0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Alimentaţie sănătoasă
  3. Cărţi: Reţete culinare
  4. Tratat de hrană vie
Carte

Tratat de hrană vie

Tratat de hrană vie. Editura
CumpărDetalii carte

2167 reţete naturiste

Autor(i): Elena Niţă Ibrian
Editura: Miracol
Anul apariţiei: 2000
Pagini: 437 (17x24 cm)
Preţ: 38,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Tratatul de hrană vie al doamnei Elena Niţă Ibrian conţine:

  • 2167 de REŢETE NATURISTE de prepararea hranei, pentru toate gusturile;
  • 52 de REGULI PENTRU O ALIMENTAŢIE CORECTĂ;
  • sugestii diversificate la meniul de dimineaţă, prânz şi seară pentru toate lunile anului;
  • cum se prepară făinurile, germenii, laptele vegetal din diferite seminţe şi fructe, paştele, pulberile, sucurile, maceratele, tincturile.

Cartea este un abecedar al sănătăţii, atât de greu de menţinut în epoca aditivilor, îndulcitorilor, emulgatorilor, coloranţilor sintetici, gelurilor şi altor ingrediente menite să ne biciuiască simţurile şi să ne torpileze sănătatea.

Alegeţi hrana vie, naturală, netehnologizată pregătită după experienţa unei nutriţioniste binecunoscute!

Cuprinsul cărţii: „Tratat de hrană vie“

  • Din partea autoarei
  • Introducere în bucătăria fără foc
  • Reguli pentru o alimentaţie corectă
  • Sugestii pentru meniuri naturiste
  • PARTEA I-a
    • Afină
    • Alună
    • Anason
    • Andivă
    • Anghinare
    • Arpagic
    • (H)asmaţuchi
    • Ardei gras
    • Ardei iute
    • Alge
    • Ardei gras
    • Banană
    • Bob
    • Bostan
    • Brânză de vaci
    • Brânză de oi
    • Busuioc
    • Caisă
    • Cartof
    • Castravete
    • Căpşună
    • Cătina
    • Ceapa
    • Cicoare sălbatică
    • Cireşe
    • Ciuperci
    • Coacăza aurie
    • Coacăza roşie
    • Coacăza neagră
    • Creson
    • Dovleacul
    • Dude
    • Fasolea boabe
    • Floarea - soarelui
    • Frăguţele
    • Ghizdii
    • Grepul
    • Grâul
    • Gutuia
    • Hreanul
    • Hribul
    • Hrişca
    • Iarba grasă
    • Jirul
    • Lămâia
    • Lăptuca
    • Leuşteanul
    • Lintea
    • Mazărea
    • Măcrişul
    • Mărul
    • Măslina
    • Meiul
    • Morcovul
    • Murele
    • Napul
    • Năutul
    • Nuca
    • Orezul
    • Orzul
    • Ovăzul
    • Patisonul
    • Para
    • Păpădia
    • Păstârnacul
    • Pătlăgeaua vânătă - Vânăta
    • Pătlăgeaua roşie - Tomata
    • Pătrunjelul
    • Pepenele galben
    • Pătlăgeaua galbenă
    • Pinionul dulce
    • Piersica
    • Portocala
    • Porumbul
    • Prazul
    • Pruna
    • Păstura
    • Propolisul
    • Ridichea neagră
    • Ridichea roză
    • Rodia
    • Reventul (răbarbăr)
    • Secara
    • Sfecla roşie
    • Smochina
    • Soia
    • Spanacul
    • Sparanghelul
    • Specie de varză cu rădăcină tubercul
    • Specie de varză rutabaga
    • Strugurele
    • Tătăneasa
    • Teiul
    • Trandafirul
    • Troscotul
    • Trifoiul roşu
    • Ţelina
    • Ţâţa caprei - Salsifi
    • Usturoiul
    • Urzica
    • Varza
    • Zerul
    • Zmeura
  • PARTEA a II-a
    • Câteva reţete casnice
    • Reţete cu trimiteri
    • Conserve din legume şi fructe la congelator
    • Legume
    • Fructe
    • Prepararea făinii
    • Prepararea germenilor în condiţii casnice
    • Prepararea laptelui vegetal
    • Maceratele
    • Pastele
    • Pulberile
    • Sucurile
    • Tincturile
    • Cure terapeutice
  • Bibliografie
  • Lista colaboratorilor