0 titluri

Tel: 0722.940.581

 1. Acasă
 2. Cărți: Alimentație sănătoasă
 3. Am ales să renunț pentru totdeauna la zahăr și de aceea mă simt excelent
Carte

Am ales să renunț pentru totdeauna la zahăr și de aceea mă simt excelent

Coperta cărții: Am ales să renunț pentru totdeauna la zahăr și de aceea mă simt excelent – Cauzele pentru care zahărul e nociv pentru organism și cu ce îl putem înlocui de la editura Soma.
Cartea: Am ales să renunț pentru totdeauna la zahăr și de aceea mă simt excelent – Cauzele pentru care zahărul e nociv pentru organism și cu ce îl putem înlocui
Autor: Andreas Friedmann
Editura: Soma
Cumpăr

Cauzele pentru care zahărul e nociv pentru organism și cu ce îl putem înlocui

Autor(i): Andreas Friedmann
Editura: Soma
Anul apariţiei: 2023
Pagini: 343 (13x20 cm)
ISBN:9786069571255
Preţ: 45,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Organismul nostru nu a fost conceput și nici nu poate fi obișnuit să primească și să gestioneze o substanță atât de procesată și de concentrată, cum este zahărul rafinat, mai ales când este vorba de cantități foarte mari.

Consumul de zahăr rafinat poate aduce prejudicii majore organismului nostru, mai ales dacă este în cantități serioase. Iată doar câteva motive pentru a ne hotărî să renunțăm la zahărul rafinat

ZAHĂRUL (OTRAVA ALBĂ)

Zahărul creează dependență la fel ca cele mai puternice droguri printre care cocaina, dar și alcoolul, nicotina sau chiar heroina

Zahărul crește riscul de apariție al bolilor cardiace și diabet de tip 2

Zahărul generează un comportament adictiv

Dependența de zahăr este o problemă reală

Zahărul nu conține enzime, astfel este mai greu de digerat

Zahărul favorizează apariția cariilor dentare

Zahărul împiedică asimilarea vitaminelor și mineralelor

Zahărul favorizează apariția alergiilor alimentare

O dietă bogată în zahăr crește presiunea sângelui și nivelul lipidelor

Zahărul aduce calorii goale, fără vitamine și minerale

Zahărul favorizează apariția și progresia hipertensiunii arteriale

Consumul de zahăr duce la creșterea în greutate și apariția obezității

Lucrarea de față te va lămuri pe deplin, sperăm, oferindu-ți nu doar argumente de bun simt, dar și explicațiile științifice care să te ajuți să iei cele mai bune decizii pentru viața și pentru sănatatea ta.

Suuntem de multe decenii păcăliți și forțați, într-un mod insidios și pervers, să consumăm zahăr în cantități industriale și, așa cum atrag atenția tot mai mult specialiștii în nutriție, medicii și cercetătorii, din această cauză mulți suferă de depresie, anxietate, diabet și alte boli metabolice!

Să ne gândim doar la faptul că zahărul este introdus, sub tot felul de pretexte, în rețetele cvasi-totalității produselor alimentare din supermarketuri, de la pâine și produse de patiserie la prăjituri, conserve și băuturi răcoritoare de orice fel!

Ceea ce mulți nu știu este că zahărul generează o dependență de consum de 8 ori mai mare decât cocaina și are un efect la fel de nociv, sau poate, prin cumul, mai nociv decât alcoolul, cafeaua și tutunul și aceasta deoarece zahărul, pentru a fi metabolizat, necesită „furtul“ din organism a numeroase minerale și vitamine, cum ar fi: magneziu, potasiu, cupru, calciu, zinc, crom, vitamina D, vitamina C și întregul complex al vitaminelor B.

De aceea este foarte important să ne gândim de două ori atunci când folosim zahărul în alimentația noastră. În contextul vremurilor tulburi, în mod clar apocaliptice, pe care le trăim actualmente, reușim să vedem totul într-o altă lumină și să înțelegem că această dependență nocivă, nefastă ce ne-a fost inoculată de foarte multă vreme și chiar faptul că suntem înșelați și practic forțați să consumăm cantități enorme de zahăr (prin introducerea lui în foarte multe alimente procesate, în care prezența lui este cu totul nejustificată) a fost și este o politică insidioasă pe care așa-zisele „elite globaliste“ au dus-o și o duc în continuare, prin intermediul giganticelor concerne agroindustriale transnaționale pe care le dețin, împotriva oamenilor de rând de pe întreaga planetă.

Dragă cititorule, lucrarea pe care o ții acum în mână prezintă unele concluzii importante ale unei experiențe personale îndelungate, dar și argumente, soluții sănătoase și alternative benefice pentru a avea o viață plină de o dulceață cu adevărat naturală, sănătoasă, rafinată, și simplă care să refacă legătura noastră cu Natura cea pe deplin și îndestulător hrănitoare.

Îți urăm, așa cum se spune în popor… „Să «pleznești» doar de

sănătate!“ și „Multă sănătate, că-i mai bună decât toate!“

Cuprinsul cărţii: „Am ales să renunț pentru totdeauna la zahăr și de aceea mă simt excelent“

 • Introducere
 • Zahărul rafinat și zaharurile
 • În culisele consumului excesiv de zahăr – câteva cifre
 • Riscurile consumului exagerat de zahăr
 • Să renunțăm la zahăr
 • Ce alimente e necesar să evităm în cadrul alimentației zilnice
 • Care ceva despre făina albă într-o carte despre zahăr oare de ce?
 • Un coș de cumpărături cu un nou conținut pentru o viață sănătoasă
 • Câteva principii importante
 • Mierea, un delicios aliment-miracol cu multiple efecte terapeutice
 • Anexe – Rețete și idei pentru mese
 • Glosar