0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Alimentaţie sănătoasă
  3. Cărţi: Reţete culinare
  4. 199 de reţete vegetariene
Carte

199 de reţete vegetariene

199 de reţete vegetariene. Editura Polirom
CumpărDetalii carte

Autor(i): * * *
Editura: Polirom
Colecţia: Sănătate, dietetică
Anul apariţiei: 2007
Pagini: 320 (12x20 cm)
Preţ: 24,03 Lei
Disponibilitate: în stoc

Cele „199 de reţete vegetariene“ din bogata tradiţie a bucătăriei italiene reprezintă cea mai bună soluţie pentru oricine doreşte să mănânce natural, sănătos, dar şi gustos.

Ele satisfac exigenţele celor trei tipuri de diete vegetariene – cea care permite consumarea ouălor şi a lactatelor, cea care interzice ouăle şi, cea mai restrictivă, dieta vegan, care exclude orice produs de origine animală, de la ouă şi lactate până la mierea de albine.

Reţetele care nu conţin ouă, precum şi cele de tip vegan sunt indicate prin semne grafice, pentru a putea fi identificate cu uşurinţă.

De la aperitive şi supe până la garnituri, salate şi dulciuri, puteţi crea o diversitate de meniuri originale sau tradiţionale.

Cartea „199 de reţete vegetariene“ include o serie de casete cu informaţii despre ingredientele-cheie ale bucătăriei vegetariene: soia, uleiul de măsline, ierburile aromatice şi condimentele ce dau un gust deosebit preparatelor.

Cuprinsul cărţii: „199 de reţete vegetariene“

  • Introducere
  • Aperitive
    • Aperitiv rece cu avocado şi verdeţuri
    • Bărcuţe de dovlecei cu cartofi
    • Brioşe cu măsline şi salată verde
    • Bruschete fantezie
    • Budincă de anghinare cu legume marinate
    • Budincă de năut cu urdă
    • Budincă de vinete cu busuioc
    • Castronaşe de grepfrut roşu cu pepene galben, avocado şi ouă
    • Chiftele cu vinete
    • Clătite din năut cu garnitură de legume
    • Crochete de cartofi
    • Crutoane de mămăligă cu fasole şi ceapă
    • Dovlecei şi mozzarella în coşuleţe crocante
    • Frigărui japoneze
    • Legume crude în castronaşe de năut
    • Legume în coşuleţe duchesse
    • Legume în gelatină
    • Minitarte din pâine şi lăptuci sălbatice
    • Pateuri vol-au-vent cu legume şi măsline
    • Roşii umplute cu burghul
    • Roşii umplute cu orez negru
    • Rulouri cu anghinare
    • Salată cu patru sosuri
    • Sos dulce-acrişor cu ardei gras
    • Sufleu de legume
    • Ştrudel de legume
    • Tartă din bruschete de pâine prăjită
    • Varză de Bruxelles umplută cu legume
    • Vinete cu pâine prăjită
  • Salate
    • Andive şi fasole pestriţă cu ierburi aromatice
    • Anghinare, cicoare şi haşmă în sos de portocale
    • Cartofi, fasole verde şi mozzarella în sos de curry
    • Dovlecei şi salată verde cu frunze de păpădie
    • Fasole albă cu lăptuci şi porumb
    • Fasole cu caş şi măsline
    • Linte cu spanac şi caşcaval
    • Mazăre cu sos de ceapă roşie
    • Salată caldă de legume şi verdeţuri
    • Salată cu portocale şi cocos
    • Salată de andive cu crutoane picante
    • Salată de crudităţi cu caşcaval
    • Salată de crudităţi cu năut şi portocale
    • Salată de iarnă
    • Salată de lăptuci cu mărar şi ardei iute
    • Salată de lăptuci şi andive cu ţelină şi coacăze negre
    • Salată de primăvară cu anghinare şi cartofi
    • Salată mixtă cu bob şi brânză de oaie
    • Salată mixtă cu fructe
    • Salată mixtă cu pere
    • Salată verde cu brânză feta şi măsline
    • Salată verde cu piersici şi caş proaspăt
    • Spanac fraged cu sos acrişor
    • Verdeţuri de primăvară cu brânză afumată
  • Pizza, plăcinte şi tarte sărate
    • Colac umplut cu brânză de oaie
    • Lipie pufoasă cu roşii şi capere
    • Pască sărată
    • Pizza cu ceapă şi măsline
    • Pizza din aluat subţire cu ceapă
    • Pizza umplută cu sfeclă şi caşcaval emmental
    • Plăcintă cu broccoli şi conopidă
    • Plăcintă cu legume şi caş dulce de vacă
    • Plăcintă pătrată cu legume
    • Plăcintă sărată cu bostan
    • Plăcintuţe fragede cu legume
    • Sufleu de cartofi cu mânâtărci
    • Sufleu de legume cu brânză
    • Ştrudel cu lăptuci sălbatice
    • Tartă crocantă cu roşii şi ceapă
    • Tartă cu ciuperci şi salvie
    • Tartă cu sfeclă
    • Tartă din pâte brisée cu broccoli
    • Tartă sărată cu broccoli, dovlecei şi morcovi
    • Tartă sărată cu cardon
    • Tartă sărată cu praz, cicoare şi caşcaval
    • Tartă sărată cu roşii
    • Tartă sărată cu sfeclă şi migdale
    • Supe şi creme
    • Crema grădinarului
    • Cremă de dovleac şi varză roşie
    • Cremă de mazăre cu găluşte
    • Cremă de morcovi
    • Cremă de vinete cu iaurt
    • Cremă rece de fasole cu broccoli
    • Cremă rece de morcovi şi curry
    • Cremă rece de năut şi crudităţi
    • Gazpacho cu legume coapte pe grătar
    • Supă călduţă cu busuioc şi seminţe de pin
    • Supă cu gâluşte de urzici
    • Supă cu varză de Bruxelles
    • Supă de anghinare şi morcovi
    • Supă de ceapă cu crutoane
    • Supă de cereale cu legume
    • Supă de ciuperci cu năut
    • Supă de legume cu ciuperci
    • Supă de legume cu găluşte de cartofi
    • Supă de legume cu rulouri din făină integrală
    • Supă de măzăriche
    • Supă de praz cu orez
    • Supă de verdeţuri
    • Supă gratinată
    • Supă ţărănească
  • Orez şi paste
    • Ciulama de ciuperci cu mozzarella
    • Clătite din făină de castane cu cicoare
    • Găluşte de cartofi cu busuioc
    • Găluşte de legume în sos boscaiola
    • Lasagne vegetale
    • Macaroane cu roşii şi ardei gras
    • Mămăliguţă cu mânătărci
    • Paste cu bob şi cicoare
    • Paste cu bulbi de mărar şi ardei gras
    • Paste cu dovlecei şi ardei gras
    • Paste cu legume şi portocale
    • Paste cu sparanghel
    • Paste cu vinete şi brânză de oaie
    • Paste cu vinete şi dovlecei crocanţi
    • Paste cu vinete şi mentă
    • Paste picante cu bostan şi cartofi
    • Pilaf cu ardei gras
    • Pilaf cu dovlecei, mazăre şi piper roşu
    • Pilaf cu portocale şi grepfrut
    • Pilaf rustic cu ciuperci
    • Ravioli cu năut şi ciuperci
    • Ravioli vegetariene
    • Salată de orz cu păstăi verzi
    • Spaghete cu lăptuci şi ciuperci
    • Spirale cu lămâie şi busuioc
    • Spirale cu morcovi
    • Tăieţei cu anghinare şi ceapă
    • Tăieţei scurţi cu broccoli
  • Feluri principale şi garnituri
    • Anghinare cu năut şi stafide
    • Anghinare umplută
    • Ardei umpluţi cu fasole păstăi
    • Bostan umplut cu brânză şi cartofi
    • Broccoli şi conopidă în sos de portocale
    • Budincă de cartofi cu anghinare
    • Budincă de cartofi şi dovlecei
    • Budincă de legume cu ardei gras
    • Budincă de legume cu flori de bostan
    • Budincă de vinete cu ardei copţi
    • Cartofi copţi cu brânză şi busuioc
    • Cartofi înăbuşiţi în lapte de cocos
    • Chiftele de cartofi cu sos ragu de ardei gras
    • Chifteluţe de legume cu mărar
    • Ciuperci sote cu ţelină şi mentă
    • Ciuperci umplute
    • Conopidă în sos dulce-acrişor
    • Coşuleţe crocante cu legume gratinate
    • Cremă de legume cu biscuiţi din năut
    • Crudităţi de sezon cu sos de ţelină
    • Cuiburi de cicoare cu broccoli şi miere
    • Dovlecei gratinaţi
    • Fasole verde şi ardei cu sos de lămâie
    • Frigărui cu bostan
    • Gulii umplute cu varză roşie
    • Legume călite cu brânză casera
    • Legume mixte la cuptor
    • Mazăre păstăi şi sparanghel în sos de curry
    • Minitarte cu ţelină şi spanac
    • Morcovi şi roşii cu brânză feta
    • Musaca de legume
    • Napi cu două tipuri de sos
    • Omletă cu verdeaţă
    • Pârjoale cu năut
    • Piure fantezie cu broccoli şi cartofi
    • Rondele de dovlecei cu ouă de prepeliţă
    • Roşii umplute
    • Salată de chica-voinicului cu ouă de prepeliţă
    • Salată de legume cu sos acrişor
    • Sărmăluţe în foi de varză chinezească
    • Sparanghel în sos vinegretă
    • Stufat de legume
    • Stufat de morcovi, cicoare şi praz
    • Tartă de legume cu sos vinegretă
    • Varză cu piure mozaic
    • Varză umplută
  • Dulciuri
    • Bărcuţe cu iaurt şi îngheţată
    • Brioşe cu fructe
    • Budincă de piersici şi pricomigdale
    • Cocteil de fructe cu îngheţată
    • Coşuleţe cu cireşe
    • Coşuleţe din foitaj cu salată macedonia
    • Cremă de ananas cu pepene galben şi lapte de cocos
    • Cremă de mere cu biscuiţi
    • Cuşcuş dulce şi salată de fructe
    • Desert cu mere şi zmeură
    • Fructe în cremă de coacăze
    • Fructe zaharisite cu aromă de rozmarin
    • Găluşte de orez cu fructe
    • Jeleu cu fructe de sezon
    • Kiwi şi portocale gratinate
    • Pizza cu fructe
    • Portocale cu fistic
    • Salată de fructe cu cremă de iaurt
    • Salată macedonia în cuşcă de aluat fraged
    • Smochine umplute
    • Ştrudel cu fructe şi migdale
    • Tartă cu mere şi caise uscate
    • Tartă cu pere
    • Tartă de morcovi cu alune
    • Tartă fragedă cu mere
  • Indice de reţete fără ouă şi reţete vegan
  • Indice după ingrediente
  • Indice alfabetic