0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Sănătate
  3. Cel mai sănătos om din lume
Carte

Cel mai sănătos om din lume

Cel mai sănătos om din lume. Editura Philobia
Cumpăr

Prea-umila încercare a unui jurnalist de a dobândi un corp mai mult ca perfect

Autor(i): A.J. Jacobs
Editura: Philobia
Colecţia: Experiment
Anul apariţiei: 2014
Pagini: 454 (13x20 cm)
Preţ: 37,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Ajuns la spital cu pneumonie, presat de avertismentele soției, care i-a spus că nu vrea să rămână văduvă la 45 de ani, și rușinat de corpul său comparat cu „un piton care a înghițit o capră“, A.J. Jacobs decide să-și schimbe obiceiurile și să devină un om sănătos.

Nu-și propune doar să slăbească, să termine un triatlon sau să-i scadă colesterolul.

Ambiția sa este mult mai mare: sănătate maximă din cap până în picioare.

Timp de doi ani, consultă o armată de experți – de la specialiști în probleme de somn la sexologi, de la nutriționiști la dermatologi.

Încearcă zeci de activități fizice: exerciții în timpul plimbărilor, fitness pentru degete sau lucratul la birou alergând pe bandă.

Ține o grămadă de regimuri alimentare: cel bazat pe hrană crudă, vegan, diete bogate în proteine, cel care impune restricții calorice, mestecatul sârguincios și altele.

Își cumpără gadget-uri, storcător de fructe și căști pentru urechi. Se masează și se ciupește. Numără, cântărește și măsoară.

Povestea transformării sale nu este doar genială și distractivă, ci, probabil, și cea mai sănătoasă carte scrisă vreodată. Vei râde cu lacrimi, iar râsul îți va elibera endorfine în sânge. Îți va modifica funcționarea creierului, întipărindu-ți în minte obiceiuri mai sănătoase de igienă și dietă. Te va emoționa și te va determina să faci mișcare.

O ocazie de a medita asupra numeroaselor mistere ale corpului și asupra obiectivului suprem: o viață sănătoasă.