0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Spiritualitate
  3. Calea meditației interioare
Carte

Calea meditației interioare

Calea meditației interioare. Editura Herald
Autor(i): Joseph Goldstein, Jack Kornfield
Editura: Herald
Colecţia: Alter Ego
Anul apariţiei: 2015
Pagini: 288 (13x20 cm)
Preţ: 35,00 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


„Calea meditației interioare“ este o călătorie întreprinsă pentru a ne înțelege corpul, mintea și viața și a vedea limpede adevărata natură a realității. În opinia autorilor, înțelepciunea nu înseamnă o anumită experiență specială, nici o serie de idei sau un tip de cunoaștere ce poate fi acumulată.

Ea este un proces continuu de descoperire ce se desfășoară atunci când trăim echilibrat și total conștient în fiecare moment. Ea se naște din sinceritatea și deschiderea noastră autentică și poate să ducă spre o cu totul altă lume a libertății.

Esența trezirii este întotdeauna aceeași: să vezi clar și nemijlocit adevărul experienței tale în fiecare moment, să fi conștient, să fi capabil de prezența conștientă (mindfulness).

Această practică este o dezvoltare sistematică și o deschidere a conștientei pe care Buddha a numit-o „cele patru fundamente ale prezenței conștiente: conștiința corpului, conștiința emoțiilor, conștiința fenomenelor mentale și conștiința adevărurilor, a legilor experienței. Reușita în cultivarea prezenței conștiente este binele cel mai înalt, care modelează din interior toate aspectele vieții noastre…“

Pe măsură ce aptitudinea noastră pentru prezența conștientă sporește neîncetat, ne putem pomeni plini de bucurie și extaz. Aceste stări se nasc dăruindu-ți fără rezerve atenția și dovedind un interes profund față de momentul prezent. Această bucurie provine din deplinătatea ființei noastre, nu din obiectul concret pe care ni-l aduce momentul. O priveliște, un sunet, un gust - orice ar fi acest obiect, nu el este sursa. Când această bucurie neasemuită este prezentă, furia și frica nu ne mai copleșesc și putem gusta un alt nivel al libertății.