0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Sonicitate
  3. Tratat de teoria sonicității
Carte

Tratat de teoria sonicității

Tratat de teoria sonicității. Editura Performantica
Autor(i): Dr. ing. Ioan I. Pop,
Editura: Performantica
Anul apariţiei: 2006
Pagini: 610 (17x24 cm)
Preţ: 76,10 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


Acest „Tratat de teoria sonicității“ poate fi considerat ca o lucrare de excepție, prezentând în prima sa parte, viața și activitatea celui care a stat alături de cele mai luminate minți ale omenirii în secolul XX. Totodată impresionează cititorii prin bogăția de informații referitoare la teoria sonicității, fundamentele matematice și aplicațiile acesteia în varii domenii. Exemplul cel mai cunoscut este tragerea sincronizată, printre palele elicei unui avion militar, invenție care a dus la câștigarea supremației aeriene, de către Royal Air Forces, în primul război mondial și salvarea a numeroase vieți.

În cele 18 capitole ale acestei monografii, autorul, el însuși cunoscut inventator și președinte al filialei Transilvania a Societății Inventatorilor din România a prezentat cu competență și într-o formă clară, științifică, pentru prima dată în România, principiile fizice elementare ale sonicității, diferitele efecte asupra parametrilor energetici (debite, presiuni sonice, etc.) insistând asupra unor soluții constructive specifice, cum sunt motoarele sonice, convertoarele de cuplu și alte aplicații.

Această carte se adresează în egală măsură, inventologilor, inventatorilor, cercetătorilor și specialiștilor din diferite domenii, studenților, elevilor sau tuturor celor care sunt interesați și iubesc științele tehnice, pentru care viața și activitatea acestui mare om de știință și inventator reprezintă un exemplu și un ideal pe care trebuie să-l urmeze.