0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Spiritualitate
  3. Hesse pentru dezorientaţi
Carte

Hesse pentru dezorientaţi

Hesse pentru dezorientaţi. Editura Herald
CumpărDetalii carte

66 lecţii de spiritualitate cotidiană cu Hermann Hesse

Autor(i): Allan Percy
Editura: Herald
Colecţia: Colibri
Anul apariţiei: 2015
Pagini: 160 (13x20 cm)
Preţ: 26,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Scriitor emblematic pentru literatura germană a secolului XX, în 1946 lui Hermann Hesse i s-a acordat Premiul Nobel pentru Literatură.

Din opera lui răzbat teme precum singurătatea spirituală a artistului şi izolarea de lumea modernă.

A stimulat interesul pentru gândirea orientală în lumea occidentală, iar lirismul şi fineţea prozei reprezintă amprenta sa personală.

În volumul de faţă, 66 de ilustrări ale înţelepciunii hessiene aşteaptă ca cititorul să-şi aplece atenţia asupra lor, pentru a învăţa cum să invite calmul în viaţa sa şi să se distanţeze de o existenţă prea agitată.

Citatele atent selectate de Allan Percy invită la o schimbare pozitivă de atitudine şi de perspectivă, menită să aducă liniştea sufletească, toleranţa, bunăvoinţa faţă de sine şi faţă de lume.

„Omul nu este în niciun caz o fiinţă fermă şi durabilă, ci mai degrabă o schiţă şi o tranziţie, nu este altceva decât puntea îngustă şi periculoasă dintre natură şi spirit. Către spirit, către Dumnezeu îl îndeamnă imboldul cel mai intim; către natură, întoarcerea la mamă, îl atrage dorinţa cea mai intimă: între aceste două puteri viaţa lui oscilează, tremurând de teamă.“