0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Sonicitate
  3. Tratat de teoria sonicităţii
Carte

Tratat de teoria sonicităţii

Tratat de teoria sonicităţii. Editura Performantica
Detalii carte

Autor(i): Dr. ing. Ioan I. Pop,
Editura: Performantica
Anul apariţiei: 2006
Pagini: 610 (17x24 cm)
Preţ: 76,10 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


Acest „Tratat de teoria sonicităţii“ poate fi considerat ca o lucrare de excepţie, prezentând în prima sa parte, viaţa şi activitatea celui care a stat alături de cele mai luminate minţi ale omenirii în secolul XX. Totodată impresionează cititorii prin bogăţia de informaţii referitoare la teoria sonicităţii, fundamentele matematice şi aplicaţiile acesteia în varii domenii. Exemplul cel mai cunoscut este tragerea sincronizată, printre palele elicei unui avion militar, invenţie care a dus la câştigarea supremaţiei aeriene, de către Royal Air Forces, în primul război mondial şi salvarea a numeroase vieţi.

În cele 18 capitole ale acestei monografii, autorul, el însuşi cunoscut inventator şi preşedinte al filialei Transilvania a Societăţii Inventatorilor din România a prezentat cu competenţă şi într-o formă clară, ştiinţifică, pentru prima dată în România, principiile fizice elementare ale sonicităţii, diferitele efecte asupra parametrilor energetici (debite, presiuni sonice, etc.) insistând asupra unor soluţii constructive specifice, cum sunt motoarele sonice, convertoarele de cuplu şi alte aplicaţii.

Această carte se adresează în egală măsură, inventologilor, inventatorilor, cercetătorilor şi specialiştilor din diferite domenii, studenţilor, elevilor sau tuturor celor care sunt interesaţi şi iubesc ştiinţele tehnice, pentru care viaţa şi activitatea acestui mare om de ştiinţă şi inventator reprezintă un exemplu şi un ideal pe care trebuie să-l urmeze.