0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Agricultură-Grădinărit
  3. Cărţi: Zootehnie
  4. Laptele de bivoliţă. Igienă şi calitate
Carte

Laptele de bivoliţă. Igienă şi calitate

Laptele de bivoliţă. Igienă şi calitate. Editura
Detalii carte

Autor(i): Vasile Chindriş, Gheorghe Şteţca
Editura: Risoprint
Anul apariţiei: 2010
Pagini: 163 (17x24 cm)
Preţ: 39,83 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


Cartea se adresează specialiştilor din industria alimentară, în special în domeniul procesării laptelui. Cartea prezintă posibilităţile de industrializare a laptelui de bivoliţă în produse ecologice.

Cuprinsul cărţii: „Laptele de bivoliţă. Igienă şi calitate“

  • INTRODUCERE
  • BIVOLIŢA, SURSĂ IMPORTANTĂ DE LAPTE
  • RĂSPÂNDIREA BIVOLIŢELOR PE GLOB
    • Răspândirea şi ponderea bivoliţelor în România
  • PRODUCŢIA DE LAPTE LA BIVOLIŢE
    • Însuşirile morfologice ale ugerului la bivoliţe
    • Potenţialul producţiei de lapte la bivoliţe
    • Dinamica producţiei în cursul lactaţiei
    • Dinamica producţiei pe lactaţii
    • Factorii de mediu care influenţează nivelul producţiei
  • LAPTELE DE BIVOLIŢĂ
    • Compoziţia chimică globală
      • Substanţele azotate
      • Grăsimea
      • Glucidele
      • Substanţele minerale
      • Vitaminele
      • Enzimele
    • Valoarea nutritiv biologică a laptelui de bivoliţă
  • POLUAREA LAPTELUI DE BIVOLIŢĂ
    • Poluarea chimică
    • Poluarea bacteriană
  • INDICATORI DE CALITATE AI LAPTELUI DE BIVOLIŢĂ ŞI A DERIVATELOR SALE
    • Norme organoleptice
    • Norme fizice
    • Norme chimice
    • Norme bacteriologice
    • Norme biologice
  • METODE DE ANALIZĂ A CALITĂŢII LAPTELUI
    • Determinarea substanţelor proteice
    • Determinarea grăsimilor din lapte
    • Determinarea glucidelor
    • Determinarea substanţelor minerale
    • Determinarea enzimelor
    • Determinarea celulelor somatice
    • Determinarea poluanţilor din lapte
    • Determinarea încărcăturii microbiene
      • Metode indirecte
      • Metode directe de apreciere
    • Determinări microbiologice speciale
      • Teste de control al recontaminării
      • Determinarea eficienţei pasteurizării
      • Aprecierea recontaminărilor pe fluxul tehnologic
      • Determinarea toxinelor microbiene din lapte şi produse lactate
  • NECESITATEA CONTROLULUI SANITAR VETERINAR AL LAPTELUI ŞI PRODUSELOR OBŢINUTE DIN LAPTE DE BIVOLIŢĂ
  • PRINCIPALELE ÎNSUŞIRI MORFOLOGICE ALE POPULAŢIEI DE BIVOLIŢE DIN JUDEŢUL SĂLAJ
    • Conformaţia
    • Potenţialul productiv
    • Dinamica producţiei de lapte
      • În cursul lactaţiei
      • În perioada de producţie
    • Condiţiile de cazare
    • Factorii climatici şi de mediu care influenţează nivelul producţiei de lapte la bivoliţe
  • APRECIEREA COMPOZIŢIEI CHIMICE A LAPTELUI DE BIVOLIŢĂ OBŢINUT ÎN JUDEŢUL SĂLAJ
    • Material şi metodă
    • Aprecierea componentelor majore ale laptelui de bivoliţă
      • Proteinele
      • Glucidele
      • Lipidele
      • Substanţa uscată
    • Rezultate (corelaţii)
    • Concluzii
    • Celulele somatice din laptele de bivoliţă şi semnificaţia lor
      • Material şi metoda
      • Rezultate şi discuţii
      • Concluzii
  • APRECIEREA CALITĂŢII IGIENICE A LAPTELUI DE BIVOLIŢĂ OBŢINUT ÎN JUDEŢUL SĂLAJ
  • Aprecierea integrităţii şi purităţii
    • Încărcătura microbiană
      • Prezenţa substanţelor reziduale
      • Prezenta antibioticelor
      • Prezenta radionuclizilor
      • Concluzii
  • APRECIEREA CALITĂŢII IGIENICE A PRODUSELOR DIN LAPTE DE BIVOLIŢĂ OBŢINUTE ÎN JUDEŢUL SĂLAJ
    • Valoarea alimentară a produselor din lapte de bivoliţă
    • Încadrarea produselor lactate în standardele oficiale
    • Aprecierea salubrităţii produselor
      • Încărcătura microbiană
      • Prezenţa substanţelor reziduale
      • Prezenta radionuclizilor
      • Concluzii
  • CONCLUZII GENERALE
  • BIBLIOGRAFIE