0 titluri

Tel: 0722.940.581

 1. Acasă
 2. Cărţi: Spiritualitate
 3. Cărţi: Zen
 4. Calea ZEN

PROMOȚIE

Până în 7 decembrie

Reduceri între 12% și 30% la peste 1700 de titluri

Ofertă valabilă în limita stocului disponibil.

Carte

Calea ZEN

Calea ZEN. Editura Mix
CumpărDetalii carte

Autor(i): Osho
Editura: Mix
Colecţia: Osho
Anul apariţiei: 2010
Pagini: 166 (13x20 cm)
Preţ normal: 19,00 Lei
Preţ redus: 14,30 Lei
Reducere: 24,72%

Disponibilitate: în stoc

Sămânţa punţii de legătură dintre Occident şi Orient există deja printre noi. Punctul în care Occidentul se poate întâlni cu Orientul este zenul. De aceea, el nu are doar un mare trecut, ci şi un mare viitor. Culmea ironiei face ca zenul să nu e interesat nici de trecut, nici de viitor. El nu este interesat decât de prezent. Poate tocmai acest lucru face ca miracolul să devină posibil, căci puntea de legătură între trecut şi viitor este chiar prezentul.

Fragmente din carte:

Zenul contribuie la însănătoşirea acestei lumi. El renunţă la toate ideologiile. Mesajul său este simplu: „Goliţi-vă mintea de gânduri. Priviţi realitatea fără nicio idee preconcepută. Priviţi direct natura lucrurilor, fără nicio preconcepţie asupra lor“. Este foarte important să înţelegeţi acest lucru: atunci când priviţi realitatea, priviţi-o în faţă; renunţaţi la filtrul preocupărilor voastre.

--- Oamenii continuă să întrebe unde se află Dumnezeu, iar el se află chiar în faţa lor. Îi înconjoară de pretutindeni. Este în interiorul şi în afara lor, căci numai el există cu adevărat. Dacă doriţi să rămâneţi îndrăgostiţi, nu încercaţi să vă posedaţi partenerul (obiectul iubirii), căci posesivitatea distruge iubirea, o otrăveşte. Omul este atât de mic, iar iubirea este atât de mare – cum ar putea-o poseda el? În cel mai bun caz, el se poate lăsa posedat de ea, dar nu invers. Cine este mic nu poate poseda ceea ce este mare. Este atât de evident, şi totuşi atât de greu de înţeles.

---…mintea modernă şi-a pierdut complet capacitatea de a se minuna, de a privi în faţă misterul, miracolul. Ea şi-a pierdut această capacitate din cauza cunoştinţelor pe care le-a acumulat, a convingerii sale că ştie. În clipa în care crezi că ştii, miracolul dispare. În clipa în care îţi pierzi această convingere,miracolul reapare în viaţa ta. Încercaţi.

--- La ora actuală, psihologii afirmă că dacă îi repeţi la infinit ceva unei anumite persoane, ea va tinde să devină una cu gândul respectiv. Omul devine ceea ce crede că este. Mai bine zis, ideea se înrădăcinează extrem de profund în conştiinţa lui, condiţionându-l.

--- Armonia trebuie atinsă mai întâi în interior; apoi, ea se va reflecta şi în afară. Omul trebuie să înceapă prin a deveni el însuşi o stare de armonieîntr-o etapă ulterioară, el începe să pulseze la unison cu armonia universală.

Fericirea este o umbră a armoniei; ea urmează pretutindeni armonia. Este imposibil să fii fericit altfel. Dacă nu te afli în armonie, oricâte eforturi ai face nu vei obţine decât o frustrare din ce în ce mai mare şi o suferinţă din ce în ce mai profundă. Aşa cum umbra urmează pretutindeni trupul, la fel, fericirea urmează pretutindeni starea de totalitate armonioasă.

--- În viziunea zen, spiritualitatea echivalează cu totalitatea. Pentru un adept zen, sacru înseamna total (integral). Tot ce există trebuie inclus şi transformat; inclus şi transcens. Când tot ce există este inclus, se creează o stare de echilibru.

Cuprinsul cărţii: „Calea ZEN“

 • PREFAŢĂ
 • Cerul gol
 • Prea mult zen
 • Guvernatorul regiunii Kyoto
 • Omul de pe deal
 • Un şut rapid, dar util
 • Calea paradoxului (întrebări şi răspunsuri)