuş
    • Salată cu burgeri
    • Fasole dominicană
    • Tocană picantă de arpacaş
    • Orez cu nucă de cocos şi curry
    • Vinete coapte
    • Ciuperci portobello cu spanac
    • Enchilada fabuloase din cartofi dulci
    • Chili cu paste favorite
    • Fettuccine cu broccoli şi sos de nuci caju
    • Tocană de porumb şi tomatillo
    • Linte cu verdeţuri
    • Plăcintă cu praz
    • Macaroane cu dovleac
    • Paste ca la mama acasă cu sos marinara  
    • Năut Masala
    • Mămăligă ca la mama cu orez şi fasole
    • Tăiţei cu nucă şi legume
    • Gnocchi de dovleac cu sos italienesc de legume
    • Legume la cuptor cu spanac proaspăt, uluitor de gustoase
    • Vinete în stil marocan
    • Calzone Southwestern
    • Deliciu de spaghete de dovleac
    • Tortilla cu tomatillo la cuptor
    • Lasagna de legume
    • Tocană cu găluşte vegetale
    • Turte de dovlecel zucchini cu gust de crab dar fără crab
  • GARNITURI
    • Porumb cu ardei şi busuioc
    • Sfeclă cu verdeţuri
    • Moro ca în Caraibe
    • Morcovi la cuptor
    • Fasole verde cu coriandru
    • Piure de mere şi merişoare
    • Cremă de conopidă
    • Legume în stil etiopian
    • Fasole verde cu ciuperci şi usturoi
    • Linte cu verdeţuri
    • Dovleac plăcintar preparat rapid
    • Fasole verde asezonată, cu cartofi
    • Tocană de roşii  
    • Cartofi cu kale, numa’ bun
    • Cartofi Southwestern copţi de două ori
    • Succotash picant
  • DESERTURI
    • Plăcintă de curmale uluitor de delicioasă
    • Prăjitură răsturnată de turtă dulce cu mere
    • Prăjitură (fără brânză) cu crustă de plăcintă cu nucă G-Mom
    • Plăcintă de ciocolată cu banane
    • Plăcintă de nucă de cocos şi mango
    • Plăcintă cu căpşune proaspete
    • Cremă de banane congelate
    • Budincă de fructe
    • Crustă de plăcintă cu nuci G-Mom  
    • Prăjitură de ananas şi vişine
    • Budincă de ciocolată cu mentă
    • Aluat fraged cu amestec de fructe
    • Batoane necoapte cu unt de arahide
    • Fursecuri de ovăz cu nucă de cocos
    • Prăjitură vegană de ciocolată
    • Plăcintă de dovleac vegană
  • ANEXE
    • Simboluri dietetice
    • Index
  • Despre autor