203 rețete de hrană vie
Editura: Meteor Press
Colecţia: Gastronomie
Anul apariţiei: 2010
Pagini: 144 (13x20 cm)
Preţ: 25,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile
„Hrana vie“ constituie o soluție aproape miraculoasă pentru o serie întreagă de afecțiuni, inclusiv pentru boli considerate uneori incurabile. În același timp hrana vie, este un mijloc extrem de eficient de întreținere a unei stări optime de sănătate și a unui tonus vital de invidiat.
Urmărind un scop practic, autorii vă propun, în această veritabilă carte de bucate, 203 rețete de preparate gătite fără foc și 46 de rețete de sucuri proaspete, concepute potrivit celor mai moderne teorii nutriționiste.
Efectele spectaculoase ale acestui mod sănătos de alimentație sunt imediate, iar cei care vor să-i încerce forța benefică au la îndemână toate indicațiile necesare, prezentate riguros și detaliat. Ei vor avea plăcuta surpriză să descopere că bucătăria fără foc poate aduce, pe lângă o sănătate mult râvnită de fiecare, și satisfacțiile gastronomice care ne fac viața cu mult mai plăcută.
Cuprinsul cărţii: „203 rețete de hrană vie“
- INTRODUCERE
- GENERALITĂȚI - ASPECTE PRACTICE ALE PREPARĂRII HRANEI VII
- Diete - hrană vie
- Dotarea tehnologică a bucătăriei fără foc
- Prepararea ceaiului
- Plante încolțite și lăstari cruzi
- PRACTICA DIETEI CU HRANĂ VIE
- Boli sau afecțiuni care pot fi vindecate prin dieta cu hrană vie
- Boli ce pot fi vindecate cu sucuri proaspete de zarzavat, de fructe crude și amestecurile lor
- Postul ca terapie
- Ingrediente utilizate la prepararea hranei vii
- PREPARATE DE HRANĂ VIE
- Generalități, elemente specifice
- Hrană vie - rețete
- PREPARATE CLASICE CU URUIALĂ
- Uruială cu brânză de vaci
- Uruială de ovăz
- Uruială moale - variantă
- Uruială moale (înmuiată) picantă
- Uruială moale (înmuiată) dulce
- Uruială moale picantă
- PREPARATE CU TĂRÂȚE (de grâu)
- Preparat uscat de tărâțe
- Tărâțe picante
- Zeama de tărâțe (băutura minune)
- PREPARATE CU GERMENI ȘI LASTARI
- Amestec verde
- Cartofi cu germeni de grâu
- Fulgi din germeni de grâu
- Germeni de grâu cu banane
- Germeni de grâu cu roșii
- Germeni de grâu dulci
- Germeni picanți
- Lăstari de cereale sărați
- Orez încolțit
- Salată de andive cu lăstari de soia
- Salată de căpșuni cu lăstari de floarea-soarelui
- Salată de cicoare cu lăstari de secară
- Salată din lăstari de lucernă
- Salată din plantule
- Salată mixtă de lăstari
- PREPARATE CU BRÂNZĂ DE VACI
- Boabe (fructe) cu brânză de vaci
- Brânză de vaci cu banane
- Brânză de vaci cu ceapă
- Brânză de vaci cu drojdie de bere
- Brânză de vaci cu morcovi
- Brânză de vaci cu roșii
- Maioneză din brânză de vaci
- MIX - PREPARATE MIXATE DIN MAI MULTE INGREDIENTE DIFERITE
- Masă principală pregătită cu mixerul/blenderul
- Mei dulce
- Mic dejun „Expres“
- Mic dejun preparat cu mixerul/blenderul
- Preparat de linte
- Rețetă cu mei
- Rețetă cu năut
- Rețetă cu soia
- FULGI
- Fulgi crocanți
- Fulgi crocanți (variantă)
- Fulgi de banane
- Fulgi de castraveți
- Fulgi de crupe
- Fulgi de mei
- Fulgi de smochine
- Fulgi de smochine sau de curmale
- Fulgi din boabe întregi de cereale
- Fulgi din susan
- Fulgi din uruială de mei
- Fulgi din uruială moale
- Fulgi dulci pentru micul dejun
- Fulgi uscați
- Fulgi uscați (variantă)
- Fulgi uscați dulci
- SUPE
- Minestrone
- Supă de morcovi
- Supă de roșii
- Supă de zarzavat
- Supă rece
- PÂINE
- Pâine clasică coaptă la soare
- Pâine clasică coaptă la soare (variante)
- Pâine cu semințe uleioase
- Pâine simplă
- DESERTURI ȘI DULCIURI
- Biscuiți de migdale
- Bombițe cu stafide
- Bombițe de susan
- Bomboane cu curmale
- Bomboane cu nuci
- Caramele cu cocos
- Căpșuni cu miere
- Chec pentru Crăciun
- Cozonac cu banane
- Cozonac cu fructe
- Cozonac cu mere și banane
- Cozonac cu prune uscate
- Cozonac simplu (fără umplutură)
- Cremă de caise
- Cremă de căpșuni sau fragi
- Cremă de mere (I)
- Cremă de mere (II)
- Cremă de miere
- Desert cu avocado
- Desert de sfeclă
- Marmeladă de curmale
- Mei cu miere
- Mere umplute
- Piersici „à la russe“
- Prune proaspete umplute
- SOSURI
- Maioneză (și sos) de drojdie de bere
- Maioneză din migdale
- Maioneză verde
- Rețetă de bază pentru maioneză
- Sos chinezesc
- Sos de avocado
- Sos de năut cu usturoi
- Sos de portocale
- Sos de roșii
- Sos de salată special
- Sos din lapte acru
- SALATE
- Conopidă cu gulii
- Fenicul cu ridichi
- Salată amestecată
- Salată asortată de ardei
- Salată asortată de varză acră
- Salată creață
- Salată de andive îmbrăcate în brânză de vaci
- Salată de ardei „Banana“
- Salată de ardei cu roșii
- Salată de caise
- Salată de câmp
- Salată de carote cu țelină
- Salată de castraveți
- Salată de ceapă
- Salată de conopidă
- Salată de conopidă (variantă)
- Salată de dovlecei
- Salată de dovlecei cu fructe
- Salată de dovlecei cu portocale
- Salată de fenicul
- Salată de gulii
- Salată de mazăre (sau de năut)
- Salată de morcovi și dovlecei
- Salată de păpădie (I)
- Salată de păpădie (II)
- Salată de ridichi cu roșii
- Salată de roșii
- Salată de roșii cu banane
- Salată de roșii cu castraveți
- Salată de sfeclă cu portocale
- Salată de sfeclă cu stafide
- Salată de spanac și de lăptuci
- Salată de sparanghel
- Salată de tătăneasă
- Salată de țelină
- Salată de vară acrișoară
- Salată de varză (I)
- Salată de varză (II)
- Salată de varză acră
- Salată de varză acră cu carote (sau morcovi)
- Salată de varză albă
- Salată de varză cu mere sau banane
- Salată de varză cu miere
- Salată de varză de Bruxelles
- Salată de varză roșie
- Salată din resturile de la centrifuga pentru suc
- Salată exotică de morcovi
- Salată italienească
- Salată „Forte“
- Salată mixtă din pepene
- Salată picantă
- Salată picantă de pepene
- Salată verde
- Salată Waldorf
- Sfeclă cu mere
- Varză acră cu nuci
- Varză albă cu ananas
- Varză de China în sos de curry
- Varză roșie cu maioneză
- Varză roșie cu prune
- BĂUTURI DIN PLANTE
- Apă de zarzavat (băutură pentru sete și sănătate)
- Băutură întăritoare
- Lapte de migdale
- Lapte de tigru
- Shake din boabe
- Suc/cremă de căpșuni sau de fragi
- Suc de castraveți cu smântână
- Suc de morcovi sau sfeclă
- Suc medicament
- BĂUTURI CU LAPTE
- Băutură din roșii cu lapte
- Lapte cu miere
- Lapte de mere
- Lapte de morcovi
- Lapte de portocale
- Lapte de roșii
- Lapte de verdețuri
- Lapte de zmeură
- PREPARATE PE BAZĂ DE LEGUME, ZARZAVATURI ȘI CIUPERCI
- Ardei umpluți sau roșii umplute
- Broccoli
- Ciuperci natur
- Dovlecei cu sfeclă
- Mâncare de ardei
- Mâncare de castraveți cu banane
- Mâncare de ciuperci cu țelină
- Mâncare de ridichi
- Morcovi asortați
- Morcovi cu brânză de vaci
- Pastă de ridichi
- Praz „à la francaise“
- Praz cu cereale
- Praz cu țelină
- Praz natur
- Roșii umplute cu țelină
- Salată de ciuperci cu roșii
- Salată de ciuperci „Paris“
- Salată de roșii „Israel“
- Salată de țelină
- Salată exotică de țelină
- Sparanghel cu roșii
- Țelină „à la anglaise“
- Țelină cu lăstari de linte
- Țelină cu piure de prune
- Varză de Bruxelles în sos de roșii
- SUCURI PROASPETE
- Mod de preparare
- Sucuri - rețete
- Suc de aguridă
- Suc de aloe
- Suc de andive
- Suc de caise
- Suc de cartofi
- Suc de castraveți
- Suc de cireșe amare
- Suc de coacăze negre
- Suc de coacăze roșii
- Suc de coji de fructe
- Suc de coji de legume și zarzavaturi
- Suc de corcodușe
- Suc de dovleac
- Suc de dude
- Suc de flori de fân
- Suc de grepfrut
- Suc de gulii
- Suc de lămâie
- Suc de lucernă
- Suc de mandarine
- Suc de mere
- Suc de morcovi, sfeclă și castraveți
- Suc de morcovi
- Suc de mure
- Suc de napi
- Suc de păpădie
- Suc de pătrunjel
- Suc de pere
- Suc de portocale
- Suc de praz
- Suc de prune
- Suc de ridichi negre
- Suc de ridichi roze
- Suc de rodie
- Suc de roșii
- Suc de sfeclă roșie
- Suc de spanac
- Suc de struguri (must)
- Suc de tărâțe de grâu
- Suc de țelină comună (rădăcină)
- Suc de țelină franțuzească (frunze)
- Suc de urzici
- Suc de usturoi
- Suc de varză
- Suc de viță-de-vie
- Suc de zmeură
- Index alfabetic