0 titluri

Tel: 0722.940.581

 1. Acasă
 2. Cărţi: Spiritualitate
 3. Cartea despre acel tabu care te împiedică să afli cine eşti
Carte

Cartea despre acel tabu care te împiedică să afli cine eşti

Cartea despre acel tabu care te împiedică să afli cine eşti. Editura Herald
CumpărDetalii carte

Autor(i): Alan Watts
Editura: Herald
Colecţia: Alan Watts
Anul apariţiei: 2017
Pagini: 224 (13x20 cm)
Preţ: 28,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Această carte explorează un tabu nerecunoscut, dar foarte puternic - conspiraţia noastră tacită de a ignora cine, sau ce, suntem cu adevărat.

Pe scurt, doresc să arăt că impresia curentă care ne defineşte ca un eu separat închis într-un sac de piele este o halucinaţie aflată în dezacord atât cu ştiinţa occidentală, cât şi cu filosofiile-religiile experimentale din Orient, în special cu filosofia hindusă Vedanta.

Aceasta halucinaţie stă la baza folosirii greşite a tehnologiei în scopul de a subjuga violent mediul natural al omului, ceea ce, în cele din urmă, îl va împinge la distrugere.

Iată de ce avem urgent nevoie să ajungem la o percepţie a propriei noastre existenţe care să fie în acord cu datele fizicii şi care să depăşească sentimentul nostru de alienare faţă de univers. În acest scop, m-am inspirat din intuiţiile oferite de Vedanta, pe care le-am redat, totuşi, într-o manieră modernă şi accesibilă occidentalilor. Prin urmare, acest volum nu se doreşte a fi un compendiu sau o introducere în Vedanta în sensul comun al acestor termeni. El este mai degrabă o fertilizare încrucişată între ştiinţă occidentală şi intuiţia orientală.

Trebuie să mulţumesc în mod deosebit soţiei mele Mary Jane, pentru atenta muncă de editare şi pentru comentariile pe marginea manuscrisului. De asemenea, sunt recunoscător Fundaţiei Bollingen pentru sprijinul acordat unui proiect care a inclus scrierea acestei cărţi.

(Alan Watts)

Cuprinsul cărţii: „Cartea despre acel tabu care te împiedică să afli cine eşti“

 • Prefaţă
 • Informaţii tainice
 • Jocul de-a alba-neagra
 • Cum să fii un fals autentic
 • Lumea este corpul tău
 • Şi ce dacă?
 • Acela
 • Cărţile