0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Alimentație sănătoasă
  3. Cărți: Rețete culinare
  4. Terapie prin alimentație
Carte

Terapie prin alimentație

Terapie prin alimentație. Editura Păzitorul Adevărului

Cartea de bucate a Centrului de Sănătate „Eden“, Breaza

Autor(i): Cornelia Costea, Valerian Răileanu,
Editura: Păzitorul Adevărului
Anul apariţiei: 2014
Pagini: 386 (14x20 cm)
Preţ: 35,00 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


Cartea de bucate a Centrului de Sănătate „Eden“, Breaza, oferă o gamă variată de rețete pentru preparate gustoase și sănătoase în același timp, bazate pe mulți ani de practică medicală și bucătărie vegetariană, materializate în alimente preparate în bucătăria instituției pentru pacienții internați.

Cu ajutorul unui util ghid de orientare, cei interesați în adoptarea unei diete sănătoase și potrivite pentru o anumită afecțiune, pot opta pentru combinarea rețetelor în meniuri personalizate după modelele sugerate pentru șapte zile, deoarece fiecare dintre cele 300 de rețete recomandate conține indicații medicale privitoare la compatibilitatea alimentului cu afecțiuni care fac referire la boli cardiovasculare, diabet zaharat, sindrom metabolic, obezitate, ulcer gastric și duodenal, reflux gastro-esofagian și gastrită hiperacidă, colită cronică, colon iritabil, constipație cronică, boli diareice, hepatită cronică și ciroză hepatică, litiază biliară sau insuficiență renală cronică.

Astfel, „Terapie prin alimentație“ nu este doar o carte de bucate, ci un excelent ghid pentru bolnavi sau pentru persoanele care se îngrijesc de cei în suferință.

Cuprinsul cărţii: „Terapie prin alimentație“

  • Prefață
  • Motivație și intenție
  • Ghid de orientare pentru alegerea rețetelor dorite și potrivite pentru o anumită afecțiune
  • Principii generale ale unei diete sănătoase
  • Principii generale ale dietei potrivite în diferite afecțiuni
  • Compoziția alimentelor
  • Meniuri alimentare sugerate pentru șapte zile, recomandate în funcție de afecțiuni
  • Rețete culinare
    • Aperitive
    • Aperitive crude
    • Chiftele și pane-uri
    • Salate crude
    • Salate preparate termic
    • Ciorbe
    • Supe
    • Supe crude
    • Gustări calde
    • Gustări crude
    • Băuturi
    • Băuturi proaspete
    • Deserturi
    • Deserturi crude
    • Prăjituri și alte dulciuri
    • Produse de panificație
    • Rețete de bază
    • Rețete de bază crude
  • Cuprins al rețetelor culinare
  • Cuprins cu rețete recomandate pentru diferite afecțiuni
  • Notes