Energia vibratoare a undelor de formă
Editura: Pro Editură și Tipografie
Colecţia: Universuri secrete
Anul apariţiei: 2006
Pagini: 200 (16x23 cm)
Preţ: 27,00 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.
Cărți al căror conținut este uimitor, au fost distruse în mod sistematic pe parcursul istoriei. Altele, deși au fost restituite publicului larg, au fost inaccesibile cititorilor datorită metodelor de criptare.
În ce constă propaganda?
În a trezi admirația, a provoca indignare, a stârni compasiune, în a dezinforma, a genera emoții, a alunga rațiunea, a incita la deducții, pe scurt… în a manipula.
Manipularea există încă de la începuturi, iar marile mituri se bazează pe minciuni.
Autorul propune în cartea de față un florilegiu al câtorva manipulări istorice ieșite din comun, care au fost alese mai ales din secolul al XX-lea, pentru că au meritul de a fi mai aproape de zilele noastre și de a fi încă prezente în memoria noastră. Astfel, conștiința noastră va avea motive să se trezească!
Când au fost anunțați că ar fi trebuit să pregătească invadarea Siciliei, șefii marinei americane au avut o idee genială: de ce să nu fie folosit ajutorul acelei faimoase „Mafii“ siciliene, organizație criminală ale cărei ramificații erau înfipte adânc în lumea interlopă din SUA?
Oamenii care ocupă prim-planul scenei politice dispun de o putere reală?
Aceasta este problema esențială pe care Serge Hutin o analizează în această carte unde demonstrează, cu o serie de exemple stupefiante, că soarta națiunilor depinde deseori de voința unor grupuri de oameni care nu au nici o funcție oficială.
Este vorba de societăți secrete, adevărate criptoguverne, care ne hotărăsc soarta fără știrea noastră. Existența lor nu poate fi presimțita decât atunci când un fapt neprevăzut îi obligă să acționeze la lumina zilei.
Teoriile conspirației rezultă din convingerea că în culise există forțe misterioase care conspiră pentru controlul și manipularea unui public care nu bănuiește nimic.
Ele ne permit să facem față tuturor situațiilor conflictuale și să învingem adversarul chiar și în bătăliile aproape pierdute.