0 titluri

Tel: 0722.940.581

 1. Acasă
 2. Cărţi: Spiritualitate
 3. Tarotul zen
Carte

Tarotul zen

Tarotul zen. Editura Mix
CumpărDetalii carte

Autor(i): Osho
Editura: Mix
Colecţia: Osho
Anul apariţiei: 2004
Pagini: 179 + set cărţi (13x20 cm)
Preţ: 59,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Evenimentele din lumea exterioară reflectă propriile noastre gânduri şi sentimente, chiar şi pe acelea care nici nouă nu ne sunt clare.

Când viaţa pare a fi plină de incertitudini, suntem tentaţi să căutăm un răspuns la întrebări de genul:

  Ce se va întâmpla în viitor?

  Cum va fi sănătatea celor dragi mie?

  Ce se va întâmpla dacă voi lua această decizie?

Acest tip de întrebări, menite să dezvăluie acţiuni deja petrecute sau care se vor petrece în viitor, sunt cele la care îşi propune să răspundă tarotul tradiţional.

Tarotul Zen se focalizează pe înţelegerea acţiunilor ce se petrec în prezent. Este un sistem bazat pe înţelepciunea de tip Zen, care afirmă că evenimentele din lumea exterioară reflectă propriile noastre gânduri şi sentimente, chiar şi pe acelea care nici nouă nu ne sunt clare. Scopul este acela de a ne întoarce atenţia de la ceea ce se întâmplă în exteriorul nostru, pentru a putea înţelege mai bine ce se întâmplă în subconştientul nostru.

Fragment din carte

„Creativitatea se referă la calitatea pe care o aducem muncii noastre. Ea reprezintă o atitudine, o viziune interioară, un mod de a privi lucrurile «Nu oricine poate fi un pictor» şi, de altfel, nici nu este necesar. Dacă toţi oamenii ar fi pictori, această lume ar fi extrem de urâtă; ar fi foarte dificil să trăieşti în ea. La fel, nu oricine poate fi un dansator şi, de altfel, nici nu este necesar. În schimb, toată lumea poate fi creativă. Orice aţi face, faceţi cu bucurie, cu iubire. Dacă veţi acţiona astfel şi nu doar din motive economice, veţi acţiona într-un mod creator. Dacă simţiţi că o activitate creşte din fiinţa dumneavoastră, ajutându-vă să creşteţi la rândul dumneavoastră, ea este cu siguranţă o activitate spirituală, creativă, divină.

Cu cât veţi deveni mai creativ, cu atât mai divin veţi deveni. Toate religiile lumii au afirmat că Dumnezeu este un creator. Nu ştiu dacă El a fost sau nu creatorul acestei lumi, dar ştiu cu siguranţă un lucru: cu cât veţi deveni mai creativ, cu atât veţi fi mai divin. Când creativitatea dumneavoastră va ajunge la apogeu, când întreaga dumneavoastră viaţă va deveni creativă, veţi deveni una cu Dumnezeu. Probabil că el a fost într-adevăr Creatorul, căci oamenii care au fost extrem de creativi au fost cei mai apropiaţi de el.

Iubiţi tot ceea ce faceţi. Atunci când acţionaţi, fiţi meditativ, indiferent cât de măruntă vi se pare acţiunea dumneavoastră!“

Comentariu

Născută din alchimia dintre apă şi foc, scăldată în lumină divină care coboară de sus, eroul ilustrat pe această carte este cu adevărat „posedat“ de forţa creatoare.

Pe bună dreptate, se poate spune că experienţa creativităţii înseamnă o pătrundere în lumea misterului. Tehnicile, expertizele şi cunoaşterea nu reprezintă altceva decât nişte instrumente; adevăratul secret al creativităţii constă în abandonarea de sine în faţa energiei care alimentează întreaga creaţie. Această energie nu are formă şi nici structură, dar toate formele şi structurile s-au născut din ea.

Nu contează forma particulară pe care o îmbracă creativitatea - poate fi vorba de pictură, de muzică, de îngrijirea unei grădini sau de gătirea unei mese. Ceea ce contează este să fii deschis la ceea ce doreşte să se exprime prin tine. Reţineţi: noi nu posedăm creaţiile noastre. Acestea nu ne aparţin. Adevărata creativitate se naşte din fuziunea noastră cu divinul, cu principiul mistic şi incognoscibil. Ea reprezintă deopotrivă o bucurie a creatorului şi o binecuvântare pentru ceilalţi

Cuprinsul cărţii: „Tarotul zen“

 • Introducere
 • Tarotul ZEN
 • Cum trebuie jucat jocul transcendent al zenului
 • Arcana majoră
 • Arcana minoră
 • Sisteme de etalare a cărţilor
 • Glosar de simboluri
 • Osho, o sursă de inspiraţie
 • Despre cel care a făcut ilustraţiile
 • Note
 • Alte informaţii