0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Dezvoltare personală
  3. Cărţi: Sănătate şi frumuseţe
  4. Secrete despre oţet
Carte

Secrete despre oţet

Secrete despre oţet. Editura
Detalii carte

Autor(i): Elizabeth Andreani, Francoise Maitre
Editura: Ponte
Colecţia: savoir-vivre; Seria - ecoStil
Anul apariţiei: 2012
Pagini: 96 (11x16 cm)
Preţ: 14,35 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


Pentru majoritatea oamenilor, Franţa este capitala mondială a vinurilor. Câţi ştiu însă că Orleans, un oraş francez, deţine şi titlul de capitala mondială a oţetului? Sau că această licoare, cunoscută încă de la mesopotamieni, era folosită în Evul Mediu pentru combaterea ciumei? Încetul cu încetul se face oţetul, spune un proverb universal. Dar oţetul nu este folosit numai la salate! Oţetul curata argintul, dizolvă calcarul, ajuta la sănătate, atenuează ridurile, împrospătează atmosfera din frigider, înnobilează sosurile, reduce febra, e bun şi că erbicid, dar şi în industria cosmetică. Desigur, reduce şi febra şi întăreşte unghiile, asta după ce calmează sughiţul şi mâncărimile!

Cuprinsul cărţii: „Secrete despre oţet“

  • ISTORIE, FABRICAŢIE, VARIETĂŢI ŞI VIRTUŢI
    • Scurtă istorie a unui produs natural
    • Primele urme: Mesopotamia
    • „Posca“ romanilor
    • Leac pentru ciumă încă din Evul Mediu
    • Capitala este Orleans
    • Fabricarea oţetului pe cale artizanală sau industrială
    • Rezultatul unei duble fermentări
    • O varietate nesfârşită de oţeturi
    • Din acid acetic şi apă
    • Oţetul alb sau „cristal“
    • Oţeturile din vin, industriale sau tradiţionale
    • Oţetul balsamic, un elixir de prea multe ori denaturat
    • Oţetul de Xerex, un deliciu care vine din Andalusia
    • Specialităţi regionale franceze
    • Oţetul făcut din cidru de mere
    • Alte câteva oţeturi
    • Oţeturi aromatizate şi oţeturi surprinzătoare
    • Oţet şi sănătate?
    • O menţiune specială pentru oţetul de cidru
    • Reţetele tradiţionale
    • Componentele nutriţionale ale oţetului
    • Sosuri vinegretă uşoare
  • ÎNTREBUINŢĂRI: BRICOLAJ, GASTRONOMIE, FRUMUSEŢE, SĂNĂTATE
    • Ce tipuri de pardoseală pot fi curăţate cu oţet?
    • Degresaţi totul în bucătărie
    • Înlăturarea depunerilor de calcar
    • Detartrarea aparatelor electrocasnice
    • Întreţinerea argintului şi a altor metale
    • Eliminarea ruginii
    • Desfundarea chiuvetei fără ajutorul produselor chimice
    • Daţi strălucire obiectelor din sticlă şi suprafeţelor vitrate
    • Înlocuitor pentru clor sau înălbitori
    • Curăţarea frigiderului
    • Înlăturarea igrasiei şi a urmelor de salpetru
    • Eliminarea mirosurilor neplăcute
    • O substanţă repulsivă pentru câini şi pisici?
    • Alungarea muştelor şi a altor insecte enervante
    • Ce pete se elimină cu ajutorul oţetului
    • Ţesături mai pufoase şi culori mai vii
    • Uşurarea călcării rufelor
    • Dezlipire fără probleme
    • Pe post de erbicid între pietre
    • Preparaţi cerneală şi vopseluri împreună cu copiii
    • Oţetul în apa de gătit
    • Spălarea şi împrospătarea legumelor cu frunze
    • Despre sosurile vinegretă
    • Combinaţie fericită cu peştele
    • Oţetul în bucătăria japoneză
    • Frăgezirea şi marinarea cărnii
    • Sosuri cu oţet pentru frăgezirea cărnii
    • Câteva mâncăruri şi marinate de legume
    • Un ingredient esenţial pentru chutney-ul englezesc
    • Pregătirea unei bune dulceţi de ceapă
    • Conservele cu oţet
    • Pregătirea oţetului aromatizat
    • Folosirea oţetului în tratamentele cosmetice
    • Oţet cu apă de trandafiri
    • Curăţarea şi purificarea pielii
    • În apa de baie?
    • O piele de bebeluş pe tălpi
    • Înfrumuseţarea părului
    • Pentru atenuarea ridurilor?
    • Întărirea unghiilor casante
    • Înlăturarea urmelor de grăsime de pe mâini
    • Miraculos împotriva înţepăturilor de viespe
    • Calmarea urzicărilor produse de meduze
    • Cum se scapă de sughiţ?
    • Împotriva bătăturilor şi a calozităţilor
    • Consumul de oţet ajută digestia?
    • Împotriva anumitor mâncărimi
    • Calmarea insolaţiilor uşoare
    • În caz de răceală sau de dureri în gât
    • Purificarea apei în călătorii