0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Spiritualitate
  3. Cărţi: Zen
  4. ZEN - În arta de a trage cu arcul
Carte

ZEN - În arta de a trage cu arcul

ZEN - În arta de a trage cu arcul. Editura For You
Detalii carte

Autor(i): Eugen Herrigel
Editura: For You
Anul apariţiei: 2007
Pagini: 102 (14x20 cm)
Preţ: 6,74 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


„Eugen Herrigel a fost unul dintre puţinii ne-japonezi care a pătruns esenţa filosofiei Zen.“ (Daisetz T. Suzuki)

În ce constă fascinaţia, rămasă aceeaşi de decenii, a experienţelor descrise aici, trăite pe „Calea Arcului“ (în japoneză Kyudo)?

Probabil în faptul că arta de a trage cu arcul este legată mai mult – şi în mai multe privinţe – de altceva decât de simpla încercare de a nimeri la ţintă. Atunci când, după ani îndelungaţi de eforturi pentru a atinge perfecţiunea, arcaşul dă în sfârşit uitării toate eforturile conştiente, astfel ca lovitura de săgeată, perfectă, să poată porni în mod spontan, „ca zăpada, care alunecă de pe o frunză de bambus“ – atunci înseamnă că a ajuns să descopere secretul „artei fără artă“ de a trage cu arcul, al gândirii Zen, ba chiar al vieţii însăşi.

Ceea ce reuşeşte această carte – minunată în adevăratul sens al cuvântului – este să ne sensibilizeze pentru această artă şi să ne arate calea spre realizarea ei.

Pentru nenumăraţi exploratori porniţi pe calea spirituală, lectura acestei cărţi a devenit o experienţă decisivă. Ceea ce autorul a învăţat de la maestrul său japonez şi ne transmite şi nouă aici nu se referă, în nici un caz, numai la tehnica mânuirii săgeţii şi a arcului.

Este vorba, aici, despre esenţa oricărei stăpâniri, cu măiestrie, a unei tehnici – esenţa oricărei creaţii artistice, miezul oricărei practici de viaţă, susţinute de adevărata spiritualitate. Asta, deoarece acela care stăpâneşte secretul „artei fără artă“ a trasului cu arcul, descoperă şi taina artei de a trăi.