0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Sănătate
  3. De ce te îngrași
Carte

De ce te îngrași

De ce te îngrași. Editura Life Style
Cumpăr

Află răspunsul aici și scapă de curele de slăbire

Autor(i): Gary Taubes
Editura: Life Style
Colecţia: Citește sănătos (Ed. Life Style)
Anul apariţiei: 2011
Pagini: 304 (13x20 cm)
Preţ: 27,94 Lei
Disponibilitate: în stoc

Plină de informații esențiale și încheindu-se cu o dietă ușor de urmat, „De ce ne îngrășăm“ constituie o lectură esențială pentru înțelegerea unei epidemii mondiale și un ghid în care să aflăm ce e de făcut pentru a o combate.

În cartea de față, scrisă ca un răspuns la reacțiile stârnite de precedentul lui bestseller, „Good Calories, Bad Calories“, Gary Taubes examinează critic mitul legat de cauza creșterii în greutate a populației.

El argumentează convingător, direct și în spirit practic, că excesul unor anumite tipuri de carbohidrați din dieta modernă este motivul care a condus la creșterea masivă în greutate a oamenilor din zilele noastre – nu grăsimile, și nici caloriile în exces.

Taubes pune în antiteză știința nutrițională eronată a ultimului secol – la fel de dăunătoare ca a spune că raportul „calorii consumate vs. calorii eliminate“ este singurul motiv al îngrășării –, și știința corectă, ignorată în toată această perioadă. În același timp, autorul dă răspunsuri la cele mai stringente întrebări: De ce unii oameni sunt slabi, iar alții, grași? Cum ne influențează ereditatea și exercițiile fizice greutatea? Ce alimente trebuie să mâncăm și pe care trebuie să le evităm?

„Simțul critic al lui Taubes este atât de ascuțit și de vehement, încât lectura cărții sale o să vă schimbe felul în care înțelegeți caloriile, piramida alimentară și dieta zilnică.“ (MEN’S JOURNAL)

„Riguros documentată și competent alcătuită… Repune în discuție modul în care dieta ne afectează organismul și ne arată cum am putea s-o modificăm pentru a o face mai sănătoasă. Taubes ne face un mare serviciu tuturor aducând în discuție aceste subiecte.“ (Dennis Rosen, The Boston Globe)

Consumăm prea multe calorii și facem prea puțină mișcare – acestea sunt explicațiile standard care ni se oferă drept cauze ale unui fenomen ce riscă să capete proporții endemice: creșterea generală în greutate a populației. Atunci, de ce toate dietele bazate pe reducerea consumului de calorii și pe suplimentarea exercițiilor fizice, până la urmă, dau greș?

„Dacă atât de mulți oameni se îngrașă și devin diabetici din cauză că au primit sfaturi greșite, nu ar mai trebui să ne pierdem timpul cu determinarea exactă a cauzei. Povara numeroaselor boli legate de creșterea excesivă a greutății copleșește deja nu numai sute de milioane de indivizi, ci și întregi sisteme sanitare.“ (Gary Taubes)