0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Alimentaţie sănătoasă
  3. Cărţi: Reţete culinare
  4. 203 reţete de hrană vie
Carte

203 reţete de hrană vie

203 reţete de hrană vie. Editura Meteor Press
CumpărDetalii carte

Autor(i): Mihaela Băşoiu, Mihai Băşoiu
Editura: Meteor Press
Colecţia: Gastronomie
Anul apariţiei: 2010
Pagini: 144 (13x20 cm)
Preţ: 9,63 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

„Hrana vie“ constituie o soluţie aproape miraculoasă pentru o serie întreagă de afecţiuni, inclusiv pentru boli considerate uneori incurabile. În acelaşi timp hrana vie, este un mijloc extrem de eficient de întreţinere a unei stări optime de sănătate şi a unui tonus vital de invidiat.

Urmărind un scop practic, autorii vă propun, în această veritabilă carte de bucate, 203 reţete de preparate gătite fără foc şi 46 de reţete de sucuri proaspete, concepute potrivit celor mai moderne teorii nutriţioniste.

Efectele spectaculoase ale acestui mod sănătos de alimentaţie sunt imediate, iar cei care vor să-i încerce forţa benefică au la îndemână toate indicaţiile necesare, prezentate riguros şi detaliat. Ei vor avea plăcuta surpriză să descopere că bucătăria fără foc poate aduce, pe lângă o sănătate mult râvnită de fiecare, şi satisfacţiile gastronomice care ne fac viaţa cu mult mai plăcută.

Cuprinsul cărţii: „203 reţete de hrană vie“

  • INTRODUCERE
  • GENERALITĂŢI - ASPECTE PRACTICE ALE PREPARĂRII HRANEI VII
    • Diete - hrană vie
    • Dotarea tehnologică a bucătăriei fără foc
    • Prepararea ceaiului
    • Plante încolţite şi lăstari cruzi
  • PRACTICA DIETEI CU HRANĂ VIE
    • Boli sau afecţiuni care pot fi vindecate prin dieta cu hrană vie
    • Boli ce pot fi vindecate cu sucuri proaspete de zarzavat, de fructe crude şi amestecurile lor
    • Postul ca terapie
    • Ingrediente utilizate la prepararea hranei vii
  • PREPARATE DE HRANĂ VIE
    • Generalităţi, elemente specifice
    • Hrană vie - reţete
    • PREPARATE CLASICE CU URUIALĂ
      • Uruială cu brânză de vaci
      • Uruială de ovăz
      • Uruială moale - variantă
      • Uruială moale (înmuiată) picantă
      • Uruială moale (înmuiată) dulce
      • Uruială moale picantă
    • PREPARATE CU TĂRÂŢE (de grâu)
      • Preparat uscat de tărâţe
      • Tărâţe picante
      • Zeama de tărâţe (băutura minune)
    • PREPARATE CU GERMENI ŞI LASTARI
      • Amestec verde
      • Cartofi cu germeni de grâu
      • Fulgi din germeni de grâu
      • Germeni de grâu cu banane
      • Germeni de grâu cu roşii
      • Germeni de grâu dulci
      • Germeni picanţi
      • Lăstari de cereale săraţi
      • Orez încolţit
      • Salată de andive cu lăstari de soia
      • Salată de căpşuni cu lăstari de floarea-soarelui
      • Salată de cicoare cu lăstari de secară
      • Salată din lăstari de lucernă
      • Salată din plantule
      • Salată mixtă de lăstari
    • PREPARATE CU BRÂNZĂ DE VACI
      • Boabe (fructe) cu brânză de vaci
      • Brânză de vaci cu banane
      • Brânză de vaci cu ceapă
      • Brânză de vaci cu drojdie de bere
      • Brânză de vaci cu morcovi
      • Brânză de vaci cu roşii
      • Maioneză din brânză de vaci
    • MIX - PREPARATE MIXATE DIN MAI MULTE INGREDIENTE DIFERITE
      • Masă principală pregătită cu mixerul/blenderul
      • Mei dulce
      • Mic dejun „Expres“
      • Mic dejun preparat cu mixerul/blenderul
      • Preparat de linte
      • Reţetă cu mei
      • Reţetă cu năut
      • Reţetă cu soia
    • FULGI
      • Fulgi crocanţi
      • Fulgi crocanţi (variantă)
      • Fulgi de banane
      • Fulgi de castraveţi
      • Fulgi de crupe
      • Fulgi de mei
      • Fulgi de smochine
      • Fulgi de smochine sau de curmale
      • Fulgi din boabe întregi de cereale
      • Fulgi din susan
      • Fulgi din uruială de mei
      • Fulgi din uruială moale
      • Fulgi dulci pentru micul dejun
      • Fulgi uscaţi
      • Fulgi uscaţi (variantă)
      • Fulgi uscaţi dulci
    • SUPE
      • Minestrone
      • Supă de morcovi
      • Supă de roşii
      • Supă de zarzavat
      • Supă rece
    • PÂINE
      • Pâine clasică coaptă la soare
      • Pâine clasică coaptă la soare (variante)
      • Pâine cu seminţe uleioase
      • Pâine simplă
    • DESERTURI ŞI DULCIURI
      • Biscuiţi de migdale
      • Bombiţe cu stafide
      • Bombiţe de susan
      • Bomboane cu curmale
      • Bomboane cu nuci
      • Caramele cu cocos
      • Căpşuni cu miere
      • Chec pentru Crăciun
      • Cozonac cu banane
      • Cozonac cu fructe
      • Cozonac cu mere şi banane
      • Cozonac cu prune uscate
      • Cozonac simplu (fără umplutură)
      • Cremă de caise
      • Cremă de căpşuni sau fragi
      • Cremă de mere (I)
      • Cremă de mere (II)
      • Cremă de miere
      • Desert cu avocado
      • Desert de sfeclă
      • Marmeladă de curmale
      • Mei cu miere
      • Mere umplute
      • Piersici „à la russe“
      • Prune proaspete umplute
      • SOSURI
      • Maioneză (şi sos) de drojdie de bere
      • Maioneză din migdale
      • Maioneză verde
      • Reţetă de bază pentru maioneză
      • Sos chinezesc
      • Sos de avocado
      • Sos de năut cu usturoi
      • Sos de portocale
      • Sos de roşii
      • Sos de salată special
      • Sos din lapte acru
    • SALATE
      • Conopidă cu gulii
      • Fenicul cu ridichi
      • Salată amestecată
      • Salată asortată de ardei
      • Salată asortată de varză acră
      • Salată creaţă
      • Salată de andive îmbrăcate în brânză de vaci
      • Salată de ardei „Banana“
      • Salată de ardei cu roşii
      • Salată de caise
      • Salată de câmp
      • Salată de carote cu ţelină
      • Salată de castraveţi
      • Salată de ceapă
      • Salată de conopidă
      • Salată de conopidă (variantă)
      • Salată de dovlecei
      • Salată de dovlecei cu fructe
      • Salată de dovlecei cu portocale
      • Salată de fenicul
      • Salată de gulii
      • Salată de mazăre (sau de năut)
      • Salată de morcovi şi dovlecei
      • Salată de păpădie (I)
      • Salată de păpădie (II)
      • Salată de ridichi cu roşii
      • Salată de roşii
      • Salată de roşii cu banane
      • Salată de roşii cu castraveţi
      • Salată de sfeclă cu portocale
      • Salată de sfeclă cu stafide
      • Salată de spanac şi de lăptuci
      • Salată de sparanghel
      • Salată de tătăneasă
      • Salată de ţelină
      • Salată de vară acrişoară
      • Salată de varză (I)
      • Salată de varză (II)
      • Salată de varză acră
      • Salată de varză acră cu carote (sau morcovi)
      • Salată de varză albă
      • Salată de varză cu mere sau banane
      • Salată de varză cu miere
      • Salată de varză de Bruxelles
      • Salată de varză roşie
      • Salată din resturile de la centrifuga pentru suc
      • Salată exotică de morcovi
      • Salată italienească
      • Salată „Forte“
      • Salată mixtă din pepene
      • Salată picantă
      • Salată picantă de pepene
      • Salată verde
      • Salată Waldorf
      • Sfeclă cu mere
      • Varză acră cu nuci
      • Varză albă cu ananas
      • Varză de China în sos de curry
      • Varză roşie cu maioneză
      • Varză roşie cu prune
    • BĂUTURI DIN PLANTE
      • Apă de zarzavat (băutură pentru sete şi sănătate)
      • Băutură întăritoare
      • Lapte de migdale
      • Lapte de tigru
      • Shake din boabe
      • Suc/cremă de căpşuni sau de fragi
      • Suc de castraveţi cu smântână
      • Suc de morcovi sau sfeclă
      • Suc medicament
    • BĂUTURI CU LAPTE
      • Băutură din roşii cu lapte
      • Lapte cu miere
      • Lapte de mere
      • Lapte de morcovi
      • Lapte de portocale
      • Lapte de roşii
      • Lapte de verdeţuri
      • Lapte de zmeură
    • PREPARATE PE BAZĂ DE LEGUME, ZARZAVATURI ŞI CIUPERCI
      • Ardei umpluţi sau roşii umplute
      • Broccoli
      • Ciuperci natur
      • Dovlecei cu sfeclă
      • Mâncare de ardei
      • Mâncare de castraveţi cu banane
      • Mâncare de ciuperci cu ţelină
      • Mâncare de ridichi
      • Morcovi asortaţi
      • Morcovi cu brânză de vaci
      • Pastă de ridichi
      • Praz „à la francaise“
      • Praz cu cereale
      • Praz cu ţelină
      • Praz natur
      • Roşii umplute cu ţelină
      • Salată de ciuperci cu roşii
      • Salată de ciuperci „Paris“
      • Salată de roşii „Israel“
      • Salată de ţelină
      • Salată exotică de ţelină
      • Sparanghel cu roşii
      • Ţelină „à la anglaise“
      • Ţelină cu lăstari de linte
      • Ţelină cu piure de prune
      • Varză de Bruxelles în sos de roşii
  • SUCURI PROASPETE
    • Mod de preparare
    • Sucuri - reţete
      • Suc de aguridă
      • Suc de aloe
      • Suc de andive
      • Suc de caise
      • Suc de cartofi
      • Suc de castraveţi
      • Suc de cireşe amare
      • Suc de coacăze negre
      • Suc de coacăze roşii
      • Suc de coji de fructe
      • Suc de coji de legume şi zarzavaturi
      • Suc de corcoduşe
      • Suc de dovleac
      • Suc de dude
      • Suc de flori de fân
      • Suc de grepfrut
      • Suc de gulii
      • Suc de lămâie
      • Suc de lucernă
      • Suc de mandarine
      • Suc de mere
      • Suc de morcovi, sfeclă şi castraveţi
      • Suc de morcovi
      • Suc de mure
      • Suc de napi
      • Suc de păpădie
      • Suc de pătrunjel
      • Suc de pere
      • Suc de portocale
      • Suc de praz
      • Suc de prune
      • Suc de ridichi negre
      • Suc de ridichi roze
      • Suc de rodie
      • Suc de roşii
      • Suc de sfeclă roşie
      • Suc de spanac
      • Suc de struguri (must)
      • Suc de tărâţe de grâu
      • Suc de ţelină comună (rădăcină)
      • Suc de ţelină franţuzească (frunze)
      • Suc de urzici
      • Suc de usturoi
      • Suc de varză
      • Suc de viţă-de-vie
      • Suc de zmeură
  • Index alfabetic