0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Ştiinţă
  3. Cum am ajuns aici
Carte

Cum am ajuns aici

Cum am ajuns aici. Editura Publica
CumpărDetalii carte

Şase inovaţii care au făcut lumea modernă

Autor(i): Steven Johnson
Editura: Publica
Anul apariţiei: 2015
Pagini: 296 (14x20 cm)
Preţ: 47,20 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

În acest volum ilustrat, Steven Johnson explorează istoria inovaţiilor, urmărind firul evoluţiei a şase tehnologii esenţiale pentru viaţa modernă (frigul, ceasurile, lentilele, purificarea apei, sunetul înregistrat şi lumina artificială) de la crearea lor de către hobbyişti, amatori sau antreprenori până la diversele lor consecinţele istorice.

Prin intermediul unor poveşti surprinzătoare despre momente de inspiraţie genială sau de eroare strălucită – precum cea a francezului care a inventat fonograful înaintea lui Edison, dar a uitat să includă şi un mijloc de difuzare a înregistrării, sau a „regelui gheţii“ din secolul al XIX-lea care a făcut avere din exportul de gheaţă din lacurile îngheţate din New England către Rio sau Bombay – Cum am ajuns aici investighează istoria secretă a obiectelor esenţiale vieţii cotidiene contemporane.

„Johnson este un polimat… Este captivant să urmăreşti firul imprevizibil al poveştilor sale. Pentru a explica de ce unele idei ajung să transforme lumea, el îmbină numeroase discipline: chimia, istoria socială, geografia, chiar şi ştiinţa ecosistemelor.“ (Los Angeles Times)

„Steven Johnson este un Darwin al tehnologiei. Prin observaţii şi intuiţii fascinante, el ne dezvăluie originea ideilor.“ (Walter Isaacson, autorul„Steve Jobs. Biografia autorizată“)

„În această carte fascinantă, Johnson ne prezintă o «istorie a ideilor şi a inovării», punând accent pe şase inovaţii ştiinţifice şi tehnice care au dat formă lumii moderne, dar nu au creat-o, aşa cum de cele mai multe ori am fi tentaţi să credem. Johnson infirmă mitul teoriei inovării – imaginea pitorească a inventatorului solitar care schimbă cursul istoriei – şi argumentează că ideile şi inovaţiile rezultă din interacţiunea mai multor domenii. Autorul susţine că acest mod de abordare este crucial pentru a înţelege de unde vin ideile bune şi cum ar trebui dezvoltate.“ (Publishers Weekly)