0 titluri

Tel: 0722.940.581

 1. Acasă
 2. Cărţi: Spiritualitate
 3. Cărţi: Romanul iniţiatic
 4. Corbul care a vorbit cu Dumnezeu
Carte

Corbul care a vorbit cu Dumnezeu

Corbul care a vorbit cu Dumnezeu. Editura Mix
CumpărDetalii carte

Autor(i): Christopher Foster
Editura: Mix
Colecţia: Romanul iniţiatic
Anul apariţiei: 2005
Pagini: 190 (13x20 cm)
Preţ: 19,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

„Corbul care a vorbit cu Dumnezeu“ reprezintă o invitaţie adresată cititorilor de a ieşi pentru o clipă în afara lumii noastre atât de ocupate şi de a experimenta seninătatea stării prezente, bucuria simplă a Existenţei. Citind aventurile lui Joshua, Corbul din această fabulă încântătoare, ne dăm seama că răspunsul la dificultăţile prin care trecem nu este niciodată prea departe de locul în care ne aflăm.Pe scurt, el poate fi găsit întotdeauna chiar în inima noastră.

Christopher Foster prezintă călătoria unui erou, în cazul de faţă un corb sensibil, vulnerabil, dar extrem de hotărât să-şi ducă misiunea la bun sfârşit şi să îşi împlinească destinul – acela de a deveni un prieten şi un aliat al umanităţii.

O poveste minunată despre urmărirea şi împlinirea visului personal. Înţelepciunea naturii este prezentată aici sub forma unei aventuri captivante. Autorul ne reaminteşte că singura realitate autentică, iluminată, este aceea a momentului prezent. Numai pătrunzând în liniştea inimii şi a sufletului putem noi realiza ce este cu adevărat natural, sesizând adevărul existenţei.

Fragment din cartea „Corbul care a vorbit cu Dumnezeu“:

„Legendele pe care i le spunea bătrâna Esmeralda, bunica sa atât de înţeleaptă, afirmau că în timpurile de demult, corbii făceau parte dintre cele mai iubite creaturi de pe pământ. Loialitatea şi credinţa lor erau atât de mari încât li se dădeau cele mai importante sarcini care serveau cauza binelui. Când Marele Spirit le-a poruncit corbilor să-l hrănească pe Ilie, atunci când acesta s-a ascuns în pustie, ei i-au adus pâinea şi carnea de care avea nevoie pentru a supravieţui. Îi aduceau de mâncare în fiecare dimineaţă. Seara la fel.

Dar nu numai credinţa şi loialitatea lor stăteau la baza iubirii şi admiraţiei cu care erau priviţi corbii. Bătrâna Esmeralda obişnuia să-i vorbească inclusiv despre înţelepciunea lor, privind-o cu ochii săi plini de bunătate, dar aprigi. Mai mult, erau considerate creaturi magice şi extrem de simpatice. Oamenii credeau că inimile lor erau pline de iubire. Oare nu un corb a fost cel care, potrivit Legendelor, a cules floarea perfectă, depunând-o la picioarele patriarhului Adam, atunci când acesta era copleşit de durere văzând decăderea care începuse pe pământ? Solul, altădată fertil, pe care creştea o vegetaţie de o mare frumuseţe, identificată, pe bună dreptate, cu un Paradis terestru, începuse să degenereze, din cauza dizarmoniei tot mai mari care domnea printre oameni.

Ar fi prea mult dacă am spune că Joshua nu era interesat de jocuri sau de mâncare. Uneori se auto-pedepsea singur, temându-se că aceste gânduri frivole îi absorbeau prea tare atenţia, ocupând un spaţiu prea mare în mintea sa. Lucrul care îl interesa cel mai mult era misterul vieţii. Miracolul acestuia. Intuia că viaţa avea o semnificaţie mult mai profundă decât cea general acceptată, deşi nu avea habar care ar fi putut fi aceasta. Pe scurt, pe o scală de la unu la zece, pentru Joshua mâncarea şi joaca nu ocupau un loc mai presus de şase sau şapte. Cât despre fratele şi surorile lui, sau orice alt corb pe care îl cunoştea, acestea ocupau inevitabil locul zece. Ce altceva mai conta în afară de ele?

Exista oare ceva mai important decât aceste lucruri?“

Cuprinsul cărţii: „Corbul care a vorbit cu Dumnezeu“

 • Mulţumiri
 • Partea întâi
 • Partea a doua
 • Partea a treia
 • Partea a patra
 • Despre autor
 • Despre „Corbul care a vorbit cu Dumnezeu“